Sport

Labdarúgás: nem tudott élni esélyével a Szeged-Grosics a Vác ellen

Labdarúgás: nem tudott élni esélyével a Szeged-Grosics a Vác ellen

2015. október 18., vasárnap
Labdarúgás: nem tudott élni esélyével a Szeged-Grosics a Vác ellen
szeged_2011_soroksar27_gs

Döntetlent játszott az újonc Vác FC ellen a Szeged-Grosics: Germán Tamás remekbe szabott szabadrúgás gólja nem bizonyult elegendőnek a győzelemhez.

A tabella első felébe ugorhatott volna egy, a sereghajtó felett aratott győzelemmel a Szeged 2011-Grosics Akadémia, így vághatott neki a Vác elleni bajnokinak a csütörtöki kupamérkőzést követően Klausz László együttese. Eseménytelenül telt az első negyed óra a meccsen: mindössze

Tányéros

sérülése szakította félbe a mezőnyjátékot, a vácit hosszasan kellett ápolni, amibe a Szeged-Grosics orvosa,

Thurzó Balázs

is besegített. Húsz perc után aztán helyzeteket is feljegyezhettünk: előbb

Szabó Péter

, majd

Farkas

is közel állt a gólhoz, ám végül egy pontrúgás után szerezte meg a vezetést a Szeged-Grosics:

Germán Tamás

kiválóan találta el a szabadrúgást, amely mintegy 20-22 méterről a kapu jobb felső sarkában kötött ki, ezzel 1-0. A gól egy kicsit kinyílt a Vác, azonban jól zárt a szegediek védelme, majd az utolsó percekben Andorka kétszer is közel járt a gólhoz, de nem jött össze első bajnoki gólja a nyáron igazolt csatárnak. A szünetben kettős cserével próbált frissíteni övéin

Sisa Tibor

:

Obot

és

Rusvay

is kifutott a pályára a második 45 percre. Előbbi igen jó húzásnak bizonyult a vendégek szempontjából: miután több szegeid védőt is átfűzött, ha némi szerencsével is, de nyolc perccel azt követően, hogy pályára lépett, ki tudott egyenlíteni, köszönhetően annak is, hogy a szegedi védelem felszabadítása éppen Obotról vágódott vissza, 1-1. Obot a folytatásban is aktív volt, Rusvay centerezését azonban fölé vágta tíz méterről. Éledezett a Szeged-Grosics: Germán lábában talán több volt, mint amit végül kihozott

Geiger

szólója után, majd Obot veszélyeztetett ismét, miután jó 40 méterről is kapura tűzte a szabadrúgást. A második félidőben jóval visszafogottabban futballoztak

Klausz László

tanítványai, a végén nem tudták igazán nyomás alá helyezni a Vácot, amely a véghajrában majdnem a meccset is megnyerte, miután Rusvay kísérlete Szántairól lepörögve haladt az üres kapu felé, de

Zelenyánszki

önfeláldozó mentése megmentette a Szeged-Grosicsot a kapott góltól és a vereségtől, így végül 1-1-re végeztek a felek. Nagy lehetőséget hagyott kihasználatlanul ezzel a Szeged 2011-Grosics Akadémia, hiszen fel tudott volna zárkózni az ötödik hely környékére, így azonban ezzel a döntetlennel 14 pontos, és a következő fordulóban szombaton, 14.30-tól a Balmazújváros vendégeként javíthat.

Gyula, Grosics Akadémia, 250 néző
2015. október 18., 14.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Vác FC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Böcskei Balázs • asszisztens: Kovács II. Gábor, Máyer Gábor.
1
-
1

Labdarúgó NB II, 10. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Vác FC 1 - 1 (1-0)

Gyula, Grosics Akadémia, 250 néző. Vezeti: Böcskei Balázs (Kovács II. Gábor, Máyer Gábor).

Szeged:

Szántai - Szabó P., Tóth G., Áchim, Farkas, Geiger, Berde (Zelenyánszki, 84'), Király, Zabari, Germán, Andorka (Oláh L., 70').

Vezetőedző:

Klausz László.

Vác:

Palásthy - Hegedűs, Frank (Pölöskei, 84'), Tóth B., Tányéros, Farkas, Zsolnai (Obot, a szünetben), Majoros (Rusvay, a szünetben), Dlusztus, Magos, Sipeki.

Vezetőedző:

Sisa Tibor.

Gólszerzők:

Germán (28') ill. Obot (53')

Sárga lap:

Klausz László:

"A csütörtöki kupameccs érződött a csapaton. Ennek ellenére az első félidőben jól futballoztunk, hiányolom azonban a csatárjátékunkat, mert Germán Tamás ugyan rúgott egy szép gólt, de a mezőnyfölényünk és a labdabirtoklásunk ellenére csatáraink ritkán kerülnek helyzetbe."

Online közvetítésünk

VÉGE

90+3'
Ezzel vége, a Szeged második félidei enervált játéka csalódás, ennek következtében nem hogy nem nyerte meg a meccset Klausz László együttese, de kevesen múlott, hogy nem vesztette el, óriási helyzetet hibázott el a Vác a végén, így egy pontot szereznek az újonc ellen Szabó Péterék.
90+2'
Úh, ezt megúsztuk! A hosszabbítás utolsó minutumában Rusvay egy méteres lesről indult meg, lövése után Szántairól az üres kapu felé perdült a labda, ám az önfeláldozóan menteni igyekvő Zelenyánszki a gólvonalon mentett, és kivágta a labdát!
90'
Kettő perc hosszabbítást jelez a játékvezető.
88'
Germán lőhetett jó helyzetből, de 17 méteres lövése fél méterrel a jobb alsó sarok mellett hagyta el a játékteret.
84'
Mindkét csapat cserél: a vendégeknél Frank helyére Pölöskei áll be, míg a Szeged-Grosicsban a Berdét váltó Zelenyánszki kapott játéklehetőséget.
82'
Mintegy 40 méterre a szegedi kaputól jutott szabadrúgáshoz a Vác: Obot ilyen távolról is lövésre vállalkozott, és bátorsága majdnem kifizetődött, kevéssel kerülte el lövése a jobb alsó sarkot.
74'
Szántai jött ki remekül élt együtt most a játékkal, és a berobbanó Obot elől szedte fel jó ütemben a labdát.
71'
Ezért nagy kár, ígéretes lehetőség veszett oda: Geiger remekül cselezett a bal oldalon, majd a 16-oson belül nagyszerűen tálalt Germán elé, a szegediek gólzsákja azonban rosszul találta el a labdát, így odalett a ziccer.
70'
Először változtat Klausz László: Andorka Péter helyén Oláh Lóránt lépett pályára.
65'
Veszélyes szituáció a szegedi kapu előtt: Tóth Gábor eladott labdájával lép meg Rusvay a jobb szélen, majd Obothoz passzol, ám a csereként beállt játékos nagy helyzetből a kapu fölé lőtt.
59'
Obot nagyon jól szállt be a meccsbe: igaz, most a szabadrúgást a sorfalba küldi.
53'
Gól, egyenlít a Vác! Bejött Sisa Tibor számítása, a csereként beállt Obot a balösszekötő helyéről indult meg, 30 métert vezette a labdát, keresztülhámozta magát a teljes szegedi védelmen, sőt, a szerencse is vele volt, hiszen a felszabadító rúgás is őt találta el, a térdéről pedig bepattant a labda a bal sarokba. Gyakorlatilag az első helyzetéből egyenlít a Vác, 1-1.
46'
A szünetben kettős cserét hajtott a váciak mestere, Sisa Tibor: Zsolnai és Majoros helyén Obot és Rusvay kapott lehetőséget.
46'
A Vác kezdte a második félidőt.

SZÜNET

45+1'
Vége az első félidőnek, a Szeged-Grosics veszélyesebben játszik, Germán szabadrúgásával pedig vezet is a szünetben.
44'
Andorka! Megint ő kerül helyzetbe, Geiger szöglete ismét jól jön középre, ahol Andorka pörget a labdába, de az a váci védőn irányt változtat, és végül újabb szögletet végezhet el a Szeged-Grosics. Ezt azonban már hárítja a váci védelem.
41'
Az iménti akcióra válaszképp jó helyről végezhetett el szabadrúgást a Vác: Sipeki azonban a sorfalba lőtt.
40'
Látványos akciót vezetett a Szeged-Grosics: Zabari indította Áchimot, aki a bal oldalon robogott el, a középre ívelése is pontos volt, az érkező Andorka lövését azonban Palásthy szép mozdulattal hárította.
38'
Tóth Gábor fejese is kevéssel, de mellé csúszik: ezúttal Király Patrik ívelhette középre a labdát, ahol az érkező védő próbálta meg a kapuba továbbítani azt, ha kevéssel is, de a bal kapufa mellé ment.
32'
A gól óta feljebb jött a Vác, kicsit kintebb jött az eddigi taktikához képest a vendég csapat, de nem igazán tud helyzetet kialakítani Szántai kapuja előtt.
28'
GÓÓÓÓÓL! Vezet a Szeged-Grosics! Berdét csak szabálytalanul tudták megállítani a váci kaputól mintegy 20-22 méterre: a szabadrúgást Germán végezte el, aki remekül találta el labdát, ami jobb felső sarokba vágódott, látványos góllal vezet a Szeged-Grosics!
22'
Próbálkozik a Vác is: Majoros távoli lövését fogja meg magabiztosan Szántai.
21'
Megélénkül a meccs: Geiger szöglete után Farkas fejelhetett, de kevéssel a bal kapufa mellett köt ki fejese. Közben Tányéros visszatérhetett a pályára, kötéssel játszik tovább.
20'
A lendületesen előre törő Szabó Péter lövése kevéssel ment a jobb sarok mellé, ez volt az első komolyabb szegedi lehetőség.
17'
Immáron nyolcadik perce emberelőnyben játszik a Szeged: persze csak átmenetileg, miután Tányérost kell hosszasan ápolni, még a mezét is le kellett cserélni, ami átvérzett. Nemes gesztus a Szeged-Grosics orvosától, Thurzó Balázstól: ő is besegít a váci játékos ápolásába.
15'
Sipekié az első kapuralövési kísérlet, ám a rutinos játékos lövése jócskán elkerüli Szántai kapuját.
13'
Helyzetek nélkül telik az első szűk negyed óra, továbbra is főleg a mezőnyben pattog a labda.
6'
Mezőnyjáték zajlik az első percekben, bár a Szeged-Grosics többet birtokolja a labdát, de egyelőre helyzet nélkül a felek.
1'
A kék felsőben, fekete nadrágban játszó Szeged-Grosics kezdi a mérkőzést. A vendégek fehér mezben, piros nadrágban lépnek pályára.

14:20

- Klausz László ezúttal a Germán-Andorka duóval kezd elöl: a nyáron érkezett csatár másodjára kap lehetőséget kezdőként az idény során. A kispadról Molnár F. Tamás mellett Zelenyánszki László, Oláh Lóránt, Balogh Miklós, Vladimir Veselinov, Oláh Gergő és a csütörtöki kupameccset eldöntő Kovács Balázs vár bevetésre.

14:15

- Köszöntjük olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Szeged-Grosics Vác elleni bajnokija. Fontos meccs lesz ez Germán Tamáséknak, hiszen a tegnapi eredmények tükrében jó pár helyet előreugorhatnának a tabellán egy győzelemmel.

A mérkőzés Böcskei Balázs sípszavára 14.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Focifanok! Ma délután újabb mérkőzést követhettek élőben a Szegedma.hu-n!

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 17.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.