Kézilabda: több mint negyvenet szórt az FKSE Algyő a Nyírbátornak

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

algyo_pick15_gs

Rendkívül meggyőző, 16 gólos sikert aratott a vendég Nyírbátor felett, így továbbra is vezet az NB I/B Keleti csoportban a Levendula Hotel FKSE Algyő.

A találkozó előtt a vendégek mestere, Váczi Sándor arról beszélt, hogy újoncként minden meccsen pontot próbálnak szerezni, de itt már az is meglepetés lenne, ha szoros meccset tudnának játszani a listavezetővel. Dankó Ervin pedig az idényben először mondta ki, hogy nyernie kell csapatának, sőt szeretné, ha mindenkit pályára küldhetne. Nos, a mester minden kívánságát teljesítették a fiúk, akik először nélkülözték Vadkerti Attilát. A korábbi válogatott játékos egy díjátadóra volt hivatalos este hatra, ezért kellett kihagynia a meccset.

A vendégek már a hatodik percben (6-0) időt kértek, de csak a 11. percben, 9-0 után lőtték az első góljukat. Ezzel tulajdonképpen el is dőlt a meccs, s Dankó mester mindenkit pályára küldhetett, az algyőiek pedig valamennyien gólt is szereztek, miközben Kiss Olivér – jó szokásához híven – ezúttal is parádézott a kapuban.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 9. forduló:

Levendula Hotel FKSE Algyő – VKK Nyírbátor 41-25 (22-11)
Algyő, 250 néző. Vezette: Bujdosó Zoltán, Mihály András.
FKSE Algyő: KISS O. – Teimel 4, Laluska 4, Molnár 2, Gazsó 3, SIMON 4, Kardos 2. Csere: Deák (kapus), RAFFAI 1, Ambrus 2, KOCSIS 6/2, Varga 2, Szepesi 2, Béleczki 3, VALACZKAI 5, Magyar 1. Vezetőedző: Dankó Ervin.
Nyírbátor: Gadnai- Csébi 2, Csonka, Nagy 1, Torzsa, Hornyák 1, Vasas 2. Csere: Kőrizs (kapus), ERDŐS 4, Kiss, Csendes, BÍRÓ 10, Kovács 2, Molnár 3, Dobos 1, Fülöp 1. Vezetőedző: Váczi Sándor.
Kiállítás: 4 perc, ill. 4 perc.
Hétméteres: 2/2, ill. 2/0.

Dankó Ervin: “Álomszerűen kezdtünk, pályafutásom alatt ilyen még nem történt velem, igaz egyszer pont fordítva itthon a Törökszentmiklós ellen, amikor ugyan ez a két fiatalember vezette a meccset. De visszatérve a mára. Mindent megtettek a srácok, amit megbeszéltünk, hozták a kötelezőt, s végre mindenkit játszhattam, kellő ideig.”

Váczi Sándor: “Először is gratulálok a hazaiaknak megérdemelten nyertek ilyen arányban is. Az az igazság, hogy a nemzetközi rutint nem lehet edzésen ellensúlyozni. Harcolunk tovább a bent maradásért.”

Több mint negyven góllal küldte haza az FKSE Algyő a Nyírbátort! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=589139

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 14.

Előző sztori

Szabó Balázs: „Az a szerencsés, ha a vers és a dal kézen fogva jár”

Következő sztori

Merényletek Párizsban: Magyarországon keresztül érkezhetett Franciaországba az egyik merénylő