Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: csak küzdelmet hozott a Szeged-Grosics Debrecen elleni kupameccse + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szeged_ga_dvsc54_gs

Gólt nem, csak három kapufát hozott a Magyar Kupa legjobb nyolc közé jutásáért vívott párharc első meccse: a fiatal Szeged-Grosics védelmét nem tudta feltörni a Debrecen.

Főleg a fiataloknak adott lehetőséget mindkét vezetőedző a Szeged 2011-Grosics Akadémia-Debrecen Magyar Kupa párharc első meccsén: Klausz László három olyan fiatalnak is a kezdőben szavazott bizalmat (Czirok, Dudás, Fodor), akik eddig csak a Csongrád megyei I. osztályú csapatban szerepelt.

A biztos védekezésre építő Szeged-Grosics nehezen tudta megtartani a labdát a találkozó elején: a Debrecen hamar ráerőltette akaratát a hazaiakra, a hódmezővásárhelyi nevelésű Sós Bence már a negyedik percben veszélyeztette Molnár F. Tamás kapuját. Az első védésre mintegy 20 perc elteltével volt szükség a szegedi kapustól, Castillion szépen tartotta meg a labdát a védők között, majd a második hullámban érkező Jovanovic elé tálalt, akinek lapos próbálkozása elakadt Molnárban. Nehezen tudott a Debrecen kapuja elé kerülni a Szeged-Grosics, amelynek nem volt könnyű dolga támadásban, és a szervezésben több pontatlansággal is dolgozott a gárda. A legnagyobb lehetőség Jovanovic kissé lecsúszott beadása volt, amikor a labda a felső lécről pattant ki, hét perccel később Ferenczi majd’ 30 méterről is a kapufát találta el – ebben az időszakban bátran próbálkozott távolról is a Debrecen.

A szünetben kettőt cserélt a Szeged-Grosics mestere: érkezett a pályára az előző fordulóban az Ajka ellen győztes gólt szerző Kovács Balázs, valamint Zelenyánszki László. Az első tíz perc a szegedieké volt a fordulás után: két ígéretes kontrát is vezethettek Klausz László fiai, de egyik végén sem sikerült helyzetig eljutni. A Debrecen jóval kevesebbszer jutott el a szegediek kapujáig, de a második félidő legnagyobb lehetősége így is a Lokié volt, miután Bereczki is megzörgette a felső lécet egy kavarodás után. A Szeged-Grosics ugyan bátrabban tudott kontrázni a második 45 percben, de gólt nem hozott a találkozó – így a visszavágón is ugyanonnan kezdik majd a felek, mint a mai meccsen.

A Szeged 2011-Grosics Akadémia fiataljai szépen helytálltak a Debrecen ellen, amely bár aktívabb és veszélyesebb volt, de nem tudott gólt szerezni, így 0-0-ról várhatják a november 18-i visszavágót Molnár F. Tamásék. A Szeged-Grosics legközelebb szombaton 13.30-tól a ZTE-t fogadja a gyulai Grosics Akadémián, egy győzelemmel pedig beérhetnék a harmadik helyen álló zalaiakat Klausz László tanítványai.

Gyula, Grosics Akadémia, 500 néző
2015. október 28., 13.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Debreceni VSC
Vége a mérkőzésnek.

játékvezető: Gyarmati II Tibor • asszisztens: Kormányos II Gábor, Medovarszki János
0
0

Labdarúgó Magyar Kupa, 4. forduló, 1. meccs:

Szeged 2011-Grosics Akadémia – Debreceni VSC 0-0
Gyula, Grosics Akadémia, 500 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Kormányos II Gábor, Medovarszki János)
Szeged: Molnár F. – Dudás, Tóth G., Balogh M., Áchim, Fodor (Geiger, 69′), Berde, Veselinov, Pászka (Zelenyánszki – a szünetben), Czirok, Oláh L (Kovács B. – a szünetben). Vezetőedző: Klausz László.
Debrecen: Radosevic – Szatmári, Szilvási, Ferenczi, Sós (Horváth, 78′), Bódi (Szécsi, 58′), Varga, Kinyik, Szakály, Jovanovic, Castillion (Bereczki, 78′). Vezetőedző: Kondás Elemér.
Gólszerző:
Sárga lap: Kinyik (84′)

Klausz László: “Elégedett vagyok, betartottunk minden taktikai utasítást. Örülök a fiatal játékosaink teljesítményének, messze van még a visszavágó.”

Kondás Elemér: “Végig domináltuk a mérkőzést, meg is voltak a helyzeteink, de csak kapufáig jutottunk. Nem vagyok elégedett az eredménnyel, ezt a meccset meg kellett volna nyernünk.”

Online közvetítésünk

90+2′
VÉGE! Gól nélkül zár a fiatalokból álló Szeged-Grosics a Debrecen ellen, Klausz Lászlóék a második félidőben veszélyesebben játszottak, de a gól nem jött össze a mezőnyben domináló Loki ellen.
84′
A meccs első sárgája (!) Kinyiké: a vendégek futballistájának egy Geigerrel szembeni korábbi faultja miatt mutatja fel később a sárgát a játékvezető.
81′
A harmadik debreceni kapufa! Egy kisebb kavarodás után, ami a tizenhatoson belül történt, végül a jobbösszekötő helyén induló Bereczki előtt volt egy kis terület, aki egyből lőtt, ő is a felső lécet találja telibe!
78′
Kettő csere a Debrecennél: Castillion és Sós jön le, Horváth és Bereczki áll be. Az imént Varga különbözött össze picit Czirokkal egy ütközés után.
74′
Egy picivel, de hosszú lett Czirok labdája a középen kiugró Kovácsnak, nagy lehetőség lett volna. Főleg ezekre alapozik a két csapat az utóbbi percekben, de egyik fél sem tudott egyelőre pontosan kivitelezni egy ilyen akciót.
69′
Kihasználja harmadik cseréjét is Klausz László: Fodor helyére Geiger áll be.
63′
Kovács mesterien ugratta ki a középen egyedül álló Czirokot félfordulatból, de már lest jelzett a partjelző. Ezekben a gyors akciókban lehet ma valami a Szeged-Grosics számára, egyelőre a Debrecen tompább, mint az első 45 percben.
58′
Cserél a Debrecen: Bódi helyére Szécsit küldi be Kondás Elemér.
55′
Ez még nagyobb lehetőség volt: Fodor és Czirok egyetlen debreceni védőre vezethették a labdát, ám a jobb oldalon induló Czirokot végül beérték, és lapos centerezésébe beleléptek. Az első tíz perc eddig Tóth Gáboréké.
53′
Egy kiváló keresztlabdával lépett meg a bal oldalon Fodor, óriási terület is volt előtte, beadása azonban picit hosszú lett a jobb oldalra, ígéretesen induló akcióból sajnos nem jutott helyzetig a Szeged-Grosics.
49′
Szakály finom csele után Bódi is áttette a másik lábára a tizenhatos bal sarkánál, majd a hosszú felé lőtt labdájáról lemaradt az érkező Sós.
46′
A szünetben kettőt cserélt Klausz László: Zelenyánszki és Kovács Balázs érkezett a pályára, Oláh Lóránt és Pászka maradt az öltözőben a szünetben.
46′
Folytatódik a mérkőzés.

SZÜNET

45′
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: hiába dominál a Debrecen, egyelőre állja a sarat a szegedi védelem, és a kapufa is “barátja” ma Tóth Gáboréknak.
44′
Castillion felhőfejese megy fölé nyolc méterről – a Debrecen akarata érvényesül inkább a pályán, de átlövésből, vagy beadásból tudott eddig egyelőre helyzetbe kerülni a Loki.
37′
Ez is kapufa! Ferenczi majd’ 30 méterről lőtte át a szegedi védelmet, Molnár ugyan rajta volt a lövésen, de a bal kapufa tövén csattant a labda!
35′
Újabb veszélyes debreceni lehetőség: ismét a jobb oldali beadás után kerül lövőhelyzetbe a Loki, a labda elszáll a szegedi védők feje felett, Sós egy átvétel után lő hét méterről, de Balogh önfeláldozóan blokkolja löketét.
29′
Az eddigi legveszélyesebb próbálkozás: Jovanovic lövésszerű beadása a felső lécről vágódik az alapvonal mögé.
25′
Egy távoli kapuralövés Jovanovictól: nem okoz gondot Molnárnak. Támadásépítésben kellene egy picit több a Szeged-Grosicstól, amely egyelőre előre játékban pontatlan – most Fodor ugyan 17 méterről lő, de jó két méterrel a kapu fölött köt ki labdája.
21′
Ez most szép védés volt Molnártól, Castillion kavarta meg a szegedi védelmet a tizenhatos előterében, majd egy laza bokamozdulattal passzolt a lendületben érkező Jovanovicnak, aki kapásból lőtt, de Molnárban elakadt próbálkozása.
20′
Egyelőre a helyzet változatlan: meddő debreceni fölény, de igazi helyzet nem volt a meccsen.
13′
Szakály fineszesen próbálta megoldani ezt a szituációt, az ötös bal sarkáról próbált emelni ballal, de a kapu fölött kötött ki a labdája.
10′
Bódi fejez be egy vendég akciót lövéssel mintegy 20 méterről, de egy méterrel a bal kapufa mellé lő. Egyelőre nehezen tudja megtartani a labdát a Szeged-Grosics, inkább a vendégek dominálnak mezőnyben.
7′
Pászka szépen bontotta meg a debreceni védelem jobb oldalát, két ember között tudott az alapvonalig menni, de lapos beadása nem talált társat a kapu előtt.
4′
Sósé a meccs első kapuralövése: kissé kisodróva, éles szögből inkább a rövidet vette célba beadás helyett balról, de Molnár szögletre ütötte. A szöglet után, ha kissé nehezen is, de felszabadul a szegedi kapu.
3′
Egyedül a csapatkapitány, Oláh Lóránt van elöl, a többiek kettős vonalat képezve védekeznek. A debreceni szurkolókat közben elküldték a kerítéstől, és a közeli dombon állva nézik a meccset.
1′
Egy leheletnyivel hamarabb is kezdték a meccset: a vendégek indították útjára a labdát.

13:25 – Érkeznek a csapatok: a Szeged-Grosics kék felsőben, fekete nadrágban, míg a Debrecen tiszta fehérben lép pályára.

13:17 – Az összeállításokra tekintve látszik, mindkét mester bőven ad lehetőséget a fiataloknak: a Szeged-Grosicsban például több, eddig a megyei I. osztályban szereplő B csapat játékosa is a kezdőben kap helyet, míg a Lokiban például a vásárhelyi nevelésű Sós Bence is ott lesz a kezdő sípszótól a pályán, de azért válogatott játékosok is kezdenek a Debrecenben: Szakály, Bódi és Varga is tagja a kezdő tizenegynek.

13:13 – Köszöntjük olvasóinkat a gyulai Grosics Akadémiáról, kiváló időben futhatnak ki a csapatok a hamarosan kezdődő kupapárbaj első felvonására. A kapu mögött mintegy 50 debreceni szurkoló gyülekezik a kerítésen kívül, ők onnan biztathatják majd csapatukat.

A mérkőzés Gyarmati II Tibor sípszavára 13.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

FOCIFANOK! Nem akármilyen összecsapás vár ma a Szeged 2011-Grosics Akadémiára! Oláh Lóránték a Magyar Kupában a hé…

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 27.

Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Megvan a kézilabda bajnokság “rajt” időpontja

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nagy László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke az M4 Sportnak adott interjúban jelentette be, szeptember 6-án rajtol majd a magyar bajnokság. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Sport

A sportoló, aki nem bánja, hogy elhalasztották az olimpiát

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nagy Péter nem unatkozott a koronavírus-járvány alatt sem.

Tovább olvasom

Sport

Keresik a BL álomcsapatát, négy szegedi kézilabdázóra szavazhatunk

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tíz kategóriában hirdetnek győztest.

Tovább olvasom

Aktuál