Labdarúgás: az ősz második felére összeállt a Bordány

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szoreg_balastya07_gs_hodi_mihaly

Remek formában várhatja a Bordány SK a Csongrád megyei II. osztály hajráját: a mintegy két hónapja edzőváltáson átesett csapat az elmúlt fordulóban zsinórban az ötödik sikerét aratta, ennek köszönhetően pedig már a negyedik helyen áll a tabellán – ám Hódi Mihály vezetőedzőnek ennél merészebb tervei vannak a szezon végére.

Szeptember elején vette át a Bordány SK vezetését Hódi Mihály: a tavasszal Balástyán, előtte pedig az NB II-es Szigetszentmiklósnál Vágó Attila segítőjeként dolgozó szakember egy 2-2-s döntetlennel debütált a bordányi kispadon a Móravárosi Kinizsi elleni idegenbeli mérkőzésen, majd az első győzelemre egészen október 17-ig, a kilencedik fordulóig, a Tömörkény elleni mérkőzésig kellett várni: addig a gárda bár több alkalommal is közel állt ahhoz, hogy három pontot szerezzen, amire október közepéig csupán egyetlen alkalommal volt példa, de a Nagymágocs elleni hazai meccsen tíz emberrel például otthon tartott egy pontot a homokháti együttes, míg a Csanytelek vendégeként a 89. percben bukott el. A Tömörkény elleni győzelem óta viszont szárnyal a csapat: a Deszk elleni, legutóbbi győzelem már zsinórban az ötödik győzelem volt, aminek köszönhetően az utolsó előtti helyről a negyedik pozícióba ugrott előre a Bordány.

„Nem könnyű beugrani egy bajnokságba edzőként, úgy, hogy a csapatot nem ismerem. Azt gondolom, mindig kell négy-öt forduló, mire az ember megtalálja a csapatát. Abban az időszakban voltak szerencsétlen vereségeink is, de mostanra talpra álltunk, önbizalommal telve játszunk, jól nézünk ki. Keményen dolgoznak a fiúk az edzéseken, összeálltunk mostanra” – fogalmazott portálunknak az elmúlt hetek, hónapok eseményeiről Hódi Mihály, a Bordány SK vezetőedzője, majd hozzátette: nagyszerű játékosokat ismert meg a csapatnál, de a klubvezetés, az elnök és a szertáros is szerepet játszott abban idei eredményeikben, amit nem lehet csak az edző vagy csak a játékosok számlájára írni. „Mindenki érdeme és mindenki munkája benne van az elmúlt hetek eredményeiben, remek közegbe kerültem Bordányban” – fejtette ki Hódi Mihály.

A homokhátiak mestere úgy véli, a már említett Nagymágocs elleni 2-2-s hazai döntetlen volt jelentette a fordulópontot, ott a Bordány előbb gól, majd emberhátrányba is került az első félidő hajrájában, viszont a második félidő elején szerzett góllal otthon tudott tartani egy pontot tíz emberrel játszva is. „Ott elhitték a fiúk, hogy erősek vagyunk, mentálisan és játéktudásban is. Több ellenfél edzőjétől is dicsérő szavakat kaptam a mérkőzések után, hogy nem is értik, hogy mit keresünk a tabella végén. Most körülbelül ott vagyunk, ahol reálisan lennünk kellene, de én azért többre vágyom” – nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak a bordányiak trénere.

Az őszi szezonból még két forduló van hátra a megyekettőben: a Bordányra egy roppant kemény és fontos meccs vár szombaton a második helyen álló Hódmezővásárhelyi FC II. vendégeként, majd az Apátfalva elleni hazai találkozóval zárják a bajnokság első felét Sádt Tamásék. Hódi Mihály a hátralévő két meccs után akkor lenne elégedett, ha legalább négy pontot szerezne ezeken az együttes, ami által ott maradhatna lőtávolságon belül a csapat a dobogós helyeket illetően, ami a szezon előtt a gárda célkitűzése is volt.

Jó formában várhatja az őszi hajrát a Bordány SK.http://szegedma.hu/?p=589857

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 18.

Előző sztori

Határmetszéssel a Dél-Alföld és az Észak-Bácska együttműködéséért + FOTÓK

Következő sztori

József Attila padtársa volt Szegeden - domborművet avattak Fehér Ede tiszteletére + FOTÓK

Legutóbbi hasonló cikkek