Sport

Labdarúgás: az utolsó pillanatokban verte a SZVSE-t a Szentes + FOTÓK

Labdarúgás: az utolsó pillanatokban verte a SZVSE-t a Szentes + FOTÓK

2015. október 17., szombat
Labdarúgás: az utolsó pillanatokban verte a SZVSE-t a Szentes + FOTÓK
szvse-szentes10kf

Egyetlen gól döntött a SZVSE és a Szentes meccsén: az emberhátrányban küzdő vasutasok otthonából a ráadásban szerzett góllal mindhárom pontot elvitték a Kurca-partiak.

Egy hónapos veretlenséggel a háta mögött utazhatott az idén masszív SZVSE otthonába a Szentesi Kinizsi, a vasutasok pedig rendesen bekezdtek a meccs elején: letámadták ellenfelüket, és többször is zavart okoztak a Kurca-partiak védelmében, de nem tudtak igazán nagy helyzetet kialakítani. A kezdeti percek után egyre inkább összeállt a Szentes játéka, és sorra vezette a veszélyes akciókat

Koncz Zsolt

együttese: a játékos-edző ezúttal a pályán is segítette együttesét. Az első bő fél óra végén már a harmadik óriási szentesi ziccer maradt kihasználatlanul, a SZVSE kapusa,

Seres

remekül védett a meccsen, így nagy szerepet vállalt abban, hogy a félidőre 0-0-s döntetlennel vonulhattak a csapatok. Fordulás után jóval kevesebb akciót láthattunk, gyűrték egymást becsülettel a csapatok, de nem igazán tudtak kialakítani komoly akciót. Mintegy tíz perc elteltével jött a nem várt fordulat a játékban:

Németh Zoltán

egy felívelt labda után kézzel ért a labdához utolsó emberként, amivel akadályozta a ziccerben kiugró

Kovácsot

, ezért a mozdulatért pedig felmutatta a piros lapot

Dobai

játékvezető a vasutasok védőjének - a hazaiak bár azt reklamálták, hogy nem volt szándékos mozdulat Németh részéről, megfogyatkoztak a folytatásra. Ezt követően azonban nem igazán látszott a pályán a Szentes emberelőnye: a SZVSE nagyon jól küzdött, zártan védekezett, és próbált gyors kontrákkal operálni támadásban. Az utolsó negyed órában kissé felélénkült a meccs:

Cene

rosszul fejezett be egy szegedi kontrát, majd

Lekrinszki

erőtlenül gurított Seres kezeibe a tizenhatosan belülről. Már-már úgy tűnt, egy pontot otthon tart a derekasan küzdő SZVSE, de a három perces hosszabbítás végén a vendégek házi gólkirálya,

Kovács

át tudott venni egy felívelést, majd jobbra tálalt, a középre visszatett labdát pedig Lekrinszki az ötösről a védő mellett a kapuba lőtte, ezzel megnyerte a meccset a hajrában a Szentesnek. Tovább tart tehát a SZVSE rossz szériája a Kinizsi ellen: öt év elteltével ezúttal sem tudtak nyerni a Kurca-partiak ellen a vasutasok, akik ezzel negyedik vereségüket szenvedték el, a jövő hét szombaton pedig az FK Szeged otthonában próbálhat meg javítani

Pécsek Tibor

együttese. A Szentes viszont ezzel már ötödik hete veretlen, és köszönhetően a többi eredménynek, fellépett a dobogó harmadik fokára, a következő fordulóban pedig egy igazi rangadó vár rá a második helyen álló Szeged 2011 "B" ellen.

Szeged, Vasutas stadion, 50 néző
2015. október 17., 14.30
Szegedi VSE
Szentesi Kinizsi-SZITE
Vége a mérkőzésnek.
Játékvezető: Dobai János •* Asszisztens: Nagy Gábor, Magyar Zoltán
0
-
1

Csongrád megyei I. osztály, 10. forduló:

Szegedi VSE - Szentesi Kinizsi-SZITE 0 - 1 (0-0)

Szeged, Vasutas stadion, 50 néző. Vezette: Dobai János (Nagy Gábor, Magyar Zoltán)

SZVSE:

Seres - Németh Z., Faragó, Mácsai, Kozma, Nagypál, Nagy B. (Cene, 67'), Lévai (Varga D., 89'), Kertész (Tanács, 55'), Baka (Német D. 72'), Rózsa.

Vezetőedző:

Pécsek Tibor.

Szentes:

Gömöri - Szabó D., Vincze, Koncz, Szeles (Lekrinszki, 62'), Lőrincz (Tirpák, 75'), Szűcs D. (Tóth L., 81'), Bordács (Németh A., 80'), Lázár, Kovács, Juhász (Molnár, 59').

Játékos-edző:

Koncz Zsolt.

Gólszerzők:

Lekrinszki (90+3')

Sárga lap:

Kozma (37'), Seres (69') ill. Vincze (43'), Koncz (73')

Kiállítva:

Németh Z.(54') Pécsek Tibor:

"Nehéz még ilyenkor szavakat találnom. Az első félidő alapján abszolút nem érdemeltünk volna pontot, viszont a második félidő nagy részében emberhátrányban játszva is iszonyatosan nagyot küzdöttek a srácok, így kiegyenlítettük az első félidő hibáit. Sajnos hibáztunk az utolsó utáni, utáni, utáni percben, hiszen a 93. percben kaptuk a gólt, és három perc hosszabbítás volt. Ez benne van profi csapatoknál is, nálunk pedig most is volt, aki munkából érkezett ide. Elaludtunk, beálltunk a gólvonalra, nem támadtuk a lövő játékost, így szabadon azt csinált vele, amit akart. Egy pillanatnyi kihagyás okozta vesztünket, egy jó karakterű, jó focit játszó ellenfél ellen nehéz volt végig játszani, főleg emberhátrányban. Egy olyan emberünk esett ki, aki nagyon meghatározó, zsinórban hozta a meccseket. Ez a szekér elment, de megyünk tovább, és megpróbálunk jövő héten javítani."

Koncz Zsolt:

"Nagyon értékes három pontot szereztünk, egy nagyon jól felkészített SZVSE ellen játszottunk idegenben, remek pályán, remek körülmények között. Az első félidőben megvoltak a ziccerek, ha abból talán az elsőt vagy a másodikat tudtuk volna értékesíteni, akkor lehet, hogy könnyebb lett volna a meccs. Ettől függetlenül fontos volt az, hogy mivel volt 1-2 sérültünk, ezért változtatnom kellett az alapcsapaton, akik pedig most játszottak, jól pótolták a hiányzókat. Ez azt jelenti, hogy jó egységet alkot a társaság, dolgozunk tovább keményen, és megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot."

Online közvetítésünk

VÉGE
90+3'
Bár még egy szögletet elvégezhet a SZVSE, amihez feljön Seres kapus is, de Koncz kicsúsztatja egy újabb sarokrúgásra: erre már nincs idő, Dobai lefújja: a hajrában lőtt góllal mindhárom pontot elviszi a Szentes.
90+3'
GÓÓÓÓÓL! A második félidő talán egyetlen komoly lehetőségét gólra váltja a Szentes, akkor, amikor már nincs ideje válaszolni a hazaiaknak: egy felívelt labdával Kovács bújt ki a védők között a leshatárról, majd a jobb oldali passza után visszakapta a labdát középen Lekrinszki, ahonnan nem volt nehéz dolga, és az üres kapuba passzolt, vezet a Szentes!
90'
Három perc hosszabbítást jelez Dobai játékvezető. Innentől már mindkét félnek nagyon fájna, ha nem szerezne legalább egy pontot...
89'
Még egy hazai csere: Varga Dániel foglalja el Lévai helyét.
85'
Hosszú idő után egy kapuralövés: Koncz kínálja meg távolról Serest, de pont a kapu közepéhez érkezik a labda, így nem okoz gondot a kapusnak.
81'
Szűcs Dánielt is lehívja a pályáról a szentesi szakvezetés: Tóth László áll be a folytatásra.
80'
Újabb változtatás a vendégeknél: Bordácsot Németh Arnold váltja a pályán.
79'
Lekrinszki lehetősége után most a szentesi szurkolók bosszúsak: a csereként beállt vendég játékos nem tudta erővel kapura lőni a labdát tíz méterről, így ez könnyedén Seresé lett.
77'
Ebben sokkal több volt: egy bal oldali passz után a a hosszún teljesen üresen vehette át a labdát Cene, viszont kisodródott vele, és már nem tudta az alapvonalon belülről megjátszani a labdát. Pécsek mester joggal dühös ez után a szituáció után.
74'
Újabb vendég csere: Lőrincz számára ér véget a meccs, őt Tirpák váltja.
73'
Koncz kap sárgát, a vendégek játékos-edzője addig reklamálja az imént megítélt lest, ami megakadályozta a ziccerben kiugró Kovácsot, amíg megunja ezt Dobai.
72'
Megint cserél a SZVSE: Baka helyére Német Dániel áll be.
71'
Ezt most csúnyán fölé lőtte Lekrinszki, aki egy jobb oldali beadást kapásból lőtt kapura a tizenegyes pontról, de jó egy méterrel a kapu fölött kötött ki próbálkozása.
69'
Elég korán elejét veszi az időhúzásnak Dobai játékvezető: Seres máris besárgul, miután nem éppen sietősen végzi el a kirúgást.
68'
Kovács szánta el magát lövésre jó 20 méterről, Seres nyugodtan nézte, igaz, egy jó fél méterrel a bal kapufa mellett ment el a labda.
67'
Ismét változtat Pécsek Tibor: Nagy Balázs helyét Cene Kristóf foglalja el a vasutasoknál.
65'
Kevesebb, mint fél óra van hátra a meccsből, és egyelőre jóval kevesebb helyzet van, mint az első 45 percben, valamint nem látszik a Szentes emberelőnye,a SZVSE tíz emberrel is jól tartja magát - persze kérdés, ez mennyire ütközik ki majd a mérkőzés hajrájára.
62'
Szeles jelezte az imént a szentesi kispad felé, hogy nem megy a játék tovább számára: a helyére Lekrinszki áll be.
59'
Cserél a Szentes is: Juhász helyére Molnár Zsolt érkezik a vendégekhez.
55'
Az első csere a SZVSE-é: már a kiállítás előtt odaállt az oldalvonalhoz Tanács, aki végül Kertész helyére áll be.
54'
PIROS LAP! Nem igazán volt benne a meccsben, de egy felívelt labdánál Németh kezét érintette a labda, ő volt a védelem utolsó embere, ezért pedig Dobai egyből kiállította őt.
50'
Helyzet a túloldalon is, Seres újabb védést mutat be! Egy keresztlabdát nem tud kivágni a hazai védelem, így eljut a jobb oldalon helyezkedő Lőrinczhez, aki egy átvétel után kissé éles szögből lő, de Seres kiüti a labdát.
48'
Kertész jobb oldali beadását Rózsa csúsztatja kapura tíz méterről, de Gömöri magabiztosan hárít.
46'
Folytatódik a meccs, a szünetben egyik mester sem cserélt, és a rákezdő eső is elcsendesült a második félidő kezdetére.
SZÜNET
45+1'
Véget ér az első félidő, amelyet bár jobban kezdett a SZVSE, de a Szentesnek három komoly helyzete is volt - ennek ellenére 0-0 a szünetben.
43'
Vincze kapja az első szentesi sárgát, aki a félpályánál csúszott oda Nagy Balázsnak - a Kurca-partiak a fault tényét is vitatják, mert hogy labdát talált a szentesi védő.
40'
Ez is mellé! Szűcs maradt most őrizetlenül középen, Seres fölött átemelte a labdát, de mintegy fél méterrel az üres kapu jobb kapufája mellett pattant ki a labda.
37'
Kozmáé az első sárga, aki túlzottan keményen csúszott oda ellenfelének a félpályánál.
36'
Kovács ezt sem tudja gólra váltani! Ívelt kiugratása után ugyan át tudja emelni Serest, de végül kisodródik vele: majd újra lövőhelyzetbe kerül, de ezt lábbal védi Seres.
32'
Az első fél óra elteltével gólt még nem láthattunk: a játék képe alapján azonban valószínűleg fontos lesz, hogy ki szerzi az első gólt - ha lesz.
28'
SERES! Hatalmas bravúr a SZVSE kapusától, Kovács fordulhatott kapura mintegy tizenöt méterről, csak Seressel állt szemben, azonban a hazai kapus jól jött ki kapujából, és a kezében elakadt a labda. Az ismétlést Lőrincz a védőkbe lőtte, a második nagy kihasználatlan szentesi lehetőség.
27'
Lázár passza után sóhajtanak fel a vasutasok szurkolói: három szentesi vihette két szegedi védőre a labdát, de Lázár lapos keresztpassza nagyon pontatlan volt.
24'
Újabb szentesi lehetőség, ezek azért a vendégek percei: egy bal oldali centerezésbe szúr bele remekül a középen érkező Kovács, de perdítése egy kevéssel a kapu fölé megy.
21'
Mit hagyott ki Juhász! A meccs eddigi legnagyobb lehetősége, miután egy kiváló indítással, a leshatárról lépett ki középen Juhász, aki csak Seresre vezethette a labdát, el is húzta mellette, de még megcsinált egy lövőcselt, majd visszatette a jobb lábára - végül mintegy két méterrel az üres kapu mellé gurított, marad a 0-0.
17'
Ezt most nem jól találta el Lázár, aki Lőrincz-el való összjátéka után némi szerencsével tarthatta meg a labdát a tizenhatos jobb sarkánál, de ballábas lövésénél a labda leperdült a lábáról.
10'
Koncz Zsolt és Mácsai Dávid csap össze keményen még éppen a szentesi térfélen, Dobai magához rendeli a szegedit, végül megnyugszanak a kedélyek. Az elmondható, hogy a Szentes könnyebben, kevesebb érintésből tud odakerülni a SZVSE kapujához, viszont a hazaiak jóval több támadást építenek eddig.
6'
Az első kapura lövési kísérlet a vasutasoké: jobbról laposan a kapu elé lőtt labda végül eljutott a hosszún érkező Rózsáig, aki két védő szorításában próbált lőni, de blokkolták kísérletét. A Kinizsi egyelőre gyors kontrákkal próbálkozik, egyelőre egy szögletet tudtak ezekből kiharcolni.
3'
Kisebb zavar a szentesi védelemben, egy jobb oldali támadás után nem tud felszabadítani a vendégek hátsó sora, majd Vincze vágja a mezőnybe a labdát. Nagy iramban kezdenek a csapatok, a SZVSE próbál a meccs elején rögtön előnybe kerülni.
1'
A hazaiak kezdték a mérkőzést. A SZVSE piros felsőben, kék nadrágban, míg a Szentes zöld-fehér keresztcsíkos mezben, zöld alsóban lép pályára.
14:28 - A két csapat az imént fejezte be a melegítést, a SZVSE vonul be később az öltözőkbe egy utolsó, meccs előtti eligazításra. 14:25 - Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a SZVSE és a Szentes derbije. Most éppen nem esik az eső, de igazán mély talajon kell ma futballoznia a két csapatnak. A mérkőzés Dobai János sípszavára 14.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

A nyolcadik a negyedik ellenében lép pályára szombaton: a 13 pontos SZVSE a 18 egységet gyűjtő Szentest látja vendégül a 10. fordulóban. A vasutasok az elmúlt fordulóban egy kilencmeccses "thrilleren" maradtak alul 5-4-re Tiszaszigeten, míg a Szentes legutóbb szeptember 12-én maradt pont nélkül, akkor a Makó vitte el a három pontot a Kurca partjáról, azóta menetelnek Koncz Zsolt tanítványai, akik a legutóbb a Mindszentet verték 3-0-ra. Tavaly egyébként mindkét egymás elleni mérkőzésükön döntetlen született: a SZVSE-pályán 2-2-re, míg Szentesen 0-0-ra végeztek a csapatok, sőt, a SZVSE 2009 szeptembere óta nyeretlen a Szentes ellen, az öt évvel ez előtti meccs óta, amikor 5-2-re nyertek a vasutasok, nem sikerült legyőzniük szombati ellenfelüket, akik ezúttal is jó formában vághatnak neki a mérkőzésnek.

FOCIFANOK! Ma két ÉLŐ közvetítéssel is jelentkezünk számotokra - íme:SZEOL - Újbuda14.30: http://szegedma.hu/?p=580697SZVSE - Szentesi Kinizsi14.30: http://szegedma.hu/?p=580407

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 17.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.