Női futball: nagy pofonba szaladt bele a SZAK Szombathelyen + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

viktoria_szak010szzs

Nagy arányú, nyolcgólos vereséget szenvedett a Szegedi AK a szombathelyi Viktória otthonában a női NB I 6. fordulójából eltolt mérkőzésen.

A pont nélkül Szombathelyre érkező SZAK igyekezett megnehezíteni a szebb múlttal rendelkező, ám ebben a bajnokságban szintén a vártnál gyengébben szereplő hazai együttes dolgát, ám tompán kezdtek, így a Viktória – kihasználva a vendégvédelem rövidzárlatait – hamar gólgyártásba kezdett és már az első félórában kiütötte ellenfelét.

A 10. percben Dudás Diána hibázott nagyot, amikor egy könnyűnek tűnő passzt igyekezett kikísérni az alapvonalon túlra. Jól fedezte a labdát, de a játékszer nem hagyta el a játékteret, így az erőszakos Szakonyi Emese megszerezte azt, majd laposan belőtte a a kapu elé, ahol az érkező Heinke Manhart 2 méterről az üres kapuba helyezett (1-0).

A tizennyolcadik percben Ferencsik Evelin ívelte középre a labdát, ahol Siklér Kinga előzte meg Szil Tündét és öt méterről a hálóba fejelte a labdát (2-0). Rá két percre egy szögletből belőtt labdát ismét ő fejelt 8 méterről kicsivel mellé. A következő akciónál Heinke Manhart 18 méteres lövését öklözte a mezőnybe bravúros mozdulattal Schildkraut Fruzsina.

A 24. percben egy középpályás labdaszerzést követően Vörös Viktória tört be a tizenhatoson belülre, ahol a létszámfölényben lévő védők gyűrűjében középre passzolt, s az érkező Siklér Kinga egy szép lövéssel 8 méterről megszerezte második gólját (3-0).

A 29. percben egy jobb oldali Szakonyi beadás csúszott el az elmélázó szegedi védők lába között, megtalálva ezzel a meglepett Vöröst, aki középre adta az ajándék labdát. Heinke Manhart menetrendszerűen érkezett és a tehetetlen szegedi kapus mellett a hálóba bólintott (4-0).

A 31. percben Ferencsik Evelin ugratta ki egy 40 méteres passzal Szakonyi Emesét a jobb oldalon, aki kihasználva gyorsaságát 3 méteres hátrányból indulva is megfutotta Mesterházi Csillát, majd mérnöki precizitással a hosszú sarokba lőtt (5-0). A 37. percben Siklér Kinga lépett meg középen egy jó ütemű kiugratással, de Schildkraut Fruzsina kilépett kapujából és gyors vetődéssel mellé tudta ütni a labdát.

A 41. percben szépített a SZAK. Lévai Nikolett 30 méteres indításával Szil Tünde lépett ki középen, ahol a kapujából kirobbanó Dömsödi Petra elkaszálta. A megítélt büntetőt Lipták Lilla magabiztosan értékesítette (5-1).

A második félidő is hazai helyzettel indult. A 46. percben Manhart Heike került helyzetbe a szegedi kapu előtt, de ordító helyzetben 10 méterről mellé durrantott. A 60. percben Ferencsik Evelin bal oldali szabadrúgása laposan a rövidre jött be, ahová Balogh Henrietta robbant be és a labdát a rövid felsőbe vágta (6-1).

A 61. percben Manhart Heike tört be a tizenhatoson belülre, majd egy csel után lőtt, ám a hosszúra helyezett labdáját a szegedi kapus bravúrral tolta szögletre. A 64. percben egy jobb oldali akcióból beívelt labdát Heike vett le a védők gyűrűjében, majd 10 méterről a hálóba zúdította a bőrt (7-1). Schildkraut Fruzsina hiába ért bele reflexből, már csak beljebb tudta segíteni azt.

A 73. percben Guth Renáta szerzett labdát a középpályán, majd elindult a kapu felé, lerázva magáról a kétségbeesetten menteni igyekvő védőket és 12 méterről a léc alá vágta a labdát (7-2). Támadásban maradt a SZAK! Szil Tünde szerezte vissza eladott labdáját a tizenhatos előterében két ember között, majd kapura akart törni, viszont Ferencsik buktatta őt a 16-os vonalán. A sértett állt a labda mögé és 17 méterről csak centiméterekkel bombázta mellé a játékszert.

A másik oldalon Vörös Viktória gyenge lövése borzolta a kedélyeket. Schildkraut előbb lehajolt a labdáért, majd miután úgy érezte, hogy kimegy, elengedte azt, ami a kapufa tövéről kipattant a mezőnybe, ahonnan az érkező Balogh Henrietta az üres kapuba helyezett (9-2). A végeredményt a mezőny legjobbja, Manhart Heike állította be akcióból a 90. percben (10-2). A becsúszó Mesterházit egy visszahúzós csellel becsapva jobbal a hosszú sarokba zúdította.

Az első félidőben a szegediek térfelén folyt a játék, akik nem tanúsítottak jelentős ellenállást, a második félidő azonban más képet mutatott. A vendégek sokkal motiváltabban küzdöttek, azonban a lendületbe kerülő szombathelyi együttes nagy különbségű győzelmét nem sikerült megakadályozniuk.

Női labdarúgó NB I, 6. forduló:

Viktória FC – Szegedi AK 10-2 (5-1)
Szombathely. Vezette: Szvorda Melinda (Lukács Lívia, Draskovits Norbert).
Viktória: Dömsödi – Harsányi, Ferencsik, Balogh, Magyar, Kun, Csidei (Rózsa 53′), Manhart, Szakonyi, Siklér (Fábián – a szünetben), Vörös (Baumann 62′). Vezetőedző: Bánfalvi Attila.
SZAK: Schildkraut – Lipták, Mesterházi, Lévai, Varga, Szil, Szalai, Guth, Vass, Dudás, Sávai. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Gólszerzők: Manhart (10′, 29′, 64′, 90′), Siklér (18′, 24′), Szakonyi (31′, 69′), Balogh (60′, 78′), ill. Lipták (41′), Guth (73′).
Sárga lap: Dömsödi (40′), ill. Dudás (19′), Szalai (53′), Mesterházi (66′).

Bánfalvi Attila (Viktória): “A tíz rúgott gól önmagában nagyon szép, de kihagytunk legalább öt igen komoly helyzetet, amiből újabb gólokat szerezhettünk volna, így nem vagyok teljesen elégedett. Figyelembe véve, hogy a Szeged az eddigiekben mindössze két gólt szerzett az eddigi mérkőzésein, így soknak tűnik az a két találat, amit a mai meccsen kaptunk. Megjegyzem azonban, hogy a mai napon az utóbbi évek legszimpatikusabb szegedi együttesét láthattuk, amely felvállalta a nyitott játékot, így nekünk is több lehetőségünk adódott.”

Szil Zsolt (SZAK): “Sajnos ismét eljátszottuk az áldozati bárány szerepét. Az első játékrészben akaratgyenge játékot produkáltunk, a szünetben azonban rendeztük a sorokat, és a második félidőben többet ütköztünk, passzoltunk és néha már futballra emlékeztető jeleneteket is láttam saját csapatunk részéről. Az azonban mindenképp pozitívum a nagy gólkülönbség ellenére, hogy annyi gólt szereztünk a mai meccsen, mint az eddigiekben az egész őszi szezonban.”

Ferencsik Evelin (Viktória): “Az eredeti cél az volt, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést. Örülök, hogy ez ilyen nagy gólkülönbséggel sikerült, hiszen elképzelhető, hogy ennek lesz jelentősége a végelszámolásnál, amikor eldől, ki kerül a felsőházba. A helyzetkihasználásunk megfelelő volt a mai mérkőzésen. Mindenki küzdött és akart, ennek köszönhető ez a győzelem.”

Guth Renáta (SZAK): “Ha nem is győzni, de pontot szerezni jöttünk ide. Ehhez képest sajnos nagy különbségű vereséget szenvedtünk. Az első félidőben elaludtunk és elkerülhető gólokat kaptunk, a második játékrészre azonban összeszedtük magunkat, többet ütköztünk és lövésekkel is próbálkoztunk, így újabb gólt tudtunk szerezni. Legjobb lenne a mai nap a játékát elfelejteni, ennél mindenképp többet kell nyújtanunk a későbbiekben.”

no images were found

Előző sztori

Bakondi: a migrációs áradat fokozta a nemzetbiztonsági kockázatot

Következő sztori

Törökök verekedtek kiskunfélegyháziakkal egy szegedi diszkóban