Közélet

Bakondi György: komoly hatása van a hármas határvédelemnek

Bakondi György: komoly hatása van a hármas határvédelemnek

2015. november 3., kedd
Bakondi György: komoly hatása van a hármas határvédelemnek

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint rendkívül komoly hatása van a hármas védelemnek az érintett határszakaszokon, és ha szükséges, további szakaszokon is meg tudják teremteni ezt a védelmet. Bakondi Györgyöt az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában azzal kapcsolatban kérdezték, hogy a magyar-román határszakaszon is fogtak már el illegális migránsokat.

A főtanácsadó arról beszélt, ha változna a helyzet a német határon, akkor elképzelhető, hogy a migránsok mozgását szervezők új utakat keresnének. Erre utalva arra hívta fel a figyelmet, Magyarország rendelkezik az ahhoz szükséges képességekkel és gyakorlattal, hogy a határ más szakaszain is hatékony védelmet biztosítson. Jelezte: a hármas védelem műszaki határzárat, rendőrségi és honvédségi erőt jelent a jogszabályi feltételek mellett. Közölte, álláspontjuk továbbra is az, hogy a kerítés csak a második legjobb megoldás; az első a görög határ védelme, és az unióba való korlátlan, ellenőrizetlen és a törvényeket nem tisztelő bejutás megakadályozása lenne.

Simicskó István

honvédelmi miniszter kedden azt mondta: a Magyar Honvédség, amennyiben az szükséges, gyorsan képes lenne a műszaki határzár továbbépítésére a magyar-román határ bizonyos szakaszain.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.