Vízilabda Euro Kupa: második helyen lépett tovább a csoportból a Szeged

Cikkünk frissítése óta eltelt 6 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

kisscsaba_szeged_vizilabda_mj

A vendéglátó Ferencváros mögött végezve a Szeged másodikként jutott tovább a férfi vízilabda Euro Kupa hétcsapatos budapesti selejtezőcsoportjából, miután a torna vasárnapi zárónapján legyőzte a horvát Jadran Splitet.

Két már továbbjutott csapat feszült egymásnak a Népligetben. A szegediek és a splitiek arcára volt írva, mennyire kívánják ezt a partit, mindazonáltal sportemberekhez méltóan igyekeztek odatenni magukat – írja a waterpolo.hu. Persze a fáradtsággal sokat nem tudtak kezdeni, avagy érezhetően lassabb, színvonalában gyengébb volt a küzdelem.

A Szeged igyekezet persze kézben tartani, figyelt arra, a körülmények dacára biztosan gyűjtse be a pontokat, és végezzen a Ferencváros mögött a második helyen. Varga Péter együttese ennek megfelelően sorra nyerte a negyedeket minimális különbséggel. Kiss Csaba és Sedlamyer Tamás három-három gólig jutott, Aljosa Kunac honfitársai ellen igyekezett kiadni mindent magából, ami egy ilyen sorozat utolsó meccsén még benne maradt, és Varga II. Zsolt is elől-hátul igazolta, valóban sok, nagyon sok van még benne.

A Szeged 14–9-re nyert, avagy szépen felőrölte ellenfelét, így megszerezte a második helyet a csoportban, így jó pozícióból várhatja majd a sorozat sorolását. A kupa második selejtezőkörét október 16. és 18. között rendezik.

Férfi vízilabda Euro Kupa 1. selejtezőkör A csoport:

Szeged-Diapolo – Jadran Split (horvát) 14-9 (2-1, 4-3, 3-2, 5-3)
Budapest, Népliget. Vezette: Colominas, Butz.
Szeged: Meixner – Kiss Cs. 3, Seman, Varga II Zs. 2, Manhercz K. 2, Manhercz Á. 1, Kunac 2. Csere: Pellei 1, Sedlmayer 3, Chilkó, Sánta. Vezetőedző: Varga Péter.
Split: Strujic – Vranjec, Franicevic 2, Vukic 3, Pavlovic 2, Santini, Koljanin. Csere: Tonkovic, A. Divkovic 1, Milardovic, Bustovacic 1, M. Divkovic. Vezetőedző: Mirsad Zajmovic.

Varga Péter: “Az elsődleges célunk az volt, hogy továbbjussunk – nos, ez sikerült. Jó meccset játszottunk az olaszok ellen, az megteremtette azt, hogy a csoportelsőséget is megszerezzük, ám a Ferencváros ellen egy balszerencsés góllal alulmaradtunk. Ettől függetlenül elégedettek lehetünk. Iszonyatosan megterhelő volt fizikálisan és pszichésen is az öt nap alatt hat meccset játszani. Próbájuk most kipihenni magunkat, szombaton megyünk Egerbe bajnokira, majd utána is meccs meccs hátán. Bízom a csapatomban, hogy sikerrel vesszük az akadályokat.”

Korábban játszották:
Strasbourg (francia) – Primorac Kotor (montenegrói) 14–10 (5–2, 3–0, 4–2, 2–6)

További program:
12.20: Acquachiara (olasz) – SSV Esslingen (német)

Az állás:
1. Ferencváros 16 pont
2. Szeged 15 pont
3. Acquachiara 10 pont (5 meccs)
4. Jadran Split 9 pont
5. Strasbourg 6 pont
6. Esslingen 3 pont (5 meccs)
7. Primorac Kotor 0 pont

Továbbjutott: Ferencváros, Szeged, Acquachiara, Jadran Split.

A spliti csoportból továbbjutó csapatok: Kazany (orosz), Mornar Split (horvát), Kirishi (orosz), Canottieri Napoli (olasz).

A Jadran Splitet is legyőzte, így csoportmásodikként lépett tovább a Szeged-Diapolo a férfi vízilabda Euro Kupa hétcsapatos budapesti selejtezőcsoportjából – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=576962

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 4.

Előző sztori

Ponta: nem veszik fel egyhamar Romániát a schengeni övezetbe

Következő sztori

Rogán: az európai liberálisok kizáratnák Magyarországot az EU-ból