A lakosoktól várják a városfejlesztési ötleteket

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

botka_sajttaj01kfTöbb mint két év előkészítési időszak szükséges Odessza és Tarján városrészek, valamint az újszegedi liget fejlesztésére. A szegedi önkormányzat a lakosságtól várja az ötleteket.

Botka László polgármester csütörtökön beszélt a város 700 millió forintos integrált rehabilitációs programjáról a Tarjáni víztorony tövében. Kiemelte, több tucatnyi fejlesztést dolgozott ki a város, így az ELI lézeres kutatóközpont melletti ipari parkra, a város közlekedési infrastruktúrájának fejlesztésére, közintézmények, köztük óvodák és orvosi rendelők felújítására vonatkozóan.

A tervezési fázis jövő évben kezdődik és két évig tart, addig a városvezetés Tarján és Odessza lakosaitól várja az ötleteket. Kérdőíveket szórnak szerte a városrészekben, melyben többek között arra kíváncsiak, mely játszóterek és köztéri sportlétesítmények szorulnak felújításra, hol lenne szükség kutyafuttatóra vagy közösségi kertre. A kezdeményezéseket fontossági sorrendbe is állíthatják.

A javaslatokat kérdőíven lehet leadni.http://szegedma.hu/?p=591877

Szerző: Szegedma Hírportál2015. november 26.

Előző sztori

Fekete péntek: a magyarok több mint fele hallott az akciókról, a legtöbben ruhát vennének

Következő sztori

NFM: 14,65 százalékkal növeli Magyarország a megújuló energia felhasználását 2020-ig