Közélet

Merényletek Párizsban - Bakondi: megerősítik a magyarországi biztonsági intézkedéseket

Merényletek Párizsban - Bakondi: megerősítik a magyarországi biztonsági intézkedéseket

2015. november 14., szombat
Merényletek Párizsban - Bakondi: megerősítik a magyarországi biztonsági intézkedéseket
Orbán Viktor; Pintér Sándor

Megerősített magyarországi biztonsági intézkedésekről döntött a nemzetbiztonsági kabinet munkacsoportja a párizsi terrortámadás miatt összehívott szombat reggeli ülésen, amelyen az ország biztonságáért felelős szervezetek vezetői mellett részt vett Orbán Viktor kormányfő és Pintér Sándor belügyminiszter is.

A döntésekről

Bakondi György

, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója számolt be a Belügyminisztériumban tartott sajtótájékoztatón, hangsúlyozva: Magyarország védelmét meg kell erősíteni, ahogyan azt az Európai Unió más országaiban is teszik. Tájékoztatása szerint az úgynevezett B szintű terrorfenyegetettség - amelyet a korábbi belgiumi merénylet után már életbe léptettek - emelt szintű rendszerét vezetik be. A megerősített biztonsági intézkedések lényegi eleme a rendőri jelenlét jelentős növelése közterületeken és kiemelt létesítményeknél - például a repülőtéren és a paksi erőműnél - egyaránt. Szigorítják a határok ellenőrzését és a büntetés-végrehajtási intézményekben a felügyeletet - közölte a főtanácsadó. Bakondi György azt is mondta, továbbra sincs arra vonatkozó információ, hogy Magyarországot konkrét terrorfenyegetettség érné. A belbiztonsági főtanácsadó egyúttal arról is tájékoztatott, hogy zajlik egy jogi munka, amely napirenden lesz már a szerdai kormányülésen. Ennek alapján a terrorfenyegetettségekkel kapcsolatos intézkedések új rendszerét vezetnék be.

Kovács Zoltán

kormányszóvivő emlékeztetett,

Orbán Viktor

miniszterelnök és

Szijjártó Péter

külgazdasági és külügyminiszter már az éjszaka részvétet nyilvánított a párizsi merényletek áldozatai miatt. Egyúttal felháborodásukat fejezték ki, hogy ilyen támadást intéztek a francia nemzet és az egész európai kultúra ellen. Bakondi György kérdésre azt mondta, továbbra sincs információ magyar áldozatról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.