Labdarúgás: elbúcsúzott a továbbjutástól a megyeválogatott (FRISSÍTVE)

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

csongrad_szabolcs_megyevalogatott18_gs

Vasárnapi nyitómeccsén elszenvedett vereségével eldőlt: nem juthat tovább a Csongrád megyei csapat a megyei amatőr labdarúgó-válogatottak selejtező tornájának kettes, Kecskeméten zajló csoportjából.

Vasárnap

Nem indult jól a második nap a Csongrád megyei csapat számára: a második nap nyitómeccsén a csongrádiak 6-1-s vereséget szenvedtek Békés megye válogatottjától, ezzel pedig elúszott a továbbjutás a csapat számára, amelynek ugyan még egy mérkőzése hátra van, de a hátralévő mérkőzéseken már nem születhet olyan eredmény, ami a csongrádi továbbjutást eredményezhetné. A csapat 13 órától Pest megye legjobbjai ellen zárja a tornát.

Eredmények, vasárnap

Békés megye – Csongrád megye 6-1 (3-0)
Csongrád: Szalkai (Kotvics-Varga – a szünetben) – Lőrincz (Molnár Zs. – a szünetben), Czebe, Mácsai, Bakos, Kovács Zs., Bress, Lévai (Mátó – a szünetben), Lázár (Légrádi, a szünetben), Varga K., Orovecz (Kozma – a szünetben). Edzők: Pécsek Tibor, Méhes Tibor.
Gól: Cseke (2′), Bajnók (5′), Hanyecz (35′), Tasi (37′), Bakró (50′), Wéber (60′) ill. Molnár Zs. (64′)

A Csongrádiak számára a torna zárómeccse még a délelőttinél is rosszabbul sült el: tíz perc után már kettővel vezetett Pest megye csapata, majd biztos előnyének tudatában sem állt le a gárda, és végül nyolc gólt lőve múlta felül Csongrád megye csapatát – ezzel eldőlt, hogy biztosan utolsóként zár az ötcsapatos selejtezőben Csongrád megye.

Pest megye – Csongrád megye 8-0 (3-0)
Csongrád megye: Kotvics-Varga – Lőrincz, Mácsai, Czebe (Orovecz, 41′), Bakos, Lázár, Kozma Sz., Lévai, Varga K., Mátó, Molnár Zs. Edzők: Pécsek Tibor, Méhes Tibor.
Gól: Bukovec (7′), Molnár I. (9′), Herczeg (17′), Horváth R. (38′, 49′, 52′), Tárkányi (46′, 58′)

A torna egyébként igen izgalmasan zárult: az utolsó meccs előtt még továbbjutó helyen volt Békés megye, azonban a zárómeccsen Jász-Nagykun-Szolnok ellen diadalmaskodó Pest megye 5-2-s győzelmével az első helyre ugrott, így mellette a szintén kilenc ponttal záró Bács-Kiskun megye jutott tovább, míg Békés megye szájából kiénekelték a sajtot.

A vasárnapi program:

11.30: Jász-Nagykun-Szolnok–Bács-Kiskun 0 – 5
14.30: Békés–Bács-Kiskun 0 – 1
16.00: Jász-Nagykun-Szolnok–Pest 2-5

A selejtezőtorna végeredménye

1. Pest megye 9 pont (+11)
2. Bács-Kiskun megye 9 pont (+8)
3. Békés megye 7 pont
4. Jász-Nagykun-Szolnok megye 2 pont
5. Csongrád megye 1 pont

Szombat

A főként a két megyeegyes együttesre, a SZVSE-re, a Makóra és az ezen a hétvégén szabadnapos Szentesre épülő együttes két mórahalmi labdarúgóval, Pócs Tamással és Varga Krisztiánnal kiegészülve pályára lépő Csongrád megyei válogatott próbálja meg elérni a továbbjutást jelentő első két hely valamelyikét a Kecskeméten zajló, megyeválogatottak selejtező tornáján. Az ötcsapatos tornán az első két helyezett jut tovább a nyolcasdöntőbe.

A szombati nyitómeccsen Csongrád megye 4-1-s vereséget szenvedett Bács-Kiskuntól, majd a nap másik meccsén Jász-Nagykun-Szolnok megye legjobbjaival játszott 1-1-s döntetlent, a meccs hajrájában egyenlítve.

A vasárnapi napon is két meccs vár Pécsek Tibor-Méhes Tibor által irányított gárdára, amely 10 órakor Békés megyével, míg 13 órakor Pest megyével játszik, 2×35 perces mérkőzéseket.

Eredmények, szombat

Békés megye – Jász-Nagykun-Szolnok megye 0-0

Csongrád megye-Bács-Kiskun megye 1-4 (0-2)
Csongrád megye: Szalkai – Lőrincz (Tanács, 43′), Vincze, Mácsai (Bakos, 36′), Pócs T., Kovács Zs., Kozma (Lázár, 43′), Baka (Mátó, 48′), Bress, Varga K. (Molnár Zs., 48′), Orovecz S. (Cene, 43′). Edzők: Pécsek Tibor, Méhes Tibor.
Gól: Pócs T. (49′), ill. Kohány G. (13′), Sibinger (27′), Sutus-Juhász (46′), Harnos (67′).

Pest megye-Békés megye 1-2 (0-1)

Jász-Nagykun-Szolnok megye – Csongrád megye 1-1 (0-0)
Csongrád megye: Szalkai – Tanács R. (Lőrincz, 52′), Czebe, Bakos, Pócs T., Lévai (Kozma Sz., 57′), Légrádi, Mátó (Orovecz, 65′), Lázár D. (Baka, 43′), Nagy B., Molnár Zs (Varga K., 36′).
Gól: Szabó T. (42′) ill. Nagy B. (45′)

Bács-Kiskun megye – Pest megye 0-1

A csoport állása az 1. nap után:

1. Békés megye 4 pont
2. Bács-Kiskun megye 3 pont
3. Jász-Nagykun-Szolnok 2 pont
4. Pest megye 3 pont
5. Csongrád megye 1 pont

Ötgólos vereséggel kezdett, ezzel búcsúzni kényszerül Csongrád megye a megyei amatőr labdarúgó-válogatottak selejtező tornájáról. http://szegedma.hu/?p=592421

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 29.

Előző sztori

Elindult a Cipősdoboz-akció

Következő sztori

Disznóvágás a közösségért – hurka, kolbász, jókedv és adományok Klebelsbergtelepen + FOTÓK