/

“Vándorló” évad áll a Szegedi Egyetemi Színház előtt

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szesz_sajttaj01kfÚj és régi játszóhelyeken, új bemutatókkal és továbbjátszásokkal tarkított 13. évad elé néz a Szegedi Egyetemi Színház.

Ismét felcsendült egy vers délben. Ezúttal Varga Norbert, a Szegedi Egyetemi Színház művészeti vezetője (rendhagyó módon) énekelte, gitározta el Szilágyi Domokos Ha nem vagy itt című költeményét Szent-Györgyi Albert pipázó szobra mellett. Az SZTE Kulturális Iroda kezdeményezése egyre népszerűbb, a társulatból többen is jelentkeztek, hogy megosztanák kedvenceik gondolatait a Rektori Hivatal kapujában.

Bár a nyári “szünidőben” ritkábban hallottak a színház szerelmesei a Szegedi Egyetemi Színház tevékenységéről, a társulat ez idő alatt sem volt tétlen: nagy sikerrel szerepeltek a füvészkert Levendula napi rendezvényén, az egyetemisták tollából származó, megzenésített szerelmes versekkel. Varga Norbert, a SZESZ művészeti vezetője azt ígérte, a 13. évad nemcsak a műsorkínálat szempontjából tartogat érdekességeket a közönség számára, hanem megerősödött színházuk Szeged határain belül és a Tisza-parti városon túl is vándorolni fog. Játszóhelyeik között szerepel a Szegedi Pinceszínház, a Szent-Györgyi Albert Agóra, valamint a Millenniumi Kávéház, de ezeken túlmenően Debrecenbe is elvisznek egy produkciót.

szesz_sajttaj06kf

Az új évad éppen ma, október 7-én kezdődik a SZESZ háza táján, a Millenniumi Kávéházban a Míg szívemben körbeérsz című zenés-verses játékot adják elő. Akik eddig is követték a társulatot tudják, az SZTE Kulturális Iroda tavalyi pályázatára beérkező szerelmes versekből készült összeállítás először a II. Levendula Napokon csendült fel. Október 12-én és 13-án újra és ezúttal utoljára áll színpadra a Szegedi Tudományegyetem és a Szegedi Nemzeti Színház közös darabja, a Barnák László rendezte Tizenkét dühös ember, mely produkcióban a SZESZ társulatai tagjai közül többen is szerepelnek. A Pinceszínházban október 22-én pedig Örkény Borék és Egypercesek című darabjait láthatja a közönség, ezt viszik Debrecenbe is a helyi egyetemi színjátszó fesztivál meghívására.

szesz_sajttaj07kf

A továbbjátszások mellett több új bemutatóval is készül a SZESZ – emelte ki Varga Norbert, így a legendás énekes, Jim Morrison előtti tisztelgésképp estet rendeznek október 28-án a Pinceszínházban. A főszerepet új társulati tagjuk, Márton Bence Aurél kapta, aki bár nem bocsátkozott részletekbe, annyit elárult, “nagyon patent lesz” az előadás. Novemberben az Agórába “költözik” a színház, ekkor mutatják be Dorde Lebovic szerb író szürreális játékát, az Ezredik éjszakát. Ezután hosszabb szünetet tartanak, s 2016 márciusában egy kortárs előadással térnek vissza: Pintér Béla a Démon gyermekei című művét állítják színpadra. Ugyancsak a tavaszi időszakban terveznek egy minifesztivált, amely a környékbeli színtársulatokat karolja fel egy-egy estére.

Először felcsendült egy vers délben, majd megtudtuk, mivel készül a SZESZ a 13. évadban.http://szegedma.hu/?p=577928

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 7.

Default thumbnail
Előző sztori

Palkovics: januártól emelkedhet az adjunktusok és a tanársegédek bére

Következő sztori

B. Nagy László: Újabb lendületet kapott a kormánytól a déli Tisza-híd

Legutóbbi hasonló cikkek