Női futball: a hajráig bírta a SZAK Kókán + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

koka_szak002szzs

Bár Földesi Lilien két tizenegyest is hárított, a Szegedi AK mégis négygólos vereséget szenvedett a Kóka vendégeként a 9. fordulóban.

A két együttes az első fordulóban Szegeden is fordulatos és szoros meccset vívott egymással, így most is hasonlóra volt kilátás. Az első perctől fogva nagy ambícióval, motiváltan kezdte a mérkőzést és letámadta ellenfelét. A Kókát ez meglepte, de próbálta játszani a saját játékát, és hosszú indításokkal indítani gyors csatárait.

Szalai Ágnes viharzott el a jobb szélen, de beadása lepattant a védőkről, amiből gyors kontrát vezetett a Kóka. Kerekes Eszter húzott el a bal szélen, megverte a védőjét és kapura tört. A rövid sarokra leadott lövését viszont a szegedi hálóőr magabiztosan fogta.

A 10. percben egy bal oldali Kóka akció futott, amikor egy beadás Temesváry Tekla kezén változtatott irányt a büntetőterületen belül, mire a játékvezető rögtön a tizenegyespontra mutatott. A büntetőt Földesi Lilien gyors vetődéssel hatástalanította.

A 15. percben Szil Tünde ívelt fel egy szabadrúgást a hazai kapu elé. Dékány Dóra vette le a labdát veszélyes közelségben a kaputól, de a védők az utolsó pillanatban kivágták a labdát. A 20. percben Marsi Krisztina ívelt be egy szabadrúgást 25 méterről, jobbról. A veszélyesen hulló labdába csak ujjheggyel tudott beleérni, de az alapvonalon helyezkedő Dudás Diána kisegítette és kivágta a játékszert.

A 25. percben Kocsán Petra lépett meg a bal oldalon. Beadására Zoltán Bettina érkezett középen, s a pontosan becenterezett labdát a védőktől szorongatva továbbpörgette, amely a hosszú oldali kapufáról visszapattanva végiggurult a gólvonalon, Földesi azonban gyors helyzetfelismeréssel felszedte azt.

A 28. percben Dudás Diánát lökték fel a bal oldalon, az oldalvonal mellett. A 25 méteres szabadrúgást Szil Tünde tekerte rá és a labda szinte a felső kapufát érintve csak centiméterekkel ment főlé. Három perccel később ismét a SZAK végezhetett el szabadrúgást a kaputól 18 méterre. Lipták Lilla szerzett labdát a középpályán, amellyel Szalai Ágnes indult meg és csak szabálytalanul tudták elválasztani a labdától. Dudás Diána ballal csak 20 centivel lőtt a jobb felső sarok mellé.

A 35. percben Rozmis Gabriella kapott egy üresbe beütött indítást a jobb szélen, amivel lépéselőnybe került a védőkkel szemben, így befelé húzott, ám a rövid sarokra tartó kemény lövését a vendégportásnak sikerült szögletre ütnie. A 41. percben megszerezte a vezetést a hazai együttes. Zoltán Bettina végezhetett el egy szabadrúgást 18 méterről, “cimbalom” szögből a bal oldalról. A rövidre visszahúzott lövést az eddig bravúrt bravúrra halmozó Földesi lábbal akarta védeni, de lábáról a jobb felsőbe pördült a labda (1-0).

A második félidőben is folytatódtak a kókai rohamok. Egy bal oldali szabadrúgást Vancsik Viktóriának passzoltak be laposan a tizenhatos előterébe, aki 17 méterről nagy lövést eresztett meg a hosszú sarokra, de Földesi Lilien óriásit vetődve kiütötte a labdát, Mesterházi Csilla pedig kivágta azt a kapu előteréből.

Az 57. percben Lipták Lilla tornáztatta meg a hazai kapust. Négy perccel később pedig Vancsik Viktória lépett ki kontrából egy labdával, amit 15 méterről a kifutó kapus mellett ellőtt a hosszú oldalra, ám a kapufa megmentette a szegedi csapatot. A 64. percben ismét a SZAK veszélyeztetett, mert Vass Noémi került helyzetbe a jobb oldalon. Egy ügyes csellel becsapta védőjét és lőhetett volna, de inkább tovább passzolt, így átkerült a labda a bal oldalra, ahol az érkező Dudás Diána 18 méterről ballal fölé durrantott.

A 71. percben ismét büntetőhöz jutott a Kóka, mert a keresztbe mozgó Kiss Stellát Temesváry némi ütemkéséssel fellökte a tizenhatoson belül. A sértett állt a labda mögé, de középre lőtt labdáját a vendégkapus fölé ütötte. Nem sokáig sikerült azonban megőriznie kapuját a góltól, mert a 73. percben Vancsik Viktória Ívelt fel egy szabadrúgást a szegedi kapu elé, ahol a védők rosszul számították ki a labda ívét, így az Kocsán Petra elé került, aki a jobbra vetődő kapus mellett a bal alsó sarokba lőtt (2-0).

Rá egy percre tovább növelte előnyét a Kóka. Egy felívelt labdára Földesi Indult ki kapujától, de a védőjével felugró Kocsán megelőzte és átfejelte felette a labdát, amely a hálóban kötött ki (3-0).

A 84. percben Röhberg Zsanett lőtte be keményen jobb oldalról a labdát középre, ahol ismét a nagy kedvvel játszó Kocsán Petra robbant be és a védőt és a kapust megelőzve 12 méterről a hálóba pöckölte a labdát (4-0), ezzel mesterhármast szerezve.

A meccsen elsősorban a hazaiak játszották a kombinatív futballt, de a szegediek is fegyelmezett és taktikus játékot produkáltak. Nem volt annyi helyzetük, mint a Kókának, de a 73. percig teljesen nyílttá tudták tenni a mérkőzést. A második kapott gól azonban eldöntötte a meccset, utána pedig már padlóra kerültek. Ettől függetlenül minden dicséretet megérdemelnek, mert végig nagy szívvel és koncentráltan játszottak. A játék összképe alapján nem volt ekkora különbség a két együttes között.

Női labdarúgó NB I, 9. forduló:

Kóka KSK – Szegedi AK 4-0 (1-0)
Kóka. Vezette: Király Gergő (Dobó Gábor, Dósa-Rácz Kitti).
Kóka: Barti – Gruber, Marsi, Németh, Rozmis, Röhberg, Zágonyi, Vancsik, Kocsán (Haraszti 86′), Zolán (Mezőssy 78′), Kerekes (Kiss 68′). Vezetőedző: Berla Attila.
SZAK: Földesi – Lipták, Mesterházi, Lévai, Dékány, Szil (Koncz 77′), Szalai, Temesváry, Vass, Dudás, Nagy (Papp – a szünetben). Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Gólszerzők: Zoltán (41′), Kocsán (75′, 76′, 84′).
Sárga lap: Temesváry (12′), Lévai (40′).
Kiállítás: Dudás (85′).

Berla Attila: “Elégedett vagyok az eredménnyel annál is inkább, mert egy nagyon jó mentalitású Szegeddel játszottunk, akik erőszakosak és nagyon kellemetlen ellenfelek voltak. Jót tett nekünk a szerdai pontszerzés a Fradi ellen, ez növelte a csapat önbizalmát. Két büntetőt hagytunk ki és voltak ki nem használt ziccereink is. Mutatja a csapat erejét, hogy így is nagy különbséggel tudtunk nyerni – ez volt eddig a legtöbb rúgott gólunk az NB I-ben.”

Cserenkó Szabolcs: “Azt gondolom, ebben a szezonban most játszottunk a legmotiváltabban és legfegyelmezettebben, jó értelemben vett agresszivitás jellemezte a játékunkat. Sajnálom a vereséget, ami sajnos egy kicsit nagy arányú lett. Aki nem látta a meccset, azt hiheti, hogy ez egy sima meccs volt, pedig egyáltalán nem volt az! Küzdöttünk, hajtottunk, akár több is lehetett volna ebben a mérkőzésben…”

Kerekes Eszter: “Komolyan készültünk erre a mérkőzésre. A szerdai FTC elleni döntetlen jó hatással volt az együttesre. Nem minden helyzetet tudtunk értékesíteni, de azért büszkék lehetünk erre a győzelemre, mert nem volt egy könnyű mérkőzés. Itthon igyekszünk minden csapatnak megkeseríteni a dolgát, mert bizonyítani szeretnénk, hogy van helyünk az NB I-ben!”

Temesváry Tekla: “Örülök, hogy bemutatkozhattam az első osztályban, már régóta vártam erre a pillanatra. Szerintem az első félidőben kifejezetten jól játszottunk, a másodikban már többet hibáztunk, ezért lett vereség a vége.”

no images were found

Előző sztori

Hódmezővásárhelyen a gyerekek és a fiatalok is ingyenesen kaphatnak bárányhimlő elleni védőoltást

Következő sztori

Rogán: egy szegednyi ember betelepítését jelentheti Magyarországra a kvóta