Bulvár

Örökös fürdőbelépőt kapott a 95 éves szegedi világrekorder

Örökös fürdőbelépőt kapott a 95 éves szegedi világrekorder

2015. október 15., csütörtök
Örökös fürdőbelépőt kapott a 95 éves szegedi világrekorder
furdo_banki01_gs

Örökös fürdőbelépőt kapott a Napfényfürdő Aquapolistól a 95 éves Bánki-Horváth Béla, aki a 95-99 évesek mezőnyében világbajnoki csúcsidőt úszott idén nyáron az oroszországi Kazanyban.

Bánki-Horváth Béla

a kiváló eredmények titkáról portálunknak elárulta, minden nap korán kel, szép családi életet él, feleségével immár több 65 éve alkotnak egy párt. A táplálkozására is odafigyel, soha nem hagyta el magát, korábbi versenysúlyához képest is alig fogyott, 73 kilogrammról 65-re. "Ez a fogyás viszont természetes, mert fiatalabb koromban a karom olyan vastag volt, mint most a combom. Erős ember voltam, szertornáztam versenyszerűen. Megerősödtem, ennek is köszönhetem a jó úszáseredményeket" - fogalmazott a 95 esztendős sportember. Hozzátette, bár a lábtechnikáját rossznak ítéli, a karja erején túl azok hossza, illetve a tenyere nagysága is segítségére van a vízben. "A 1940-es évek közepén egyszer a magyar válogatott vízilabdásokkal utaztunk együtt Egerbe. Összemértük a tenyerünket: a hatalmas termetű vízipólósok közül mindössze egynek volt nagyobb és kettőnek akkora tenyere, mint nekem" - idézte fel.

banki__horvath_bela_gs

Kitért rá, futni már nem szokott, továbbá a módszeres tréningezést sem tartja már. Ahogy fogalmazott, "rutinból" úszik már csak annyit, hogy a jó kondícióját megtartsa - átlagosan minden másnap 800 métert vegyes úszásban.

Örökös fürdőbelépőt kapott a Napfényfürdő Aquapolisba a 95 éves világrekorder úszó Bánki-Horváth Béla. KLIKK: http://szegedma.hu/?p=580346

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 15.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.