Soundcity Szeged: Egyszer volt eső – Margaret Island premier

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

margaret_island_soundcity_szeged

A soundcity:szeged csapata újrázott a Margaret Island-el, ezúttal nem négy fal között, hanem a szabadban.

A korábban megjelent Csönded videójuk után a Klauzál téren az Eső című dalukat adták elő, a frissen megjelent Egyszer volt című lemezről. A forgatás a dal címével ellentétben,hűen Szeged városához szép napsütésben történt. A zenekar elmondása szerint az Eső az egyik legdögösebb dal a lemezen, amely a koncertre járók nagy kedvence. A megszokott Lábas Viki, Füstös Bálint,Törőcsik Kristóf alkotó trió ezúttal a zenekar állandó zongoristájával, Koltay Kurszánnal egészült ki. A próbateremben elfeledésbe merült harmonikát porolta le és szólaltatta meg. Az alkalmi felállásból pedig a Margaret Island koncerteken már megszokott igazi örömzene született.

A dal hamarosan megtalálható lesz az országos és vidéki rádiók műsortárában is. A zenekar életében nincs megállás, a folyamatos online megjelenések mellett járják az országot és turnéztatják első nagylemezüket. A zenekar eközben rendhagyó akusztikus koncertre készül november 7-én és visszatérnek a telt házas lemezbemutató helyszínére, a budapesti A38 hajóra.

Ahogyan az szokás a soundcity:szeged videói mellé rendre írás is jelenik meg. A Margaret Island dalhoz Nagy Dániel írása olvasható a projekt oldalán. „Jelenleg leginkább kísérleti írások jelennek meg tőlem, autodidakta módon próbálom összerakni a világomat filmművészeti-, képzőművészeti-, szépirodalomi és filozófiai szövegek olvasásával.” – nyilatkozta az író.

Default thumbnail
Előző sztori

Gulyás Gergely: nincs napirenden az átfogó választási reform

Default thumbnail
Következő sztori

Javult az irodák kihasználtsága a harmadik negyedévben

Legutóbbi hasonló cikkek