Közélet

Sport és egészség - folytatódik az Egy lépés az egészségünkért program

Sport és egészség - folytatódik az Egy lépés az egészségünkért program

2015. október 20., kedd
Sport és egészség - folytatódik az Egy lépés az egészségünkért program
csongrad_megye_egeszsegfejlesztes_logo01

Folytatódik az Egy lépés az egészségünkért program, amely ingyenes szűrővizsgálatot biztosít a Csongrád megyeieknek.

Csongrád megye komplex egészségfejlesztési programjának (TÁMOP-6.1.5-14-2015-0004 azonosítószámú nyertes projekt) elsődleges célja Csongrád megye lakossága egészségtudatos magatartásának formálása és a népegészségügyi célzatú szűrések népszerűsítése konkrét szűrések, illetve tudásátadás és kommunikáció segítségével, vagyis Csongrád megye hosszú távú egészségfejlesztési programjának megalapozása.

Az egészségügyi program 43. heti rendezvényei:

Szeptember 15. és október 25. között folyamatosan – Egészségmagatartás felmérése

Helyszín:

Csongrád megye Az Új Széchenyi Terv középpontjában a foglalkoztatás dinamikus bővítése áll. Ezen belül jelen program célja az egyének életminőségének és a munkaerő-piaci lehetőségének javítása, amelynek egyik eleme azokban a megyékben, ahol a hátrányos helyzetű lakosok száma meghaladja az országos átlagot – ilyen Csongrád megye is – komplex egészségügyi fejlesztések megvalósítása. A fejlesztések megalapozásához járul hozzá nagymértékben a lakosság egészségmagatartásának, egészségi állapotának megismerését célzó nagymintás szociológiai kutatás.

Október 20. és október 22. – Asztalitenisz foglalkozások

Helyszín:

ATSK Asztalitenisz Terem (Szeged, Csillag téri barakk épület)

Időpont:

17.00-18.30 A program célja: Asztaliteniszt népszerűsítő aktív, élménydús rendszeres tevékenységre és versenyzésre ösztönző programok, bajnokságok szervezése és lebonyolítása melyek rávilágítanak arra, hogy az egészség egyik legfontosabb feltétele a rendszeres testedzés, sportolás. A 43. Heti órák témája: Október 20.: Asztalitenisz bemutató NB I-es versenyzők közreműködésével Október 22.: Villámverseny

Október 22-24. – TELEPÜLÉSI EGÉSZSÉGMEGŐRZŐ CSALÁDI NAPOK

Helyszínek és időpontok: - október 22. 9.00-14.00: Kiszombor, Iskola - október 22. 11.00-16.00: Zsombó, Iskola épülete, Móra Ferenc u. 8. - október 24. 10.00-16.00: Ópusztaszer, Faluház, Felszabadulás u. 27. Program: 1. Ingyenes vérnyomásmérés, testtömeg mérés és tanácsadás 2. Elsősegélynyújtás bemutató 3. Sportbemutatók 4. Családokkal/gyerekekkel való beszélgetés az egészségről 5. Gyermek rajzverseny 6. Tegyünk mindennap az egészségünkért! – biciklizés A rendezvény ideje alatt folyamatos ásványvíz és gyümölcsosztás.

Október 24. - Tematikus zöldségnap

Helyszín:

Pusztamérges Étkezés témakörben az egészséges táplálkozás, egészséges életmód kialakítása érdekében az érdeklődők 6 témakörben felállított standoknál kérhetnek információkat a szakemberektől.

Emlőszűrések

A kistelepüléseken élő, 45-65 év közötti hölgyek emlő-önvizsgálati tanácsadása és tanítása, valamint emlőszűrés mobilállomáson, amellyel tudás átadása és az átvizsgáltság arányának növelése valósul meg az emlődaganatok korai felismerése érdekében. Helyszínek és időpontok: - október 21. 8.00-13.00: Makó, Kórház udvara

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.