Sport

Labdarúgás: az ősz második felére összeállt a Bordány

Labdarúgás: az ősz második felére összeállt a Bordány

2015. november 18., szerda
Labdarúgás: az ősz második felére összeállt a Bordány
szoreg_balastya07_gs_hodi_mihaly

Remek formában várhatja a Bordány SK a Csongrád megyei II. osztály hajráját: a mintegy két hónapja edzőváltáson átesett csapat az elmúlt fordulóban zsinórban az ötödik sikerét aratta, ennek köszönhetően pedig már a negyedik helyen áll a tabellán – ám Hódi Mihály vezetőedzőnek ennél merészebb tervei vannak a szezon végére.

Szeptember elején

vette át

a Bordány SK vezetését

Hódi Mihály

: a tavasszal Balástyán, előtte pedig az NB II-es Szigetszentmiklósnál

Vágó Attila

segítőjeként dolgozó szakember egy 2-2-s döntetlennel debütált a bordányi kispadon a Móravárosi Kinizsi elleni idegenbeli mérkőzésen, majd az első győzelemre egészen október 17-ig, a kilencedik fordulóig, a Tömörkény elleni mérkőzésig kellett várni: addig a gárda bár több alkalommal is közel állt ahhoz, hogy három pontot szerezzen, amire október közepéig csupán egyetlen alkalommal volt példa, de a Nagymágocs elleni hazai meccsen tíz emberrel például otthon tartott egy pontot a homokháti együttes, míg a Csanytelek vendégeként a 89. percben bukott el. A Tömörkény elleni győzelem óta viszont szárnyal a csapat: a Deszk elleni, legutóbbi győzelem már zsinórban az ötödik győzelem volt, aminek köszönhetően az utolsó előtti helyről a negyedik pozícióba ugrott előre a Bordány. „Nem könnyű beugrani egy bajnokságba edzőként, úgy, hogy a csapatot nem ismerem. Azt gondolom, mindig kell négy-öt forduló, mire az ember megtalálja a csapatát. Abban az időszakban voltak szerencsétlen vereségeink is, de mostanra talpra álltunk, önbizalommal telve játszunk, jól nézünk ki. Keményen dolgoznak a fiúk az edzéseken, összeálltunk mostanra” – fogalmazott portálunknak az elmúlt hetek, hónapok eseményeiről Hódi Mihály, a Bordány SK vezetőedzője, majd hozzátette: nagyszerű játékosokat ismert meg a csapatnál, de a klubvezetés, az elnök és a szertáros is szerepet játszott abban idei eredményeikben, amit nem lehet csak az edző vagy csak a játékosok számlájára írni. „Mindenki érdeme és mindenki munkája benne van az elmúlt hetek eredményeiben, remek közegbe kerültem Bordányban” – fejtette ki Hódi Mihály. A homokhátiak mestere úgy véli, a már említett Nagymágocs elleni 2-2-s hazai döntetlen volt jelentette a fordulópontot, ott a Bordány előbb gól, majd emberhátrányba is került az első félidő hajrájában, viszont a második félidő elején szerzett góllal otthon tudott tartani egy pontot tíz emberrel játszva is. „Ott elhitték a fiúk, hogy erősek vagyunk, mentálisan és játéktudásban is. Több ellenfél edzőjétől is dicsérő szavakat kaptam a mérkőzések után, hogy nem is értik, hogy mit keresünk a tabella végén. Most körülbelül ott vagyunk, ahol reálisan lennünk kellene, de én azért többre vágyom” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak a bordányiak trénere. Az őszi szezonból még két forduló van hátra a megyekettőben: a Bordányra egy roppant kemény és fontos meccs vár szombaton a második helyen álló Hódmezővásárhelyi FC II. vendégeként, majd az Apátfalva elleni hazai találkozóval zárják a bajnokság első felét

Sádt Tamásék

. Hódi Mihály a hátralévő két meccs után akkor lenne elégedett, ha legalább négy pontot szerezne ezeken az együttes, ami által ott maradhatna lőtávolságon belül a csapat a dobogós helyeket illetően, ami a szezon előtt a gárda célkitűzése is volt.

Jó formában várhatja az őszi hajrát a Bordány SK.http://szegedma.hu/?p=589857

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 18.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.