Sport

Labdarúgás: a Honvéd II. vetett véget a SZEOL veretlenségi sorozatának

Labdarúgás: a Honvéd II. vetett véget a SZEOL veretlenségi sorozatának

2015. november 8., vasárnap
Labdarúgás: a Honvéd II. vetett véget a SZEOL veretlenségi sorozatának
szeol-bolcske17kf

Nem tudta tovább nyújtani hat meccs óta tartó veretlenségi sorozatát a SZEOL SC a fővárosban: Puskás Csabáék vitatható körülmények között kaptak ki a Honvéd-fakótól.

Úgy vághatott neki a Honvéd-fakó elleni mérkőzésnek a SZEOL, hogy megerősítheti második helyét a tabellán, amennyiben tovább nyújtja hat meccses veretlenségi sorozatát, azonban az ezúttal az utánpótlás-válogatott

Vernes Richárdot

is soraiban tudó kispestiek ellen nem ígérkezett ez könnyű feladatnak. Az első kapuralövés a SZEOL-é volt, majd kiegyenlített mezőnyjátékot hozott a folytatás, bár a szegediek előtt több lehetőség adódott a gólszerzésre, azonban mégis a Honvéd szerzett vezetést:

Lukács

tudott kilépni

Kormányos

mellett, majd

Leindler

kapus sem tudta megakadályozni lapos gurítását abban, hogy az a gólvonal mögé jusson, 1-0. Sőt, öt perccel később egy igencsak véleményes büntetőt is befújt

Ducsai József

játékvezető a kispestieknek:

Buzási

állkapcsát találta el a labda, azonban a tizenegyest rúghatott a hazai együttes, amit

Lőrinczy

váltott gólra, 2-0. Nehéznek ígérkezett tehát a folytatás, és nem sikerült a szépítés még a félidő előtt a SZEOL számára. A második félidőre két helyen is változtatott

Tóth Ákos

: érkezett a sérülése után visszatérő

Makra Zsolt

, valamint az eltiltását letöltő

Ondrejó Tamás

. Rögtön a második félidő elején Rácz csúsztatása a kapu közepében landolt, ezzel sikerült visszajönnie a meccsbe a SZEOL-nak a második 45 perc elején, azonban a folytatás nem úgy alakult, ahogy azt a szegediek elképzelték. A sokadik szöglet után Buzási terült el a földön a tizenhatoson belül, amiért nem büntetőt, hanem sárga járt a játékvezetőtől, és mivel Buzásinak már volt egy, ezért tíz emberre fogyatkozott a SZEOL. Ezt követően szinte rögtön gólra váltotta emberelőnyét a Honvéd, miután a kipattanóra nagyon jól érkezett

Márton

, és Leindler mellett a kapuba lőtt, 3-1. A folytatás csak még kényelmesebbé vált azzal a kispestiek számára, hogy reklamálásért

Puskást

is kiállította közvetlenül a harmadik hazai gól után Ducsai, így nem csak gólban, hanem létszámban is kettő volt a hazaiak előnye. Innentől már roppant nehéz dolga volt a SZEOL-nak, és bár volt még lehetősége a gólszerzésre, de a legvégén a csereként beálló

Csábi

alakította ki a végeredményt, ezzel véget vetve a szegediek hat hete húzódó veretlenségének. A SZEOL ugyanakkor megtarthatja a második helyét a forduló után, amennyiben a Dunaharaszti nem szerez pontot az ESMTK vendégeként. Beretka Péterékre két meccs vár még az őszi szezonban, és mivel a Békéscsaba kérvényezte a pályaválasztói jog cseréjét, ezért mindkettőt hazai pályán játszhatják majd a szegediek, akik legközelebb jövő szombaton 13.30-tól a Pénzügyőr együttesét fogadják.

Budapest, Bozsik József stadion, 100 néző
2015. november 8., 12.00
Budapest Honvéd-MFA II.
SZEOL SC
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Ducsai József •* Asszisztens: Szert Balázs, Csáky Tibor.
4
-
1

NB III Közép csoport 15. forduló:

Budapest Honvéd-MFA II. - SZEOL SC 4 - 1 (2-0).

Budapest, Bozsik József stadion, 100 néző. Vezette: Ducsai József (Szert Balázs, Csáky Tibor)

Honvéd II.:

Vajda – Bíró (Máté, 78'), Márton, Erdős, Varga M., Gazdag, Göblyös, Lukács (Csábi, 69'), Vernes, Lőrinczy, Ihrig-Farkas (Tóth B., 69').

Vezetőedző:

Simon Miklós.

SZEOL:

Leindler - Grünvald, Forró, Rácz, Kormányos (Végh, 60'), Fülöp (Makra - a szünetben), Buzási, Puskás, Kéri (Ondrejó - a szünetben), Maksimovic, Beretka.

Vezetőedző:

Tóth Ákos.

Gólszerzők:

Lukács (23′), Lőrinczy (28′, tizenegyesből), Márton (65′), Csábi (85′) ill. Rácz (48')

Sárga lap:

Buzási (28'), Ondrejó (53'), Puskás (64')

Kiállítva:

Buzási (62'), Puskás (66') Tóth Ákos:

"Szakmailag nem nagyon van mit értékelni ezen a mai mérkőzésen. Olyan érzésem volt, hogy ma semmiképpen sem szerezhetünk pontot. Csak igen bravúros teljesítménnyel lehetett volna a vereséget elkerülni, ettől pedig ma igen messze voltunk."

Online közvetítésünk

VÉGE

90'
A játékvezető hosszabbítás nélkül lefújja a mérkőzést, amelyet hárommal veszít el a SZEOL, ezzel megszakad a veretlenségi sorozat, valamint két emberét a jövő hétre is elvesztette a szegedi együttes.
88'
Mi maradt ki! Egy szépen végigvitt szegedi támadás végén Beretka tálalt az érkező Maksimovic elé, aki hét méterről azonban nem találta el a kaput.
86'
Beretka kapott egy felpasszt, azonban nem tudott vele kapura fordulni, a labdát lekészítette Ondrejónak, akinek a lövése a hazai védőt találta el.
85'
Gól, most érett be a hazaiak nyomása, Csábi cselezgetett a 16-os sarkánál, majd a védők takarásában álló Leindler mellett a hosszú alsóba csavart, szép gól, 4-1.
77'
Ebben a mederben folytatódik a meccs: a kispestiek tartják a labdát, és várnak a lehetőségre, míg a SZEOL próbál gyors akciókat vezetni.
71'
Nem meglepetés, a hazaiak biztos előnyük tudatában nem kockáztatnak sokat, járatják a labdát, a SZEOL pedig kilenc emberrel is küzd a Honvéd ellen.
66'
PIROS EZ IS! Hát ez azért nagyon erős, Puskás megy oda a játékvezetőhöz, aki nem tűri ezt, és felmutatja ismét a sárgát a kapitánynak, és őt is kiállítja! Nem csak kétgólos hátrányban, de kettős emberhátrányban is a SZEOL.
65'
Gól, sajnos az előbbi szituációért járó szabadrúgás után egy nem túl erős lövést csak kiütni tud Leindler, amire lecsap az érkező Márton, és a jobb alsóba gurítja a labdát, 3-1.
64'
Beretka szabálytalankodik a pálya közepén, azonban nem ő, hanem a csapatkapitányként a játékvezetőt számon kérő Puskás kap sárgát.
62'
KIÁLLÍTÁS! Egészen elképesztő jelenet, egy újabb szegedi szöglet után Buzásit leteperik a hosszún, azonban Ducsai játékvezető szimulálásért sárgát ad Buzásinak, és mivel neki már volt egy, ezért kiállítja őt a bíró, tíz emberrel a folytatásban a SZEOL!
61'
Beretka kap egy jó indítást, azonban végül szögletre tisztáznak előle. A sarokrúgás után Forró erős fejese alig egy méterrel kerüli el a kispesti kaput.
60'
Kihasználja utolsó cserelehetőségét is a SZEOL: Kormányost Végh Ariel váltja a szegedieknél.
53'
Ondrejó kap sárgát, gyakorlatilag az első faultjára máris megkapja a figyelmeztetést a játékvezetőtől.
52'
Pörögnek az események a második félidő elején: kétszer is szögletet végezhetett el a SZEOL, a második után a kipattanót Beretka 18 méterről, a kapuval szemben szúrta kapura, de lövése elkerülte Vajda kapuját.
49'
Lukács ugrott ki ismét a jobb oldalon, majd éles lövése a hosszú sarok felé ment, végül nagyon kevéssel kerülte el az alsó sarkot.
48'
GÓÓÓÓÓL! Máris ott a szépítés, 2-1! A tizenhatos bal sarkával egy vonalban végezhetett el szabadrúgást a SZEOL, a labdát Beretka tekerte középre, ahol az érkező Rácz a kapu közepébe csúsztatott, 2-1! Nagyon fontos gólt szerez ezzel a SZEOL, még a félidő elején sikerül megfelezni a hátrányt!
46'
A szünetben kettős cserét eszközölt Tóth Ákos: Kéri és Fülöp jött le a pályáról, a helyükre Makra és Ondrejó állt be.
46'
Folytatódik a mérkőzés.

SZÜNET

45+1'
Véget ér az első félidő, kétgólos hazai előnnyel zárul az első játékrész. A szegediek azt reklamálják, hogy a kispestiek tizenegyesénél Buzási arcát találta el a labda, akinek azóta is fáj e miatt az állkapcsa, míg az érvénytelenített gólnál Kormányost visszarántották - mindenesetre fel van adva a lecke a SZEOL-nak a második félidőre.
45'
Egy percet tesz rá a játékvezető az első félidő végén.
42'
A Forró tisztázása utáni szögletből remekül indult meg a kontrával a SZEOL, majd a szegediek is rúghattak egy kornert: a sarokrúgás nagyon jól szállt középre, ahol Rácznak jó is lett ez kapáslövésre, azonban leperdült a lábáról, így nem lett végül veszélyes - ezekből a szituációkból kellene többet elérnie a SZEOL-nak, hiszen a Honvéd gyakorlatilag másfél helyzetéből rúgott két gólt.
36'
Majdnem ott a szépítés, de kár érte! Vajda úgy jött ki egy indításra, hogy éppen Kormányosba rúgta a labdát, róla pedig Beretkához kerül a labda, aki fejjel a kapuba továbbítja azt, de a játékvezető les miatt érvényteleníti a gólt. Pedig de nagy szükség lenne a szépítésre még az első félidőben...
32'
Kétségbeesetten támad a SZEOL: Beretkáék gyorsan kétgólos hátrányba kerültek, innen pedig nehéz lesz a hét hete húzódó veretlenség megőrzése.
28'
Lőrinczy állt a labda mögé, és a jobbra vetődő Leindler mellett a bal sarokba lőtt, 2-0.
28'
Buzási sárgát is kapott mindezért.
28'
TIZENEGYES! Csőstől jön a baj a SZEOL-nak, egy teljesen ártalmatlan beadásba ért bele háttal Buzási, azonban Ducsai játékvezető szerint mindezt kézzel tette, amiért a mészpontra mutatott! Nagylelkű büntető a hazaiaknak.
23'
Lukács kap egy hosszú indítást, és bár Kormányos előnyösebb helyzetben volt, Lukács begyűjtötte a labdát, majd a kifutó Leindler mellett laposan el is tudta gurítani, ami a hálóban kötött ki, ezzel vezet a Honvéd, 1-0.
21'
Kéri kapott egy remek indítást a jobb oldalon, majd a 16-os sarkánál csinált egy visszacselt, ballábas, éles lövése azonban a rövid kapufa mellett suhant el.
19'
Jó helyről, mintegy 22 méterről lőhet szabadrúgást most a SZEOL Kéri felrúgásáért: Beretka azonban a sorfalba bombázza a szabadrúgást.
16'
Egyelőre meddő a SZEOL kisebb mezőnyfölénye: a szegediek ugyan kezdeményezőbbek, de a főleg a jobb oldalon szövögetett támadások nem hordoznak magukban veszélyt.
10'
Gazdag lövése akad el ismét egy szegedi lábban, ami után szögletet lőhet a Honvéd: a kavarodás után azonban újabb sarokrúgást végezhet el a hazai csapat, annak ellenére, hogy kispestiről ment ki a labda: az újabb kavarodás végén pedig Vernes alig nyolc méterről tisztán lőhetett, de Leindler jó érzékkel hárítani tudott!
8'
Egy szemre is tetszetős támadást vezet a Honvéd, a rövidpasszos játék végén Lőrinczy lövi el 10 méterről, de egy szegedi védőről vágódik szögletre a labda.
7'
Három szegedi jobb oldali akció következett egymás után: a harmadik már kifejezetten veszélyes volt, Kormányos elé került a labda, aki tolt egyet, majd a jobbösszekötő helyéről 14 méterről lőhetett, de külsővel találta el, így kirúgás következhetett.
4'
Kiegyenlített mezőnyjáték folyik az első pár percben, Kéri lövését követően a középpályán csatáznak a felek.
1'
Az első lövés is a szegedieké! Kéri előtt volt egy kis terület a tizenhatos sarkánál, aki egyből rá is lőtte, de nagy erejű lökete jócskán elkerülte a kaput.
1'
A SZEOL kezdte a meccset.

12:01

- Érkeznek a csapatok a pályára, a Honvéd piros-fekete csíkos felsőben, fehér nadrágban lép pályára, míg a SZEOL fehér mezben, fekete nadrágban és sportszárban játszik. A meccset a Honvéd edzőpályáján játsszák, ahol azért van 3-4 sárfolt. Enyhén szeles, hűvös időjárás fogadta egyébiránt a feleket.

11:56

- A SZEOL kispadján a kapus Szabó Gergő mellett Huszárik Zsolt, Ördögh Kristóf, Végh Ariel, Makra Zsolt és az eltiltása után visszatérő Ondrejó Tamás áll Tóth Ákos rendelkezésére.

11:52

- A Honvéd kezdőjében három NB I-es kerettag kezd a mai meccsen: Gazdag és Ihrig-Farkas mellett a legnagyobb név Vernes Richárdé, a 23 éves játékos ebben a szezonban két gólt szerzett már az élvonalban is, de ott ül a padon Csábi, aki szintén beszállt már NB I-es meccsen a kispestiek első csapatában.

11:46

- Köszöntjük olvasóinkat, bár a legtöbb helyen a húsleves és a rántott hús van a középpontban vasárnap délben, a SZEOL a Honvéd-fakó ellen hamarosan kezd.

A találkozó Ducsai József sípszavára 12 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Vasárnap délben megerősítheti második helyét a tabellán a SZEOL SC.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=586954

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 7.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.