Gazdaság

Magyarországon felgyorsul az alternatív technológiákra való áttérés

Magyarországon felgyorsul az alternatív technológiákra való áttérés

2015. október 7., szerda
Magyarországon felgyorsul az alternatív technológiákra való áttérés

Magyarországon felgyorsul az alternatív technológiákra való áttérés - mondta Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna hírfolyamában.

Emlékeztetett, hogy Magyarország az elsők között készítette el az e területre vonatkozó átfogó fejlesztési tervet. A Jedlik Ányos Tervvel az elektromobilitást kívánják előremozdítani, és ennek keretében az elkövetkező hetekben, hónapokban látványos intézkedések várhatók - mondta.

Lenner Áron Márk

nagy sikernek tartaná, ha tervezett európai kapacitásbővítése során második üzemét Magyarországon nyitná meg a Tesla autógyár. Az elektromos közlekedés technológiai élvonaláról van ugyanis szó, ami nagyon pozitív hatással lenne Magyarországra - mondta. Kiemelte: nemcsak a gyárról van szó, hanem a köré épülő értékláncokról is, a magyar kis- és közepes vállalkozásoknak is nagy lehetőség lenne, ha itt épülne meg az üzem. Úgy vélte, a magyar beszállítói ipar jó állapotban van, a megfelelő tudásbázis is rendelkezésre áll. Megjegyezte, hogy például a Suzuki gyárban a termelés megkezdésekor 10 százalék volt a magyar hozzáadott érték az elkészült járművekben, s ez 2000-re már elérte az 50 százalékot. Ez a többi gyártó esetében már magasabb arányokról indult, ugyanis sok esetben ugyanaz a cég képes beszállítani több vezető autógyártónak is - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.