Sport

Labdarúgás: nyolcat gurított a Csongrád III. a Kertész utcában + FOTÓK

Labdarúgás: nyolcat gurított a Csongrád III. a Kertész utcában + FOTÓK

2015. november 15., vasárnap
Labdarúgás: nyolcat gurított a Csongrád III. a Kertész utcában + FOTÓK
pazsit_csongrad12_gs

Nem tudta megnehezíteni a Csongrád III. dolgát a Pázsit vasárnap délelőtt: a listavezető nyolc gólig jutott a Kertész utcában.

Szeretett volna a Kertész utcai mérkőzés után is élen állni a Csongrád III., azonban ehhez az otthonában veszélyes Pázsiton keresztül vezetett az útja vasárnap délelőtt. Céljai eléréséhez nagy lépést tett már a harmadik percben

Dósa Rácz Pál

együttese:

Berkes Krisztián

remek keresztlabdájára

Nagy István

érkezett, aki közelről a hálóba lőtt, 0-1. Maradt támadásban a vendég gárda, nem sokkal később a kapufát is eltalálta a Csongrád, majd mikor már kezdett volna magára találni a Pázsit, 20 perc elteltével megbüntette a hazaiak hibáját a Csongrád, Nagy ezúttal előkészített,

Bihari

fejezte be a kettő az egy elleni játékot, 0-2. A folytatásban is veszélyesebb volt a Csongrád, de kimaradtak a vendégek lehetőségei, majd a félidő utolsó perce volt igazán demoralizáló a Pázsit számára, amikor is ziccerben hosszan vette át a labdát

Ördögh

,

Stankovics

indításából azonban a túloldalon gólt szerzett Nagy István, így 1-2 helyett 0-3 volt a félidő. A góllövőlista élmezőnyében (a találkozó után már az élen álló) Nagy István azonban ott folytatta a szünet után, ahol abbahagyta: ezúttal is három percnyi játék kellett számára, hogy betaláljon, sőt, az 51. percben már a negyedik gólját szerezte, végképp eldöntve ezzel a mérkőzés kimenetelét - a szünet után nem jól kezdett a Pázsit, ez pedig végleg eldöntött minden kérdést. Ördögh előtt adódott a legnagyobb hazai szépítési lehetőség, de közelről sem tudott a hálóba passzolni, a Csongrádban pedig Nagy továbbra is tarthatatlan volt, de már csak kapufáig jutott, ellenben a csereként beálló csongrádiak is képesek voltak betalálni, így végül meggyőző, 8-0-s győzelmet aratott a Kertész utcában a Csongrád III., aminek köszönhetően továbbra is vezeti a megyehárom Tisza-Maros csoportját. A Pázsit ezzel szezonbeli legsúlyosabb vereségét szenvedte el: ezt megelőzően éppen az előző fordulóban 5-0-ra kapott ki Pitvaroson az együttes, míg a Csongrád legnagyobb arányú sikerét aratta az idei bajnokságban. A következő fordulóban

Arató Tamás

tanítványai Fábiánsebestyénre látogatnak, míg a Csongrád III.-ra a Kübekháza vár hazai környezetben.

Újszeged, Kertész utca.
2015. november 15., 10.00
Pázsit SE
Csongrád TSE III.
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Gargya Balázs Gábor •* Asszisztens: Juhász Szabolcs Olivér, Király Tamás.
0
-
8

Labdarúgó Csongrád megyei III. osztály, Tisza-maros csoport, 13. forduló:

Pázsit SE - Csongrád TSE III. 0 - 8 (0-3)

Újszeged, Kertész utca. Vezeti: Gargya Balázs Gábor (Juhász Szabolcs Olivér, Király Tamás).

Pázsit:

Sipos - Perényi, Tóth Z., Bakos, Farkas Sz. (Vass - a szünetben), Lesznek (Török - a szünetben, Arató, 81'), Molnár S., Jurschik, Joó, Farkas A., Ördögh.

Játékos-edző:

Arató Tamás.

Csongrád III.:

Stankovics - Berkes (Hegedűs, 64'), Surányi, Siha, Németh Z., Lévai Jenő (Tanács, 64'), Győri, Laza (Lévai József - a szünetben), Sarusi-Kis, Bihari (Kanász-Nagy - a szünetben), Nagy I (Gyovai, 81').

Vezetőedző:

Dósa Rácz Pál.

Gólszerzők:

Nagy I. (3', 45', 48', 51'), Bihari (21'), Lévai József (78'), Hegedűs (80'), Kanász-Nagy (84') Arató Tamás:

"Erről a meccsről nincs mit mondanom."

Dósa Rácz Pál:

"Úgy érzem, hogy megérdemelten nyertünk, nem akarok nagyképűnek tűnni, mert bár a szünetben vezettünk három-nullra, de elmondtam a játékosoknak, hogy ez azért nem az igazi arcunk. Úgy éreztem, nem tiszteljük kellőképpen az ellenfelet. Ennek a csapatnak most ebben a bajnokságban nagy céljai vannak, kimondva-kimondatatlanul szeretnénk a dobogóra érni, de a feljutástól sem ijednénk meg. A második félidőben bizonyítottuk, hogy jobb csapat vagyunk, és úgy érzem, ez a gólkülönbség sem túlzó, mert számtalan helyzetet hagytunk még ki. Mindenkinek gratulálok, büszke vagyok a csapatra!"

Online közvetítésünk

VÉGE
90+2'
Itt a vége: a Csongrád III. magabiztosan húzta be a vasárnap délelőtti bajnokit, így továbbra is vezeti a megyehárom Tisza-maros csoportját.
90+1'
Még egy csongrádi szöglet, amihez előrejön Stankovics kapus is: de nem tud kapura lőni.
84'
GÓÓÓL! A nyolcadik csongrádi gól, egy felívelés után Bakos felszabadítása éppen Kanász-Nagy elé kerül, aki közelről a már elmozduló Sipos mellett a kapuba lő, 0-8.
81'
Mindkét csapat cserél: a Pázsitban a félidőben beállt Török sérülés miatt nem tudja folytatni, így jön a játékos-edző, Arató Tamás, míg a vendégektől lejön Nagy István, akit Gyovai vált.
80'
GÓÓÓÓL! Itt a hetedik! A csereként beállt Hegedűs húsz méterről bombáz a felső léc alá - ez is befele pattan most a kapufáról, 0-7!
78'
GÓÓÓÓL! Lévai József a balösszekötő helyéről ballal keresztbe lő, és a hosszú kapufáról a labda most befele pattan, 0-6!
76'
Kapufa! Nagy István közel a mesterötöshöz, de ezt a tízméteres lövését Sipos a bal kapufa tövére tolja, ahonnan kifele vágódik.
75'
Elkeseredetten küzd a Pázsit legalább a becsületgólért: de ezt a szögletet is könnyen lehúzza Stankovics.
67'
Stankovics is bemutat egy fontos védést, a jobb oldalon kiugrik Török Zsolt, de lapos lövését a szöget jól záró Stankovics hárítja szögletre. A sarokrúgást kifejeli a vendég védelem.
64'
Kettős cserét eszközöl a Csongrád: Hegedűs és Tanács jön be, a pályáról pedig lejön Berkes és Lévai Jenő.
61'
Ezt a csatát most Sipos nyeri Nagy István és a kapus között: Nagy egy lövőcsellel küldi el védőjét, majd nyolc méterről lő ballal, de ezt kitolja oldalra Sipos!
58'
Ezt is kihagyja a Pázsit! Remekül bontotta meg a csongrádi védelem bal oldalát Perényi, majd a bal kapufánál érkező Ördögh elé passzolt, aki előtt pont felpattant a labda, így kapáslövése egy méterről a kapu fölött kötött ki.
57'
Marad lendületben a Csongrád, a vendégek nem ülnek rá biztos előnyükre: Győri 20 méteres, középre érkező lövését másodjára fogja Sipos.
51'
GÓÓÓÓL! Nagy István nem áll le, Sarusi-Kis remek ütempasszával lép ki Nagy, aki Sipos mellett is elviszi a labdát, és az üres kapuba passzol, már négynél jár, 0-5!
48'
GÓÓÓÓL! Minden bizonnyal ezzel végleg eldőlt, Nagy István távoli löketénél Sipos tehetetlen, és a hálóban köt ki a labda, mesterhármas, 0-4!
46'
A szünetben mindkét csapat kettőt cserélt: a Pázsitnál Török és Vass érkezik a folytatásra, míg Farkas Szilveszter és Lesznek már nem jön ki a második félidőre. A vendégeknél Lévai József és Kanász-Nagy Móric áll be, Bihari és Laza pedig befejezi a mérkőzést.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45+1'
Véget ér az első félidő, rögtön a középkezdés után: bosszankodhat a Pázsit az utolsó perc történései miatt, hiszen akár fel is zárkózhatott volna, e helyett háromgólos hátránnyal kell a szünetre menniük Arató Tamás tanítványainak.
45'
GÓÓÓÓL! Ez igazán bosszantó lehet a hazaiaknak, az iménti lehetőségből indul a Csongrád, Nagy István pedig ezúttal nem hibázik a kontra végén, és a rövid alsóba lő tíz méterről, önmaga második, csapata harmadik gólját szerezve ezzel, 0-3.
45'
Az eddigi legnagyobb Pázsit lehetőség! Középen Ördögh vált le az emberéről, tíz méterre a kaputól azonban hosszan veszi át, így nem tud lőni.
42'
Megint a jobb oldal, egyelőre ez a Csongrád erőssége: Lévai az alapvonalig robog egy kiugratással, majd laposan visszateszi a labdát Nagy elé, aki kapásból lő, de a védőről lepattanva megy el a bal kapufa mellett.
39'
Mit védett Sipos! Megint a jobb oldalról érkezett középre a labda, amit Bihari remekül csúsztatott meg az ötös bal sarkánál érkező Nagynak, aki kapásból lőtt, de Sipos lábbal rúgta ki a labdát, óriási helyzet volt!
37'
Ezt is megússza a Pázsit, a szöglet után a gólvonal előtt pattan le a labda, a vendégek már bent is látták, de végül hárít a hazai védelem.
36'
Egy villámgyors kontrát vezet végig a Csongrád a Pázsit szögletéből, de Surányi kissé kiszorított szögből nem tudja elrúgni Sipos mellett.
34'
Ez sincs bent! Egy jobb oldali szöglet után eljut a labda a hosszún érkező Sihához, aki azonban az éppen előtte felpattanó labdát nem tudja a kapu felé irányítani.
28'
Ez egy szép Pázsit-akció volt, három ember között is megtartotta a labdát Tóth Zoltán a tizenhatos bal oldalánál, majd szépen ívelt Lesznek felé, akinek fejesét fogta Stankovics.
24'
Úh! Bihari a tizenhatos bal sarkáig vezette a labdát, majd visszatette a második hullámban érkező Sarusi-Kisnek, aki lágyan ívelt az ötös jobb sarkánál lévő Nagynak, de csak csúsztatni bírt a csatár, így könnyen begyűjtötte a labdát Sipos.
21'
GÓÓÓÓL! Már kettővel visz a Csongrád, egy saját térfélen eladott labda után Nagy István ugrik ki, ketten viszik egy védőre, Nagy passzol keresztbe Bihari elé, aki közelről az üres kapuba lő, és befejezi a ziccert, 0-2.
20'
Valamennyivel kiegyenlítettebb játék zajlik az utóbbi percekben a kezdéshez képest. A Csongrád gyors tempójú futballja ugyanakkor eddig jóval veszélyesebb.
14'
Egy veszélyes szöglettel azért jelez a hazai csapat: Ördögh sarokrúgása után a hosszún érkező Tóth Zoltán fejesét követően Lesznek próbálja közelről bekotorni, de végül tisztáz a csongrádi védelem.
12'
Hatalmas vendégfölényben kezdődik a meccs: a Pázsit alig-alig tudja átlépni a félpályát.
7'
Ez is kimarad, kapufa! Egy előre lőtt labdát nem tud hatástalanítani a Pázsit védelme, Nagy István így csak Sipossal áll szemben: eltekert labdájába azonban belekap a kapus, és így a jobb kapufa tövén csattan a labda! Óriási ziccer volt.
6'
Majdnem ott a második: egy újabb jobb oldalról élesen belőtt labdára érkezett Bihari, aki egy hajszállal marad csak le , így csak belekapni tud.
3'
GÓÓÓÓL! Máris vezet a Csongrád! Az aktívan kezdő vendégek egy jobb oldali szabadrúgás után találnak a hálóba, az ötösön érkező Nagy István a védők gyűrűjében passzolt a hálóba, 0-1.
1'
Egyperces gyásszünet előzte meg a kezdő sípszót: a hazaiak kezdték a meccset. A Pázsit tiszta zöldben, míg a Csongrád sárga felsőben, fekete nadrágban lép pályára.
10:02 - Köszöntjük olvasóinkat a Kertész utcai pályáról: nemrég zajlott le az igazoltatás, így egy kicsit késünk a kezdéssel. Az időjárás kegyes a felekhez: kellemes kora őszi időben futhattak ki a csapatok a melegítéshez. A mérkőzés Gargya Balázs Gábor sípszavára 13.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Nem vár könnyű vasárnap délelőtt a listavezető Csongrád TSE III.-ra a Kertész utcában: bár a két csapatot tizenhét pont választja el a tabellán, a Pázsit vendégeként nem mehet biztosra a csongrádi alakulat. Bár az élen álló gárda eddigi négy idegenbeli bajnokijából hármat is megnyert, egyetlen pontvesztése legutóbb a Fábiánsebestyén vendégeként következett be, de a Pázsit hazai környezetben bárkire veszélyes, a tabella első harmadában álló Földeák és Kiszombor sem könnyedén vitte el a három pontot a Kertész utcából.

Nyolc gólt hagyott a Pázsit hálójában a vendég Csongrád III. - részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=588588

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.