Töklámpás felvonulás színesítette a dorozsmai tökfesztivált + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

tokfesztival10_gs

A pénteki nap szokás szerint a gyermekeké volt, szombaton a családokat várják színes és ízes programokkal. Négy-ötszázan vettek részt a péntek esti töklámpás felvonuláson.

Hatodik alkalommal rendezik meg az évről évre népszerűbb Dorozsmai Tökfesztivált. A kétnapos közösségi esemény első napján, pénteken a gyermekeknek kedveskedtek a szervezők, a kicsik többek között ingyen használhatták az ugrálóvárat, a forgót, a kisvonatot, játékos vetélkedőkön és sorversenyeken kapcsolódhattak ki, ahol csokoládét nyerhettek, kézműves-foglalkozásokon alkothattak, és természetesen a fesztivál középpontjában álló tökből készült finomságokat is megkóstolhatták. A csúcspontot – mint minden esztendőben – ezúttal is az esti töklámpás felvonulás jelentette, melyen négy-ötszázan vettek részt, felnőttek és gyermekek egyaránt.

tokfesztival09_gs

A szombat a családoké lesz. A művelődési ház udvarán fellépnek mások mellett (15 órakor) a Gera fivérek, és a dorozsmaiakat reggel 8-tól estig például sörivó, virslievő, halászléfőző versennyel is várják. Ezúttal is lesz természetesen dísztök-kiállítás és -vásár, tökfaragás, tökös ételeket, kürtöskalácsot, vattacukrot fogyaszthatnak a látogatók. Délután kiderül, kié a legkülönlegesebb, legnagyobb és leghosszabb tök, és tökkirályt is választanak. Minden korosztály megtalálja majd a számítását, hiszen rengeteg a program! A cél pedig ezúttal is a jó hangulat, az együttlét, a közösség összekovácsolása – mondta el portálunknak Mihálffy Béla (Fidesz-L.É.T.), Kiskundorozsma önkormányzati képviselője, aki a fesztivál kezdeteitől fogva oroszlánrészt vállal a szervezésből a Petőfi Sándor Művelődési Ház igazgatójával, Hajdú Gézával, valamint a dorozsmai részönkormányzattal.

no images were found

Nagy érdeklődés övezte a dorozsmai töklámpás felvonulást – részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=578663

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 9.

Előző sztori

A hónap végéig várják a jelöléseket a Bessenyei-díjra

Következő sztori

Ötezer mesekönyvet küldtek gyermekkórházakba a Mesedoktorok