Kultúra

Változatos programok várják az érdeklődőket a Reök-palotában

Változatos programok várják az érdeklődőket a Reök-palotában

2015. október 13., kedd
Változatos programok várják az érdeklődőket a Reök-palotában

Változatos képzőművészeti és színházi programok várják a következő hetekben az érdeklődőket a szegedi Reök-palotában - tájékoztatta a kulturális intézmény sajtóreferense az MTI-t.

Fábián Barbara

közölte, hogy a Magyar Festészet Napja alkalmából nemzetközi kezdeményezéshez csatlakozik vasárnap a Regionális Összművészeti Központ. Az Angliából induló The Big Draw, vagyis A nagy rajzolás célja, hogy minél szélesebb tömegeket vonjon be a közös vizuális alkotás folyamatába. A szervezők a szegedi szecessziós épület egyik izgalmas titka köré építették az ingyenes családi programot. Reök Iván vízépítő mérnök hullámzó homlokzatú, vízililiomokkal díszített családi palotájára eredetileg buja sellőket is tervezett

Magyar Ede

. Ezeket azonban a család konzervatív és szemérmes hölgytagjai idejekorán lekapartatták a falakról. A nagy rajzoláson ezeket a sellőket lehet újraálmodni a palota átriumában, különböző képzőművészeti technikákkal, sőt készül egy nagy alkotás is a látogatók közös munkájának eredményeképpen.

Bezerédi Zoltán

, a Katona József Színház művésze többször szerepelt már a Szegedi Szabadtéri Játékokon is, márciusban pedig nagy sikerű önálló estet adott a Reök-palotában

Esterházy Péter

műveiből. Október 16-án, pénteken szintén egy egyszemélyes produkcióval szerepel a palotában: a Bagatell címet viselő összeállítás magyar és külföldi szerzők műveiből nyújt válogatást. Október 24-én ingyenes palotasétára is várják a látogatókat.

Csikós Ildikó

vezetésével izgalmas titkokat tudhatnak meg az érdeklődők

Magyar Ede

szecessziós építészeti csodájáról. Három nappal később

Bálint András

a budapesti bemutatót megelőzően,

Darvas Ferenc

közreműködésével,

Deák Krisztina

rendezésében adja elő Heltai naplója című új estjét.

Heltai Jenő

eddig kiadatlan ostromnaplója a második világháborúban íródott feljegyzéseket tartalmazza. Beszámol a hétköznapi borzalmakról, és bár megjárta a csillagos házakat és a Gestapo börtönét, mégis bájos humorral és öniróniával mesél, anekdotázik. A hónap utolsó napján újra megrendezik a Lámpás séta elnevezésű programot, mely során kicsik és nagyon együtt készíthetik el lámpásaikat, majd azzal közösen tesznek egy kört a belvárosban, hogy a palota elé visszaérkezve együtt gyújtsák meg annak karácsonyi fényeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.