Kosárlabda: készen áll a kemény csatákra Jozo Brkic

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szedeak-nyiregyhaza38kf_jozo_brkic

A hatodik fordulóban léphetett először pályára a Naturtex-SZTE-Szedeák nyáron igazolt centere, Jozo Brkic. Az előszezonban térdsérülést szenvedett játékos a Nyíregyháza ellen mutatkozhatott be szegedi színekben.

Nem indult könnyen Jozo Brkic szegedi karrierje: a nyáron igazolt center a Kecskemét elleni felkészülési mérkőzésen megsérült, elszakadt az oldalszalag a térdében, ennek következtében az eddigi bajnokikon nem állhatott Nikola Lazic rendelkezésére, az elmúlt szombaton a Nyíregyháza ellen azonban már pályára küldhette őt a Szedeák mestere. „Igen, a sérülés már a múlté, egészséges vagyok. Amikor megsérültem, azt mondták, 4-6 hetet kell kihagyjak, és utána kemény edzésmunkával készen állhatok a játékra, de mostanra rendben vagyok” – mondta el állapotával kapcsolatban Jozo Brkic, aki a debütálásával kapcsolatban hozzátette: az első meccs mindig nehéz, nem is játszott sokat, de elégedett, hiszen megnyerték a meccset, és ez volt a legfontosabb. A center 12 percet töltött a pályán a Nyíregyháza ellen, ami alatt 7 pontig jutott, hat közeli dobásából három landolt a gyűrűben, szedett négy lepattanót és kiosztott négy gólpasszt is.

A horvát center úgy fogalmazott, az elmúlt években mindig máshol játszott, rendre klubot váltott, most a Szeged egy nagyon jó ajánlattal kereste meg, amit el is fogadott, így egy újabb országban próbálhatja ki magát. „Mi, kosárlabdázók sokat beszélünk egymással, sokat tudunk a klubokról. Nagyon jókat hallottam a Szedeákról és a tavalyi szezonról, amikor nagyon jól játszott a csapat, és bejutott a play-offba, ami a klub történelmének legjobb eredménye volt. Végül úgy döntöttem, miért ne próbáljam meg, most pedig nagyon elégedett vagyok itt” – nyilatkozta portálunknak Jozo Brkic.

Elkerülték a sérülések

A korai sérülés nem könnyítette meg a center dolgát, de a Szedeák vezetősége végig bízott benne, és várta őt vissza. „Természetesen az segít, amikor a klub mögötted van, de a sportban ez megszokott dolog. A karrierem során most voltam sérült először, eddig soha nem hagytam ki meccset sérülés miatt. A Szeged mindvégig mögöttem állt, ezért pedig hálás vagyok” – mondta el az eddig még nem tapasztalt szituációval kapcsolatban Jozo Brkic.

szedeak-nyiregyhaza39kf_jozo_brkic

A Naturtex-SZTE-Szedeák a Nyíregyháza ellen második sikerét aratta a bajnokságban, a következő fordulóban pedig ismét egy ki-ki meccs vár rá Zalaegerszegen, a zalaiak az előző mérkőzésükön a címvédő Szolnokot idegenben tudták megverni. „Minden meccshez úgy állunk hozzá, hogy meg szeretnénk nyerni. Játszottunk a Zalaegerszeggel az előszezonban, akkor megvertek minket, de akkor az volt a harmadik meccsünk három nap alatt, és több hiányzónk is volt. Most jobb formát mutatunk, de nehéz meccsre számítok, ahol keményen kell játszanunk, remélem, jó meccs lesz” – tekintett a vasárnapi találkozóra a szegediek visszatért centere.

Bár nem sokat töltött még el a magyar kosárlabdában Jozo Brkic, de úgy véli, a magyar egy nagyon jó és erős a liga, ahol sok idős, tapasztalt, és a volt Jugoszlávia tagországaiból érkező játékos mellett néhány amerikai játékos is emeli a színvonalat. Saját játékáról kifejtette, még időre van szüksége, Nikola Lazic azt kérte tőle, hogy segítse a védekezést, e mellett a támadásokban is erősnek kell lennie, a továbbiakban megpróbálja eredményesen végrehajtani ezen feladatokat.

A Szedeák tavaly fennállása legjobb teljesítményét nyújtva bejutott a rájátszásba, és a nyolcadik helyen végzett a bajnokságban, ezt az eredményt pedig idén nagyon nehéz lesz megismételnie Kiss Zsoltéknak. „Eddig nem vertünk meg igazán jó csapatot. Ha be akarunk jutni a rájátszásba, akkor meccseket kell nyernünk a jó, erős csapatok ellen. Nagyon sok hozzánk hasonló erősségű csapat van a bajnokságban, ha idén is a rájátszásba akarunk kerülni, akkor csapatként kell jó teljesítményt nyújtanunk. Az első ilyen feladat vasárnap vár ránk, megpróbáljuk legyőzni a ZTE-t” – latolgatott Jozo Brkic.

A center a feleségével és gyermekével együtt él a városban, Szegedről pedig elmondta, nagyszerű helynek tartja, és meglepődött a város szépségein.

Korábban sosem volt sérült: szombaton mutatkozott be a Szedeákban Jozo Brkic.http://szegedma.hu/hir/szeged/2015/11/kosarlabda-keszen-all-a-kemeny-csatakra-jozo-brkic.html

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 5.

Előző sztori

InternetKon – Deutsch: széles egyetértésen nyugvó javaslatok kerülnek a kormány elé

Következő sztori

Szombaton a tánc lesz a főszerepben Algyőn