Labdarúgás: nyolcat gurított a Csongrád III. a Kertész utcában + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

pazsit_csongrad12_gs

Nem tudta megnehezíteni a Csongrád III. dolgát a Pázsit vasárnap délelőtt: a listavezető nyolc gólig jutott a Kertész utcában.

Szeretett volna a Kertész utcai mérkőzés után is élen állni a Csongrád III., azonban ehhez az otthonában veszélyes Pázsiton keresztül vezetett az útja vasárnap délelőtt.

Céljai eléréséhez nagy lépést tett már a harmadik percben Dósa Rácz Pál együttese: Berkes Krisztián remek keresztlabdájára Nagy István érkezett, aki közelről a hálóba lőtt, 0-1. Maradt támadásban a vendég gárda, nem sokkal később a kapufát is eltalálta a Csongrád, majd mikor már kezdett volna magára találni a Pázsit, 20 perc elteltével megbüntette a hazaiak hibáját a Csongrád, Nagy ezúttal előkészített, Bihari fejezte be a kettő az egy elleni játékot, 0-2. A folytatásban is veszélyesebb volt a Csongrád, de kimaradtak a vendégek lehetőségei, majd a félidő utolsó perce volt igazán demoralizáló a Pázsit számára, amikor is ziccerben hosszan vette át a labdát Ördögh, Stankovics indításából azonban a túloldalon gólt szerzett Nagy István, így 1-2 helyett 0-3 volt a félidő.

A góllövőlista élmezőnyében (a találkozó után már az élen álló) Nagy István azonban ott folytatta a szünet után, ahol abbahagyta: ezúttal is három percnyi játék kellett számára, hogy betaláljon, sőt, az 51. percben már a negyedik gólját szerezte, végképp eldöntve ezzel a mérkőzés kimenetelét – a szünet után nem jól kezdett a Pázsit, ez pedig végleg eldöntött minden kérdést. Ördögh előtt adódott a legnagyobb hazai szépítési lehetőség, de közelről sem tudott a hálóba passzolni, a Csongrádban pedig Nagy továbbra is tarthatatlan volt, de már csak kapufáig jutott, ellenben a csereként beálló csongrádiak is képesek voltak betalálni, így végül meggyőző, 8-0-s győzelmet aratott a Kertész utcában a Csongrád III., aminek köszönhetően továbbra is vezeti a megyehárom Tisza-Maros csoportját. A Pázsit ezzel szezonbeli legsúlyosabb vereségét szenvedte el: ezt megelőzően éppen az előző fordulóban 5-0-ra kapott ki Pitvaroson az együttes, míg a Csongrád legnagyobb arányú sikerét aratta az idei bajnokságban.

A következő fordulóban Arató Tamás tanítványai Fábiánsebestyénre látogatnak, míg a Csongrád III.-ra a Kübekháza vár hazai környezetben.

Újszeged, Kertész utca.
2015. november 15., 10.00
Pázsit SE
Csongrád TSE III.
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Gargya Balázs Gábor •* Asszisztens: Juhász Szabolcs Olivér, Király Tamás.
0
8

Labdarúgó Csongrád megyei III. osztály, Tisza-maros csoport, 13. forduló:

Pázsit SE – Csongrád TSE III. 0 – 8 (0-3)
Újszeged, Kertész utca. Vezeti: Gargya Balázs Gábor (Juhász Szabolcs Olivér, Király Tamás).
Pázsit: Sipos – Perényi, Tóth Z., Bakos, Farkas Sz. (Vass – a szünetben), Lesznek (Török – a szünetben, Arató, 81′), Molnár S., Jurschik, Joó, Farkas A., Ördögh. Játékos-edző: Arató Tamás.
Csongrád III.: Stankovics – Berkes (Hegedűs, 64′), Surányi, Siha, Németh Z., Lévai Jenő (Tanács, 64′), Győri, Laza (Lévai József – a szünetben), Sarusi-Kis, Bihari (Kanász-Nagy – a szünetben), Nagy I (Gyovai, 81′). Vezetőedző:Dósa Rácz Pál.
Gólszerzők: Nagy I. (3′, 45′, 48′, 51′), Bihari (21′), Lévai József (78′), Hegedűs (80′), Kanász-Nagy (84′)

Arató Tamás: “Erről a meccsről nincs mit mondanom.”

Dósa Rácz Pál: “Úgy érzem, hogy megérdemelten nyertünk, nem akarok nagyképűnek tűnni, mert bár a szünetben vezettünk három-nullra, de elmondtam a játékosoknak, hogy ez azért nem az igazi arcunk. Úgy éreztem, nem tiszteljük kellőképpen az ellenfelet. Ennek a csapatnak most ebben a bajnokságban nagy céljai vannak, kimondva-kimondatatlanul szeretnénk a dobogóra érni, de a feljutástól sem ijednénk meg. A második félidőben bizonyítottuk, hogy jobb csapat vagyunk, és úgy érzem, ez a gólkülönbség sem túlzó, mert számtalan helyzetet hagytunk még ki. Mindenkinek gratulálok, büszke vagyok a csapatra!”

no images were found

Online közvetítésünk

VÉGE

90+2′
Itt a vége: a Csongrád III. magabiztosan húzta be a vasárnap délelőtti bajnokit, így továbbra is vezeti a megyehárom Tisza-maros csoportját.
90+1′
Még egy csongrádi szöglet, amihez előrejön Stankovics kapus is: de nem tud kapura lőni.

no images were found

84′
GÓÓÓL! A nyolcadik csongrádi gól, egy felívelés után Bakos felszabadítása éppen Kanász-Nagy elé kerül, aki közelről a már elmozduló Sipos mellett a kapuba lő, 0-8.
81′
Mindkét csapat cserél: a Pázsitban a félidőben beállt Török sérülés miatt nem tudja folytatni, így jön a játékos-edző, Arató Tamás, míg a vendégektől lejön Nagy István, akit Gyovai vált.
80′
GÓÓÓÓL! Itt a hetedik! A csereként beállt Hegedűs húsz méterről bombáz a felső léc alá – ez is befele pattan most a kapufáról, 0-7!
78′
GÓÓÓÓL! Lévai József a balösszekötő helyéről ballal keresztbe lő, és a hosszú kapufáról a labda most befele pattan, 0-6!
76′
Kapufa! Nagy István közel a mesterötöshöz, de ezt a tízméteres lövését Sipos a bal kapufa tövére tolja, ahonnan kifele vágódik.

no images were found

75′
Elkeseredetten küzd a Pázsit legalább a becsületgólért: de ezt a szögletet is könnyen lehúzza Stankovics.
67′
Stankovics is bemutat egy fontos védést, a jobb oldalon kiugrik Török Zsolt, de lapos lövését a szöget jól záró Stankovics hárítja szögletre. A sarokrúgást kifejeli a vendég védelem.
64′
Kettős cserét eszközöl a Csongrád: Hegedűs és Tanács jön be, a pályáról pedig lejön Berkes és Lévai Jenő.
61′
Ezt a csatát most Sipos nyeri Nagy István és a kapus között: Nagy egy lövőcsellel küldi el védőjét, majd nyolc méterről lő ballal, de ezt kitolja oldalra Sipos!
58′
Ezt is kihagyja a Pázsit! Remekül bontotta meg a csongrádi védelem bal oldalát Perényi, majd a bal kapufánál érkező Ördögh elé passzolt, aki előtt pont felpattant a labda, így kapáslövése egy méterről a kapu fölött kötött ki.

no images were found

57′
Marad lendületben a Csongrád, a vendégek nem ülnek rá biztos előnyükre: Győri 20 méteres, középre érkező lövését másodjára fogja Sipos.
51′
GÓÓÓÓL! Nagy István nem áll le, Sarusi-Kis remek ütempasszával lép ki Nagy, aki Sipos mellett is elviszi a labdát, és az üres kapuba passzol, már négynél jár, 0-5!
48′
GÓÓÓÓL! Minden bizonnyal ezzel végleg eldőlt, Nagy István távoli löketénél Sipos tehetetlen, és a hálóban köt ki a labda, mesterhármas, 0-4!
46′
A szünetben mindkét csapat kettőt cserélt: a Pázsitnál Török és Vass érkezik a folytatásra, míg Farkas Szilveszter és Lesznek már nem jön ki a második félidőre. A vendégeknél Lévai József és Kanász-Nagy Móric áll be, Bihari és Laza pedig befejezi a mérkőzést.
46′
Folytatódik a mérkőzés.

SZÜNET

45+1′
Véget ér az első félidő, rögtön a középkezdés után: bosszankodhat a Pázsit az utolsó perc történései miatt, hiszen akár fel is zárkózhatott volna, e helyett háromgólos hátránnyal kell a szünetre menniük Arató Tamás tanítványainak.
45′
GÓÓÓÓL! Ez igazán bosszantó lehet a hazaiaknak, az iménti lehetőségből indul a Csongrád, Nagy István pedig ezúttal nem hibázik a kontra végén, és a rövid alsóba lő tíz méterről, önmaga második, csapata harmadik gólját szerezve ezzel, 0-3.
45′
Az eddigi legnagyobb Pázsit lehetőség! Középen Ördögh vált le az emberéről, tíz méterre a kaputól azonban hosszan veszi át, így nem tud lőni.

no images were found

42′
Megint a jobb oldal, egyelőre ez a Csongrád erőssége: Lévai az alapvonalig robog egy kiugratással, majd laposan visszateszi a labdát Nagy elé, aki kapásból lő, de a védőről lepattanva megy el a bal kapufa mellett.
39′
Mit védett Sipos! Megint a jobb oldalról érkezett középre a labda, amit Bihari remekül csúsztatott meg az ötös bal sarkánál érkező Nagynak, aki kapásból lőtt, de Sipos lábbal rúgta ki a labdát, óriási helyzet volt!
37′
Ezt is megússza a Pázsit, a szöglet után a gólvonal előtt pattan le a labda, a vendégek már bent is látták, de végül hárít a hazai védelem.

no images were found

36′
Egy villámgyors kontrát vezet végig a Csongrád a Pázsit szögletéből, de Surányi kissé kiszorított szögből nem tudja elrúgni Sipos mellett.
34′
Ez sincs bent! Egy jobb oldali szöglet után eljut a labda a hosszún érkező Sihához, aki azonban az éppen előtte felpattanó labdát nem tudja a kapu felé irányítani.
28′
Ez egy szép Pázsit-akció volt, három ember között is megtartotta a labdát Tóth Zoltán a tizenhatos bal oldalánál, majd szépen ívelt Lesznek felé, akinek fejesét fogta Stankovics.
24′
Úh! Bihari a tizenhatos bal sarkáig vezette a labdát, majd visszatette a második hullámban érkező Sarusi-Kisnek, aki lágyan ívelt az ötös jobb sarkánál lévő Nagynak, de csak csúsztatni bírt a csatár, így könnyen begyűjtötte a labdát Sipos.
21′
GÓÓÓÓL! Már kettővel visz a Csongrád, egy saját térfélen eladott labda után Nagy István ugrik ki, ketten viszik egy védőre, Nagy passzol keresztbe Bihari elé, aki közelről az üres kapuba lő, és befejezi a ziccert, 0-2.
20′
Valamennyivel kiegyenlítettebb játék zajlik az utóbbi percekben a kezdéshez képest. A Csongrád gyors tempójú futballja ugyanakkor eddig jóval veszélyesebb.
14′
Egy veszélyes szöglettel azért jelez a hazai csapat: Ördögh sarokrúgása után a hosszún érkező Tóth Zoltán fejesét követően Lesznek próbálja közelről bekotorni, de végül tisztáz a csongrádi védelem.

no images were found

12′
Hatalmas vendégfölényben kezdődik a meccs: a Pázsit alig-alig tudja átlépni a félpályát.
7′
Ez is kimarad, kapufa! Egy előre lőtt labdát nem tud hatástalanítani a Pázsit védelme, Nagy István így csak Sipossal áll szemben: eltekert labdájába azonban belekap a kapus, és így a jobb kapufa tövén csattan a labda! Óriási ziccer volt.
6′
Majdnem ott a második: egy újabb jobb oldalról élesen belőtt labdára érkezett Bihari, aki egy hajszállal marad csak le , így csak belekapni tud.
3′
GÓÓÓÓL! Máris vezet a Csongrád! Az aktívan kezdő vendégek egy jobb oldali szabadrúgás után találnak a hálóba, az ötösön érkező Nagy István a védők gyűrűjében passzolt a hálóba, 0-1.
1′
Egyperces gyásszünet előzte meg a kezdő sípszót: a hazaiak kezdték a meccset. A Pázsit tiszta zöldben, míg a Csongrád sárga felsőben, fekete nadrágban lép pályára.

10:02 – Köszöntjük olvasóinkat a Kertész utcai pályáról: nemrég zajlott le az igazoltatás, így egy kicsit késünk a kezdéssel. Az időjárás kegyes a felekhez: kellemes kora őszi időben futhattak ki a csapatok a melegítéshez.

A mérkőzés Gargya Balázs Gábor sípszavára 13.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Nem vár könnyű vasárnap délelőtt a listavezető Csongrád TSE III.-ra a Kertész utcában: bár a két csapatot tizenhét pont választja el a tabellán, a Pázsit vendégeként nem mehet biztosra a csongrádi alakulat. Bár az élen álló gárda eddigi négy idegenbeli bajnokijából hármat is megnyert, egyetlen pontvesztése legutóbb a Fábiánsebestyén vendégeként következett be, de a Pázsit hazai környezetben bárkire veszélyes, a tabella első harmadában álló Földeák és Kiszombor sem könnyedén vitte el a három pontot a Kertész utcából.

Nyolc gólt hagyott a Pázsit hálójában a vendég Csongrád III. – részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=588588

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 15.

Előző sztori

OTP: idén járnak le az első, 2010-ben kötött tartós befektetési számlák

Következő sztori

Őrizetben a pusztaszeri baleset feltételezett okozója