/

Norvégia egyik legkeresettebb bűnözője akadt horogra Röszkén + VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

korozott_bunozo_roszke_police

A német és a norvég hatóságok által emberölések miatt keresett bűnözőket fogtak el a magyar rendőrök a röszkei és a csanádpalotai schengeni határon.

A Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen október 5-én 17 óra körül jelentkezett kilépésre egy osztrák honosságú autóval két osztrák és egy török állampolgár. A Schengeni Információs Rendszer azt jelezte, hogy a járműben utasként tartózkodó 30 éves török férfi ellen a német hatóságok a felesége sérelmére elkövetett emberölés miatt európai elfogatóparancsot bocsátottak ki október 2-án. A schengeni határon szolgálatot teljesítő magyar rendőrök a férfit elfogták és őrizetbe vették. A Fővárosi Törvényszék október 6-án elrendelte átadási letartóztatását.

A norvég rendőrség bocsátott ki európai elfogatóparancsot egy koszovói állampolgár ellen még 2005-ben emberölés és más bűncselekmények miatt. A 46 éves férfi október 13-án 13 óra 30 perckor jelentkezett belépésre az országba a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen egy taxi utasaként. A schengeni külső határon szolgálatot teljesítő útlevélkezelőnek a férfi egy szerb útlevelet adott át ellenőrzésre. A Schengeni Információs Rendszer jelezte, hogy bár az más nevére volt kiállítva, de a férfi ellen európai elfogatóparancs van érvényben. A norvég hatóságok tájékoztatása szerint a 46 éves koszovói állampolgár a skandináv ország egyik legkeresettebb bűnözője.

A magyar rendőrök a férfit elfogták és őrizetbe vették. Átadási letartóztatásáról a Fővárosi Törvényszék dönt.

Norvégia egyik legkeresettebb bűnözőjét fogták el a röszkei határátkelőn magyar rendőrök – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=580020

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 13.

Előző sztori

A marketing mint időgép

Következő sztori

Labdarúgás: a hajrában sült el egy török láb – Magyarország pótselejtezőre kényszerül + SZAVAZÁS