Közélet

Felelősen másokért! - Kormánytisztviselői véradó hét tizedik alkalommal

Felelősen másokért! - Kormánytisztviselői véradó hét tizedik alkalommal

2015. november 13., péntek
Felelősen másokért! - Kormánytisztviselői véradó hét tizedik alkalommal
WP_20151109_15_38_43_Pro

2015. november 9-13. között immár tízedik alkalommal szerveztek véradást kormánytisztviselők részére. A korábbi évek hagyományait megtartva, a Csongrád Megyei Kormányhivatal munkatársai is részt vettek az önkéntes akcióban. A véradást az Emberi Erőforrások Minisztériuma Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen szervezte, amelyre előzetesen 122-en jelentkeztek a Hivatal dolgozói közül.

Statisztikai adatok szerint ma Magyarországon az emberek közel 75%-a legalább egyszer olyan helyzetbe kerül, hogy szüksége van vérre. Ezzel szemben a véradási hajlandóság igen csekély, alig 5%-os. Erre a különbségre igyekeznek felhívni a figyelmet a Minisztérium és a Vérellátó Szolgálat munkatársai az évente két alkalommal szervezett kormánytisztviselői véradással is. Jellemző, hogy az akciót olyan időszakok előtt szervezik, amikor gyakoribb az átmeneti vérhiány: a nyár elején és a tél közeledtével. A Kormánytisztviselői Véradó Hét országszerte öt munkanapon át tart. A kijelölt időszakban Budapesten minden hétköznapon más – előre meghatározott – minisztériumban lehetett vért adni, illetve a megyei kormányhivatalokban is van lehetőség a véradásra. A szegedi véradást a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály előadótermébe hirdették meg, ahol délelőtt tíz órától délután négy óráig várták az önkéntes véradókat. A Csongrád Megyei Vérellátó Szolgálat munkatársai a kormánytisztviselőket a helyszínen, illetve azonos időben a járási hivatalok dolgozóit a makói, hódmezővásárhelyi, szentesi véradóállomásokon fogadták. A megjelent 122 kormánytisztviselő közül 114-en alkalmasak voltak arra, hogy vérükkel „megmentsenek három életet”.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.