Közélet

Szájer: 2016-ban is a migrációs helyzet kezelésére kell összpontosítani

Szájer: 2016-ban is a migrációs helyzet kezelésére kell összpontosítani

2015. október 27., kedd
Szájer: 2016-ban is a migrációs helyzet kezelésére kell összpontosítani

Jövőre is a migrációs helyzet kezelésére kell majd összpontosítani - közölte kedden Szájer József fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő azzal a vitával kapcsolatban, amelyet az Európai Bizottság jövő évi munkatervéről tartott az uniós parlament Strasbourgban.

Szájer

, aki a néppárti képviselőcsoport jogalkotási munkáért felelős alelnöke, elmondta: a képviselőcsoport szerint közös megoldást kell találni a külső határok védelmére. A fideszes politikus hangsúlyozta, hogy a kitűzött 2016-os célok között a migrációs kihívásra adott közös válasz kidolgozásának kell elsőbbséget adni. Az Európára nehezedő migrációs nyomás mára végre az európai vezetők szemében is központi kérdéssé vált - hangoztatta Szájer József, aki szerint a külső határok védelméhez közös európai erőfeszítés szükséges. "Elkötelezettek vagyunk, hogy segítsük azokat, akik valóban veszélyben vannak, de az első saját állampolgáraink biztonsága kell legyen" - tette hozzá a fideszes politikus.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.