Magyarországon felgyorsul az alternatív technológiákra való áttérés

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Magyarországon felgyorsul az alternatív technológiákra való áttérés – mondta Lenner Áron Márk, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) belgazdaságért felelős helyettes államtitkára szerdán az M1 aktuális csatorna hírfolyamában.

Emlékeztetett, hogy Magyarország az elsők között készítette el az e területre vonatkozó átfogó fejlesztési tervet. A Jedlik Ányos Tervvel az elektromobilitást kívánják előremozdítani, és ennek keretében az elkövetkező hetekben, hónapokban látványos intézkedések várhatók – mondta. Lenner Áron Márk nagy sikernek tartaná, ha tervezett európai kapacitásbővítése során második üzemét Magyarországon nyitná meg a Tesla autógyár. Az elektromos közlekedés technológiai élvonaláról van ugyanis szó, ami nagyon pozitív hatással lenne Magyarországra – mondta. Kiemelte: nemcsak a gyárról van szó, hanem a köré épülő értékláncokról is, a magyar kis- és közepes vállalkozásoknak is nagy lehetőség lenne, ha itt épülne meg az üzem. Úgy vélte, a magyar beszállítói ipar jó állapotban van, a megfelelő tudásbázis is rendelkezésre áll.

Megjegyezte, hogy például a Suzuki gyárban a termelés megkezdésekor 10 százalék volt a magyar hozzáadott érték az elkészült járművekben, s ez 2000-re már elérte az 50 százalékot. Ez a többi gyártó esetében már magasabb arányokról indult, ugyanis sok esetben ugyanaz a cég képes beszállítani több vezető autógyártónak is – mondta.

Előző sztori

Csütörtöki programajánló: Daily Noise Club, Whiskey, Magyarország - Feröer-szigetek

Default thumbnail
Következő sztori

Kosárlabda: szoros meccsen maradt alul a Szedeák Kecskeméten

Legutóbbi hasonló cikkek