Kultúra

Szimpla szerda - közönségtalálkozó a Somogyi-könyvtárban

Szimpla szerda - közönségtalálkozó a Somogyi-könyvtárban

2015. október 16., péntek
Szimpla szerda - közönségtalálkozó a Somogyi-könyvtárban
csaladkontraszt

Közönségtalálkozót rendeznek október 21-én a Somogyi-könyvtárban. Az érdeklődők Szegedi Nemzeti Színház ősbemutatójának színészeivel találkozhatnak.

Az

Egressy Zoltán

által írt, "szimpla szerda – egy válás története" című darabról

Gortva Tamás

, a Radnóti Miklós Gimnázium tanára beszélget

Tóth Miklós

rendezővel, illetve a szereplőkkel,

Borovics Tamással

,

Borsos Beátával

,

Fekete Gizivel

és

Szabó Gabival

. A találkozó a könyvtár I. emeleti folyóirat olvasójában 16.30-kor kezdődik.

A darabról:

Egressy Zoltán legújabb színdarabja egy válás története. Pedig nagy szerelemnek indult. A boldogság elmúlásának hátterében a szokásos triviális dolgok állnak. A sok munka miatt egyre kevesebb az egymásra jutó idő és figyelem. A gyerek megszületésével egyre több feladatot kap az egyre kibírhatatlanabbá váló anyós. Aztán a csábító „harmadik” is megjelenik... Tizenkét együtt töltött év után az elfojtott indulatok a felszínre törnek és egy kibeszélő show színvonalára süllyedő veszekedés után a kis család közös életének vége szakad. A buszsofőr és a körzeti orvosi asszisztensnő zátonyra futó házasságának hétköznapi meséje – de nem hétköznapi módon, hanem egyetlen kislányuk szemszögéből elbeszélve.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.