Női futball: egy félidőt bírt a SZAK az Astra ellen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szak_astra009szzs

Szűk félidei hátrányát követően végül ötgólos vereséget szenvedett a Szegedi AK a vendég Astrától a női NB I 11. fordulójában.

Astra-rohamokkal indult a találkozó. Schildkraut előbb Staar Gabriella, majd Kakuszi Adrien veszélyes lövését hárította. A SZAK az első 15 percben csak szórványosan próbálkozott támadásokkal. A 20. percben az Astra Staar lövésével szerezte meg a vezetést, miután kilépett egy mélységi indítással a jobb oldalon, majd 10 méterről a kapujában ragadó szegedi kapus mellett a rövid alsó sarokba lőtt. Schildkraut hiába ért bele a labdába, nem tudta kiütni az erős löketet (0-1).

Tovább támadott a vendég együttes. A 24. percben Staar Gabriella meglehetősen lesgyanús helyzetből iramodott meg a jobb oldalon. Schildkraut Fruzsina kilépett elé kapujából, bele is ért a lövésbe az ötös magasságában, de szerencsétlenségére a labda a szemből érkező, menteni igyekvő és a kapus lábában felbukó Papp Dorináról visszapattant az alapvonalig, ahol a gyorsan eszmélő Staar begyűjtötte, majd középre passzolta a labdát a fekvő kapus és védő mögött, ahol Sümegi Éva némi kavarodás után a védők lába között egy méterről a hálóba kotorta a labdát (0-2).

A 32. percben azonban visszajött a meccsbe a SZAK, hiszen Szalai Ágnes tért ölelő átadásával Szil Tünde ugrott ki középen a leshatárról. Tolt rajta egyet, majd két védő szorításában a tizenhatos vonaláról a tehetetlen Kovács Klaudia mellett a jobb sarokba lőtt (1-2).

Ezután váltakozva kerültek veszélybe a kapuk. A szegedi kapusnak és védelemnek is akadt dolga, a 36. percben Szabó Boglárka közeli fejesét ütötte ki nagy bravúrral Schildkraut. A másik oldalon ismét Szil Tünde veszélyeztetett, miután egy bedobásból levett labdával becselezte magát a tizenhatoson belülre, ám bal lábas lövését a vendégkapus hárítani tudta. A 43. percben a védőktől szorongatott Dominika Dikanova jobb alsó sarokra taró löketét hatástalanította gyors vetődéssel a szegedi portás.

A második játékrészre úgy jött ki a szegedi együttes, hogy továbbra is szorossá akarta tenni az eredményt, azonban egy banális hiba 6 másodperccel a kezdő sípszó után leforrázta őket. Az Astra egy jobb oldali indítással próbálkozott, amit Dékány Dóra ki akart vágni, ám lecsúszott a lábáról a labda, ami így a kapu előterébe került, ahol Sávai Vivien kezére pattant. A jogos büntetőt Staar Gabriella magabiztosan a jobb alsó sarokba vágta (1-3).

A 60. percben Lévai Nikolett ívelt be egy szabadrúgást a kapu elé, amit Vidács Krisztina nem tudott kifejelni, csak megcsúsztatta azt. A labda lepattant az egyik védőről, így Papp Dorina elé került, akit Tatai Krisztina lerántott, ám estéből így is kapura tudott lőni. A játékszer csak centiméterekkel kerülte el a hosszú alsó sarkot. A jelenet erősen tizenegyesgyanús volt, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot, így a szegediek hiába reklamáltak.

A 62. percben Balázs Eszter egy mértani pontosságú passzal Kakuszi Adriennt ugratta ki a jobb oldalon, aki gyorsaságát kihasználva a védők mögé került, majd meglehetősen kiszorított helyzetből a kapus “szeme közé”, a léc alá vágta a labdát (1-4).

A 67. percben a volt szegedi Zimányi Kovács Anikó is feliratkozott a góllövők közé. Sümegi Évával játszott össze és a tőle visszakapott labdával a kapu felé indult. A tizenhatosra érve lövésre szánta el magát és mivel nem túl erős labdája megpattant a kapus előtt, a hárítható próbálkozás a labda ívét rosszul kiszámító portás hasa alatt a hálóba pattant (1-5).

A 70. percben Sümegi Éva tette fel a pontot az Astra teljesítményére. Egy labdaszerzést követően Zimányi Kovács Anikó indította nagyszerűen a másik oldalon sprintelő Staar Gabriellát, aki a kikeresztező Temesváry Teklát becsapva középre adott, ahol Sümeginek nem okozott gondot 3 méterről az üres kapuba továbbítani a labdát (1-6).

A 75. percben Lévai Nikolett szépen hozta ki a labdát a vendég csatárok szorításából, majd Papp Dorinához továbbított, aki azonnal indította a jobb oldalon felfutó Vass Noémit, aki két védőt becsapva befelé cselezett, majd 18 méterről ballal ellőtte a játékszert, azonban Kovács Klaudia hárítani tudott.

Összességében az Astra megérdemelten gyűjtötte be a három pontot. Az első félidőben ennek ellenére az elkerülhető gólokat kapó hazai együttes “megcibálta az oroszlán bajuszát”. A második játékrész azonban egyértelműen a jobb erőkből álló vendégeké volt, a cserékkel frissíteni nem tudó SZAK elfáradt a hajrára és kénytelen volt meghajolni a nagyobb tudás előtt.

Női labdarúgó NB I, 11. forduló:

Szegedi AK – Astra HFC 1-6 (1-2)
Szeged, Felső Tisza parti stadion. Vezette: Török Tamás (Csányi Ferenc, Samu László).
SZAK: Schildkraut – Szalai, Temesváry, Lévai, Dékány, Koncz (Nagy 75′), Guth (Sávai 15′), Lipták, Papp, Vass, Szil. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Astra: Kovács – Kakuszi, Tatai, Balázs (Gyöngyösi 73′), Dikanová (Megyesi 66′), Király (Kajdy 59′), Vidács, Szabó, Staar, Sümegi, Zimányi Kovács. Vezetőedző: Dombó János.
Gólszerzők: Szil (32′), ill. Staar (20′, 46′), Sümegi (24′, 71′), Kakuszi (62′), Zimányi Kovács (67′).
Sárga lap: Dikanová (30′).

Cserenkó Szabolcs (SZAK): “Azt gondolom, hogy az első és a második játékrész között óriási különbség volt. Az első félidő elején az Astra rögtön ránk jött, gyorsan gólokat tudott szerezni, de vissza tudtunk jönni a meccsbe és még az egyenlítésre is volt lehetőségünk. A második félidő derekára azonban mentálisan és fizikálisan is elfáradtunk, és ezt az ellenfél rutinosan kihasználta. Van még hátra egy őszi mérkőzésünk, ahol nagyon remélem, hogy pontot, vagy pontokat tudunk szerezni a jövő hétvégén a Femina ellen.”

Dombó János (Astra): “Egyértelműen győzelmi reményekkel érkeztünk a Szeged otthonába. Két ellentétes félidőt láttunk. Az első játékrész véleményem szerint küzdelmes játékot hozott, a második félidőben azonban fizikálisan és mentálisan is sikerült felőrölnünk az ellenfelet, így ilyen arányban is megérdemelten győztünk.”

Sávai Vivien (SZAK): “Jobb volt az ellenfél, így azt gondolom, hogy győzelmük jogosságához nem férhetett kétség!”

Staar Gabriella (Astra): “Győzni – lehetőleg sok góllal győzni – jöttünk Szegedre, ez azt gondolom, hogy második félidei játékunk alapján az egyértelműen bebizonyosodott. Mindent megtettünk ezért a meccsen, és előtte az e heti edzéseken is, így azt gondolom, megérdemelten nyertünk!”

no images were found

Előző sztori

Robotokat alkalmaztak gerincműtéteknél Kínában

Következő sztori

Orbán Viktor: a norvégok elleni győzelem az önbecsülésről is szól