Írjon nekünk

Sport

Kézilabda: magabiztosan verte a Kristianstadot a Pick + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

pick-kristianstad17kf

A vártnál talán könnyebben húzta be a svéd bajnok elleni kettős mérkőzés első felvonását a MOL-Pick Szeged: Zubai Szabolcsék héttel verték a Kristianstadot.

A válogatott szünet lépett újra pályára a MOL-Pick Szeged: Juan Carlos Pastor együttese a svéd bajnok Kristianstad elleni egymást követő két meccs első összecsapását hazai pályán játszhatta.

A honosított iráni-magyar átlövő, a Veszprémtől a svédeknél kölcsönben lévő Iman Jamali gólja nyitotta a meccset, erre azonban válaszul négy szegedi találat érkezett, amin testvériesen megosztozott Ilyés és Källman. (4-1) A Kristianstad mintegy tíz perc elteltével kért időt, és úgy tűnt, ez hatott is Ole Lindgren tanítványainál: három gólt is szereztek a svédek 7-3 után, így csupán egyetlen gól volt közte – persze ehhez az is kellett, hogy a 15. percben Bombac a harmadik szegedi hetesből se szerezzen gólt. Az egyenlítés ekkor elmaradt, Blazevic lerohanása után Prodanovic is betalált, így megnyugodhatott egy picit a Pick. (10-7) A svéd bajnok azonban másodjára is képes volt ledolgozni a hátrányát, a Pick elöl több labdát is elszórt, amit a lerohanásokat kedvelő Kristianstad gyorsan ki is használt, és Lindskog ezúttal már ki tudott egyenlíteni. (12-12) A félidő utolsó pár perce viszont egyértelműen a Pické volt: hétszer is betaláltak Dean Bombacék, miközben a Kristianstad csupán kétszer, Balogh utolsó másodpercekben értékesített hetese, amely az első bedobott büntető volt a meccsen, éppen az addigi legnagyobb különbséget eredményezte a félidőre. (19-14)

A második félidőt remekül kezdte a MOL-Pick Szeged: Jamali kiállítása miatt emberelőnyben kezdhette a második harminc percet a szegedi csapat, ezt előbb Ilyés, majad Zubai, végül ismét büntetőből Balogh használta ki, így alig kezdődött el a második félidő, máris időt kellett kérnie a svédeknek. (22-14) Ez a kezdés döntőnek bizonyult a folytatásra, bár olykor csökkenteni tudta a hátrányát a Kristianstad, a csereként beálló kapus, Leo Larsson néhány remek védést bemutatva tartotta a lelket a vendégekben, de az utolsó tíz percre beálló Wyszomirski például nyitányként egy hetest fogott meg. Mindegía jól szállt be a padról, miképp Parrondo is fontos gólokat szerzett, és Balogh is remekül verte meg rendre védőjét, Källman pedig elvétve hibázott a szélről a honfitársai ellen, így végül bár ha akadtak is hibák a szegediek játékában, magabiztosan, hét góllal nyert a Kristianstad ellen a MOL-Pick Szeged.

Ez volt Balogh Zsolték negyedik győzelme a Bajnokok Ligájában, viszont a szegediek számára most nincs sok pihenő, hiszen szerdán már Svédországban találkozik a Kristianstaddal a csoportkör második szakaszának első fordulójában.

A csoport másik meccsén

Barcelona – Vardar Szkopje 31-30 (16-13)

A csoport állása

1. FC Barcelona 11 pont (7 meccs)
2. HC Vardar 10 pont (7 meccs)
3. MOL-Pick Szeged 8 pont (7 meccs)
4. Rhein-Neckar Löwen 7 pont (6 meccs)
5. KS Vive Tauron Kielce 6 pont (6 meccs)
6. IFK Kristianstad 4 pont (7 meccs)
7. Montpellier 4 pont (6 meccs)
8. Kolding 2 pont (6 meccs)

A 7. forduló további programja, vasárnap:

15.00 Montpellier – Rhein-Neckar Löwen
16.50 Kolding – KS Vive Tauron Kielce

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, B csoport, 7. forduló

MOL-Pick Szeged – IFK Kristianstad 35 – 28 (19-14)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 3000 néző. Vezette: Evgeny Zotin, Nikolay Volodkov (oroszok)
MOL-Pick Szeged: Sierra – Prodanovic 2, BALOGH 6/2, Bombac 2, Zubai 2, ILYÉS 5, KALLMAN 8. Csere: Wyszomirski (kapus), Blazevic 1, Robledo, Ancsin, Parrondo 3, Vranjes 2, MINDEGÍA 3, Curuvija 1.
Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Kristianstad: Simic – Björnsen 3, Cederholm 3, Lindskog 4, Pettersson 3, JAMALI 8, TOLLBRING 6/2. Csere: L. LARSSON (kapus), Lagergen, Hanisch 1, Eriksen, Jepson, Dahlin. Vezetőedző: Ola Lindgren.
Hétméteres: 5/2. ill. 4/2.
Kiállítás: 6 perc ill. 10 perc.

Juan Carlos Pastor: “Megnyerhettük volna a meccset hamarabb, de rossz passzokkal leindítottak bennünket. A fiúk megmutatták, hogy egy komoly és stabil csapat, a döntetlen után megint jól tudtak teljesíteni, és nagy különbséget tudtak tenni a félidőig. A meccs végén felváltva estek a gólok. Tisztában vagyunk azzal, hogy javulnia kell a védelmünknek, jobban kell játszanunk Svédországban ahhoz, hogy nyerjünk.”

Ilyés Ferenc: “Nagyon örülök a győzelemnek, annak is, hogy magabiztosan tudtunk győzni. Ugyanakkor nagyon sok hibát követtünk el támadásban és védekezésben is, ezeket ki kell nyerni, amennyiben nyerni akarunk Svédországban. Bízom benne, hogy fogunk javulni szerdáig. A sérülésem után tértem vissza, köszönöm az orvosi stáb munkáját. A kondícióm még nem az igazi, remélem, ki tudom pihenni magam a következő meccséig.”

Ola Lindgren: “Először is gratulálok a Szegednek a győzelemhez, ma ők voltak a jobb csapat. Sok problémánk volt a védekezésben egész meccs alatt. Próbáltuk a saját játékunkat játszani, próbáltunk gyors gólokat szerezni, ez néha működött, de sokszor belehibáztunk. A MOL-Pick Szeged erősebb volt, volt két olyan periódusunk, amikor semmi nem jött össze nekünk, 8-0-s futása is volt a Szegednek. Svédországban jobban kell játszanunk, megpróbálunk otthon pontokat szerezni, de nagyon nehéz dolgunk lesz.”

Anton Lindskog: “Védekezésben voltak problémáink, lábbal voltuk lassúak Bombac és Mindegía ellen, valamint Källmant hagytuk lőni a szélről, a védekezéssel nem lehetünk elégedettek. Az első félidő vége döntőnek bizonyult, így nem játszhatunk egy idegenbeli meccsen, pláne egy ilyen csapat ellen, mint a MOL-Pick Szeged.”

Online közvetítésünk

VÉGE

60′ Björnsen állítja be a végeredményt, 35-28: ez a vége, a Pick győzelméhez kétség sem férhet a mai nap, végig vezetve, nagyon magabiztosan húzza be a svéd bajnok elleni meccset Juan Carlos Pastor együttese, és negyedik győzelmét aratja a BL-ben. Bravó!

60′“Szép volt, fiúk!” – már ez a jelszó a szegedi szurkolóknál. Bombac még “rálő” egyet, 35-27.

59′Hanisch pattintja be Wyszomirski mellett, 34-27.

59′ “Mi vagyunk a legnagyobbak”! – skandálja a B-közép. Zubai kap két percet, számára véget ér a meccs.

58′Balogh remek átlövés gólja a szaggatottról, ő hat gólos, 34-26.

57′Passzívot jeleznek az oroszok: Mindegía betörése után véd Larsson. Jamali megint a kapu mögött ülő nézőket veszélyezteti.

57′Lindskog okos gólja, szépen ejti át Wyszomirskit, 33-26.

56′ Kevesebb, mint öt perc van hátra: ezt már aligha bukhatja el a Pick. Középen tesz rendet Vranjes és Linskog között az orosz játékvezető, majd Parrondo mesteri csele után lövi ki a bal felsőt átlövőből, 33-25.

55′Jamali lökete most beakad a léc alá, 32-25.

54′Mindegía ellen az ítélet, támadófault. Petterssonra odalép Vranjes és Balogh is, jól zárnak össze. Björnsen nagyon kiszorított helyzetből lő, de ezt fogja Wyszomirski.

53′Jamali talpról egy méterrel a kapu fölé lő.

52′Curuvija varrja fel a jobb felsőbe a labdát a bal szélről, szép gól volt, 32-24.

52′Jamali egyedül oldja meg, de Wyszomirski belekap a pattintott lövésbe. Parrondo ziccere a felső lécről vágódik vissza.

51′ Bombac talpról elengedett lövését blokkolják, de maradhat nálunk. Mindegía lökete is lejön a svéd falról.

50′ Újabb hetes, de jön a kapuba Wyszomirski: meg is fogja nyitásként Tollbring hetesét, bravó!

49′ Källman ma elképesztőt játszik, persze Ilyés hát mögötti passza sem volt semmi, 31-24. Időt kérnek a svédek.

49′Hetes a svédeknek: megint jön Tollbring: bepattintja Sierra lábai között, 30-24.

48′ Källman! Kínaiból szerzi a hetedik gólját, megvan a harmincadik szegedi gól, 30-23.

47′Cederholm mellé lő a szaggatottról. Mindegía micsoda passzt oszt ki, Bombacot pedig földre viszik ziccerben: Björnsennek ez két perc. Bombac találja meg beállóban Vranjest, de Larsson véd, majd Tollbring fejezi be a svéd kontrát, 29-23.

46′Källman vágja a rövidbe a bal szélről, ezzel ő a legeredményesebb szegedi, hatgólos, 29-22.

45′ Cederholm vagy ötöt biztos lépett, de marad a labda a Kristianstadnál. Sierra megint véd, de ez is hetes, ezt már Tollbring dobja: a bal alsóba lő, 28-22.

44′ Mindegía ziccerét a felső sarokba rúgja Larsson, 28-21. Láb a spanyolnál védekezésben, ezért nagy kár, lehetett volna indulni.

44′Balogh talpról eleresztett lövését kitolja az alsó elöl Larsson, jó döntés volt sajnos a kapuscsere a Kristianstadnál. Jamali újabb találata, ennek a magyar válogatottban örülnénk, de most nem, 27-21.

43′Cederholm betörése után véd Sierra, de hetest fújnak a svédeknek, a meccsen először. Björnsen jön a vonalra: Sierra megfogja, de a kipattanó Björnsené, aki másodjára már bedobja, 27-20.

42′Källmant kiküldik másodjára is, miután meghúzza Björnsen mezét: ez azért elég könnyelmű ítélet volt.

41′ Ilyés átlövése Larssonról vágódik az alapvonalon túlra. Ott a kontra a svéd eladott labda után, Källman pedig a léc alá vágja, 27-19!

40′ Parrondo szélről lőtt góljára Björnsen válaszol egy lerohanásból, 26-19.

39′ Rossz a húzás a szélre Curuvijának, ráadásul rajta a lyukas mez, így üres a kapunk, de a svédek addig nem tudják elkezdeni az akciót. Pettersson beállóból, 25-18.

38′ Källmané a meccs első szegedi két perce. Jamali ki is használja az emberelőnyt a szaggatottról, 25-17.

38′ Sierra megint lábbal védi Jamali lövését, most érzi az irányt a spanyol. Källman kerül ziccerbe a szélen, de Larsson védéssel mutatkozik be a kapuban.

37′Most a kapufa is Sierrával van, ezúttal nem befele pattan onnan. ILYÉS! Derékből lő a jobb alsóba, 25-16! Kapust cserél a Kristianstad, jön Leo Larsson.

36′Balogh most tarthatatlan, ezúttal két ember szorításában lő a bal alsóba a hatosról, 24-16.

35′Jamali átlövését most lábbal védi Sierra! Pettersson marad egyedül a hatoson, ez ziccer, be is fejezi, 23-16.

35′BALOGH! Micsoda gól talpról, erre nem volt ideje reagálni Simicnek, 23-15.

34′Jamali lövése megint besurran Sierra kezei mellett, 22-15.

33′Megint egy eladott labda a svédektől, ezt is Balogh gyűjti össze. Akár a meccs is eldőlhet ezzel, nyolc gól azért nagyon sok. Zubai terül el a hatoson, ez is hetes. Balogh bedobta az első félidő végén: most is így tesz, első szándékból eredményes, 22-14. Időt kell kérnie Ola Lindgrennek, hiszen kezd elúszni a parti a Kristianstad számára.

32′Lagergrent kell letámogatni a pályáról, a bokája sérült meg a svédek játékosának. Hanisch ellépi, majd Zubai szépen befejezi beállóból Bombac passza után, 21-14.

31′Balogh labdát szerez, de Tollbring megállítja, mielőtt indulna. Ilyésről majdnem letépik a mezt, de ő így is bepattintja a felső léc alá, 20-14.

31′ A svédek kezdték a második félidőt. Az azért dicséretes a Pick védekezését tekintve, hogy sem hétméterest, sem két percet nem hozott össze az első félidőben. Még 1 perc 56 Jamali kiállításából.

SZÜNET

30′Még húsz másodperc: Vranjest lökik el ziccerben, Jamali megkapja a második két percét, és most ezért jár a büntető, még öt másodperc maradt az órán. Balogh lövi ezt a büntetőt: ő már bevágja a bal alsóba, 19-14! Ez a félidő, pont a szünetre alakul ki az eddigi legnagyobb különbség! Bár a Kristianstad szívósan küzd, de a Pick egyelőre támadásban jóval eredményesebb ellenfelénél.

30′Cederholm ziccere most a kapufáról visszajön, majd Parrondót a levegőből rántják le ziccer közben: se két perc, se hetes, ez azért erős…

29′Labdát kell cserélni, csak ez után folytatódhat a játék. Mindegía talpról Simic mozgásával ellentétesen lő, 18-14.

28′Passzívért tüntet a szegedi közönség, amiből végül egy labdaszerzés, és egy Parrondo által kiharcolt szabaddobás lesz a túloldalon.

28′Cederholm talpról lő Sierra lábai között a kapuba, 16-14. Källman rég szólt hozzá, most megteszi, 17-14.

27′Jamali talpról lő a jobb felső mellé, majd Parrondo lövi le a rövid alsóba a jobb szélről, 16-13.

26′Eriksent elsőre blokkoljuk, de a lepattanót Pettersson szedi össze, és a fal között el tudja lőni, 14-13. Ilyés válaszol kintről, 15-13.

25′Sierra javít Lagergren átlövése után. Vranjes vágja be Ilyés remek passzát a hatosról, 14-12.

24′Mindegía derékből remek gólt lő a hatosról, 13-12.

23′ Vranjes ellen az ítélet beállóban, Lindskog viszont kiegyenlít a túloldalon, 12-12-nél kér időt Juan Carlos Pastor.

22′ Vranjes azonban nem hagyja, hogy kiegyenlítsenek a svédek, 12-10. Sierrának ma eddig nincs szerencséje, Jamali talpról elengedett lövése a spanyol sarkáról csorog be, 12-11.

22′ Megint visszajön egyre a Kristianstad Cederholm átlövése után, 11-10.

21′ Mindegía húzza lát mögötti passzal Källmannak, aki viszont túlhúzza a rövid felé, és nem találja el a kaput.

21′ Jamali talpról eleresztett lövése becsúszik Sierra mellett, 11-8. Pettersson fejez be egy kicsit lelassuló lerohanást, 11-9.

20′ Blazevic most hiába szerez labdát, faultot láttak az oroszok, Jamali terült el. Ez is rossz passz vissza, Prodanovic pedig befejezi a ziccert, 11-7.

19′ Jamali tör be ellenállhatatlanul, és lő Sierra kapujának bal oldalába, 9-7. Balogh válaszol szinte ugyanígy, 10-7!

18′Balogh lövését blokkolják, a sarokból jöhetünk. Prodanovic az utolsó pillanatig kivár a levegőben, és bepattintja Simic lába mellett, 9-6!

18′Hanisch kezéből kiperdül a labda, amit Källman szerez meg! Gyerünk, kell a gól!

17′Sierra és a kapufa együtt fogja Johannes Larrson lövését, majd Blazevic fejez be egy lerohanást, bravó! 8-6!

16′Megint Simic, elkapta a fonalat a svédek kapusa, ezt az átlövést is fogja. Egyenlíthet a Kristianstad!

15′Fent a bírók keze, lőni kell: Zubai pedig megint kiharcol egy hetest: ezt most Bombac lövi, és ezt pedig kivédi Simic! A harmadik hetesből sincs gól!

14′ Megint egy kontra gól, ezt azért nagyon értik a svédek, és ebből minél kevesebb kellene: most Björsen a befejező, 7-6, zsinórban három svéd gól.

14′ Tollbring szép gólt szerez, a szélről Sierra lábai között pattintja be, 7-4. Sőt, jön egy leindítás is, ezt is Tollbring fejezi be, 7-5.

13′ Hanisch emberhátrányban szerez gólt, miután két ember között be tud bújni a falban, 6-3. Ott a válasz Bombac betörése után, 7-3.

12′ Nincs gól a svéd támadásból az időkérés után. Bombacot a hatoson állítják meg, Lindskog ezért két percet kap, és lőhetünk egy hetest: Parrondo dobja most, föléemeli! A második hetesünk sincs bent.

11′ Zubai remekül válik le, és tartja távol a védőjét: majd a támaszkodó láb mellett pörget a kapuba, 6-2. Időt kér a Kristianstad.

10′ Källman ezt most nem tudja bedobni, szépen védett Simic a kapuban a szélről. Megint Källman, de mire bedobja, már közbeszól a bírók sípja.

9′ Källman nagyon jól kezd, ez már a harmadik gólja honfitársai ellen, 5-2. Jamali átlövését fogja Sierra, de fault miatt marad a Kristianstadnál. Cederholm talpról ezt csúnyán fölé lövi.

8′Cederholm talpról lő egy nagy gólt a szaggatottról, erre nem érhetett oda Sierra, 4-2. Blazevic kap sárgát.

7′Kettős emberelőnyben nem sikerül gólt lőni, Jamali kiállítása letelik, de az indításra jól jön ki Sierra, és lehúzza. Källman villan a szélről ismét, ezzel már 4-1!

6′ ILYÉS! Remek cunder tőle, összeszedi a kipattanót, és elteszi a kapus mellett, 3-1! Sőt, két perc Björnsennek!

5′ Bombac hetese azonban a felső lécről a gólvonal elé vágódik, kimarad! Nem jó a bejátszás Hanisch felé, aki a hatoson belül még a labdába üt, de ezért nem jár két perc, csak sárga…

5′ Két perc! Jamali tarolta le ziccerben Källmant, emberelőnyben folytatjuk!

5′Björnsen “hétméterest kérően” néz az orosz játékvezetőre, de nincs büntető. Ellépi Cederholm, a mienk a labda!

4′Björnsen a felső lécre ejt a jobb szélről, a svédek házi gólkirálya hibázik – nem úgy a túloldalon hasonló szituációban Källman, aki pontosan a jobb felsőbe bombáz, 2-1.

3′Zubaira hárman lépnek ki középen, majd Ilyés szerzi az első gólunkat a hatosról, a rövid alsóba lő, 1-1.

2′ Ilyés betörése után a labda a svédeké, de most hosszú az indítás, ebből nincs helyzet.

2′ Ilyés átlövése a kapufát találja el, majd Jamali gólja Sierra feje fölött suhan be, 0-1.

1′ “Ég veled, Fülöp Marci” – Emlékeznek meg a szegedi ultrák a napokban elhunyt magyar válogatott kapusról, Fülöp Mártonról. Jamali kap sárgát.

1′ A Pick kezdte a meccset. A szegediek a szokásos kékben, a svédek narancssárga felsőben játszanak.

18:57 – “Pray for France!” – áll az ultrák drapériáján, együttérezve ezzel a párizsi merénylet áldozatainak hozzátartozóival.

18:55 – Zajlik a bemutatás: a Veszprémtől kölcsönben a Kristianstadnál lévő Jamalit most annyira nem szeretik, annál inkább a szegedieket!

18:50 – Rákezd a B-közép is a kapu mögött: szépen megteltek egyébként a lelátók, csupán a sarkokban vannak üres székek a csarnokban.

18:46 – A Pick befejezte a melegítést, a csapat az öltözőbe vonul: a svédek még gyakorolnak, főleg beállóban és indításokban: utóbbira figyelnie kell majd a meccs során a szegedieknek.

18:36 – A svédek egyébként egyszer úszták meg 30 kapott gól alatt: az első fordulóban a Kolding ellen aratott győzelmük alkalmával tartották 30 alatt az ellenfelet, a csoport legtöbb gólját kapták.

18:22 – A csoportban majd fél órával későbbi kezdéssel játsszák a Barcelona-Vardar Szkopje rangadót: a B csoport első két helyezettje 19.30-tól csap össze. Egy mai győzelmével a Pick átmenetileg a harmadik helyre ugorhatna előre az első kör végén – szerdától már a visszavágókat rendezik, Ancsin Gáborék pedig ismét a svéd csapattal játszanak, csak idegenben.

18:16 – Pályán a Pick is, melegítenek a szegediek.

18:14 – Már a pályán a svédek, akik közül talán a legkomolyabb hiányzó a nem épp “norvégos” nevű, de norvég állampolgárságú szélső, Christian O’Sullivan, aki eddig 19 gólt lőtt a BL-ben, a Kolding elleni győzelem alkalmával például hétszer is beköszönt.

18:03 – Egyszerű statisztika: a Pick eddig egyszer kapott ki hazai pályán a BL-ben, a címvédő Barcelona ellen szoros végjátékban maradtak alul Dean Bombacék, a svédek viszont otthonuktól távol egyelőre pont nélkül állnak: persze a Barcelona, a Montpellier és a Kielce otthonában azért nem minden héten nyernek a vendég csapatok, de figyelmeztetés lehet a szegediek számára, hogy a Kristianstad csak kettővel kapott ki a katalán együttes ellenében.

17:56 – Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, egy óra múlva kezdődik a MOL-Pick Szeged Kristianstad elleni hazai BL-meccse. A szegediek kerete már majdnem teljes, csupán Thiagus Petrus hiányzik ma, rajta kívül a többiek Juan Carlos Pastor rendelkezésére állnak.

A mérkőzés 19 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Nem hagyott kétséget a Pick: a Pastor-tanítványok könnyedén verték a svéd bajnokot.http://szegedma.hu/?p=588581

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 14.

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Erős trió a szegedi női kézilabdában: Zubai, Vadkerti, Laluska

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Bemutatta új edzőjét és meghosszabbította névadó szponzori szerződését a SZNKE.

Tovább olvasom

Hírzóna

Felújítják a Makó és Apátfalva közötti túraútvonalat

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A Makói Természetbarát Sportegyesület jóvoltából.

Tovább olvasom

Hírzóna

Visszatérhetnek a nézők a sportrendezvényekre

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Szigorú óvintézkedések betartásával.

Tovább olvasom

Aktuál