Sport

Labdarúgás: csak küzdelmet hozott a Szeged-Grosics Debrecen elleni kupameccse + FOTÓK

Labdarúgás: csak küzdelmet hozott a Szeged-Grosics Debrecen elleni kupameccse + FOTÓK

2015. október 28., szerda
Labdarúgás: csak küzdelmet hozott a Szeged-Grosics Debrecen elleni kupameccse + FOTÓK
szeged_ga_dvsc54_gs

Gólt nem, csak három kapufát hozott a Magyar Kupa legjobb nyolc közé jutásáért vívott párharc első meccse: a fiatal Szeged-Grosics védelmét nem tudta feltörni a Debrecen.

Főleg a fiataloknak adott lehetőséget mindkét vezetőedző a Szeged 2011-Grosics Akadémia-Debrecen Magyar Kupa párharc első meccsén: Klausz László három olyan fiatalnak is a kezdőben szavazott bizalmat (Czirok, Dudás, Fodor), akik eddig csak a Csongrád megyei I. osztályú csapatban szerepelt. A biztos védekezésre építő Szeged-Grosics nehezen tudta megtartani a labdát a találkozó elején: a Debrecen hamar ráerőltette akaratát a hazaiakra, a hódmezővásárhelyi nevelésű

Sós Bence

már a negyedik percben veszélyeztette

Molnár F. Tamás

kapuját. Az első védésre mintegy 20 perc elteltével volt szükség a szegedi kapustól,

Castillion

szépen tartotta meg a labdát a védők között, majd a második hullámban érkező

Jovanovic

elé tálalt, akinek lapos próbálkozása elakadt Molnárban. Nehezen tudott a Debrecen kapuja elé kerülni a Szeged-Grosics, amelynek nem volt könnyű dolga támadásban, és a szervezésben több pontatlansággal is dolgozott a gárda. A legnagyobb lehetőség Jovanovic kissé lecsúszott beadása volt, amikor a labda a felső lécről pattant ki, hét perccel később

Ferenczi

majd' 30 méterről is a kapufát találta el - ebben az időszakban bátran próbálkozott távolról is a Debrecen. A szünetben kettőt cserélt a Szeged-Grosics mestere: érkezett a pályára az előző fordulóban az Ajka ellen győztes gólt szerző

Kovács Balázs

, valamint

Zelenyánszki László

. Az első tíz perc a szegedieké volt a fordulás után: két ígéretes kontrát is vezethettek

Klausz László

fiai, de egyik végén sem sikerült helyzetig eljutni. A Debrecen jóval kevesebbszer jutott el a szegediek kapujáig, de a második félidő legnagyobb lehetősége így is a Lokié volt, miután Bereczki is megzörgette a felső lécet egy kavarodás után. A Szeged-Grosics ugyan bátrabban tudott kontrázni a második 45 percben, de gólt nem hozott a találkozó - így a visszavágón is ugyanonnan kezdik majd a felek, mint a mai meccsen. A Szeged 2011-Grosics Akadémia fiataljai szépen helytálltak a Debrecen ellen, amely bár aktívabb és veszélyesebb volt, de nem tudott gólt szerezni, így 0-0-ról várhatják a november 18-i visszavágót Molnár F. Tamásék. A Szeged-Grosics legközelebb szombaton 13.30-tól a ZTE-t fogadja a gyulai Grosics Akadémián, egy győzelemmel pedig beérhetnék a harmadik helyen álló zalaiakat Klausz László tanítványai.

Gyula, Grosics Akadémia, 500 néző
2015. október 28., 13.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
Debreceni VSC
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Gyarmati II Tibor • asszisztens: Kormányos II Gábor, Medovarszki János
0
-
0

Labdarúgó Magyar Kupa, 4. forduló, 1. meccs:

Szeged 2011-Grosics Akadémia - Debreceni VSC 0-0

Gyula, Grosics Akadémia, 500 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Kormányos II Gábor, Medovarszki János)

Szeged:

Molnár F. - Dudás, Tóth G., Balogh M., Áchim, Fodor (Geiger, 69'), Berde, Veselinov, Pászka (Zelenyánszki - a szünetben), Czirok, Oláh L (Kovács B. - a szünetben).

Vezetőedző:

Klausz László.

Debrecen:

Radosevic - Szatmári, Szilvási, Ferenczi, Sós (Horváth, 78'), Bódi (Szécsi, 58'), Varga, Kinyik, Szakály, Jovanovic, Castillion (Bereczki, 78').

Vezetőedző:

Kondás Elemér.

Gólszerző:

Sárga lap:

Kinyik (84') Klausz László:

"Elégedett vagyok, betartottunk minden taktikai utasítást. Örülök a fiatal játékosaink teljesítményének, messze van még a visszavágó."

Kondás Elemér:

"Végig domináltuk a mérkőzést, meg is voltak a helyzeteink, de csak kapufáig jutottunk. Nem vagyok elégedett az eredménnyel, ezt a meccset meg kellett volna nyernünk."

Online közvetítésünk

90+2'
VÉGE! Gól nélkül zár a fiatalokból álló Szeged-Grosics a Debrecen ellen, Klausz Lászlóék a második félidőben veszélyesebben játszottak, de a gól nem jött össze a mezőnyben domináló Loki ellen.
84'
A meccs első sárgája (!) Kinyiké: a vendégek futballistájának egy Geigerrel szembeni korábbi faultja miatt mutatja fel később a sárgát a játékvezető.
81'
A harmadik debreceni kapufa! Egy kisebb kavarodás után, ami a tizenhatoson belül történt, végül a jobbösszekötő helyén induló Bereczki előtt volt egy kis terület, aki egyből lőtt, ő is a felső lécet találja telibe!
78'
Kettő csere a Debrecennél: Castillion és Sós jön le, Horváth és Bereczki áll be. Az imént Varga különbözött össze picit Czirokkal egy ütközés után.
74'
Egy picivel, de hosszú lett Czirok labdája a középen kiugró Kovácsnak, nagy lehetőség lett volna. Főleg ezekre alapozik a két csapat az utóbbi percekben, de egyik fél sem tudott egyelőre pontosan kivitelezni egy ilyen akciót.
69'
Kihasználja harmadik cseréjét is Klausz László: Fodor helyére Geiger áll be.
63'
Kovács mesterien ugratta ki a középen egyedül álló Czirokot félfordulatból, de már lest jelzett a partjelző. Ezekben a gyors akciókban lehet ma valami a Szeged-Grosics számára, egyelőre a Debrecen tompább, mint az első 45 percben.
58'
Cserél a Debrecen: Bódi helyére Szécsit küldi be Kondás Elemér.
55'
Ez még nagyobb lehetőség volt: Fodor és Czirok egyetlen debreceni védőre vezethették a labdát, ám a jobb oldalon induló Czirokot végül beérték, és lapos centerezésébe beleléptek. Az első tíz perc eddig Tóth Gáboréké.
53'
Egy kiváló keresztlabdával lépett meg a bal oldalon Fodor, óriási terület is volt előtte, beadása azonban picit hosszú lett a jobb oldalra, ígéretesen induló akcióból sajnos nem jutott helyzetig a Szeged-Grosics.
49'
Szakály finom csele után Bódi is áttette a másik lábára a tizenhatos bal sarkánál, majd a hosszú felé lőtt labdájáról lemaradt az érkező Sós.
46'
A szünetben kettőt cserélt Klausz László: Zelenyánszki és Kovács Balázs érkezett a pályára, Oláh Lóránt és Pászka maradt az öltözőben a szünetben.
46'
Folytatódik a mérkőzés.
SZÜNET
45'
Hosszabbítás nélkül ér véget az első félidő: hiába dominál a Debrecen, egyelőre állja a sarat a szegedi védelem, és a kapufa is "barátja" ma Tóth Gáboréknak.
44'
Castillion felhőfejese megy fölé nyolc méterről - a Debrecen akarata érvényesül inkább a pályán, de átlövésből, vagy beadásból tudott eddig egyelőre helyzetbe kerülni a Loki.
37'
Ez is kapufa! Ferenczi majd' 30 méterről lőtte át a szegedi védelmet, Molnár ugyan rajta volt a lövésen, de a bal kapufa tövén csattant a labda!
35'
Újabb veszélyes debreceni lehetőség: ismét a jobb oldali beadás után kerül lövőhelyzetbe a Loki, a labda elszáll a szegedi védők feje felett, Sós egy átvétel után lő hét méterről, de Balogh önfeláldozóan blokkolja löketét.
29'
Az eddigi legveszélyesebb próbálkozás: Jovanovic lövésszerű beadása a felső lécről vágódik az alapvonal mögé.
25'
Egy távoli kapuralövés Jovanovictól: nem okoz gondot Molnárnak. Támadásépítésben kellene egy picit több a Szeged-Grosicstól, amely egyelőre előre játékban pontatlan - most Fodor ugyan 17 méterről lő, de jó két méterrel a kapu fölött köt ki labdája.
21'
Ez most szép védés volt Molnártól, Castillion kavarta meg a szegedi védelmet a tizenhatos előterében, majd egy laza bokamozdulattal passzolt a lendületben érkező Jovanovicnak, aki kapásból lőtt, de Molnárban elakadt próbálkozása.
20'
Egyelőre a helyzet változatlan: meddő debreceni fölény, de igazi helyzet nem volt a meccsen.
13'
Szakály fineszesen próbálta megoldani ezt a szituációt, az ötös bal sarkáról próbált emelni ballal, de a kapu fölött kötött ki a labdája.
10'
Bódi fejez be egy vendég akciót lövéssel mintegy 20 méterről, de egy méterrel a bal kapufa mellé lő. Egyelőre nehezen tudja megtartani a labdát a Szeged-Grosics, inkább a vendégek dominálnak mezőnyben.
7'
Pászka szépen bontotta meg a debreceni védelem jobb oldalát, két ember között tudott az alapvonalig menni, de lapos beadása nem talált társat a kapu előtt.
4'
Sósé a meccs első kapuralövése: kissé kisodróva, éles szögből inkább a rövidet vette célba beadás helyett balról, de Molnár szögletre ütötte. A szöglet után, ha kissé nehezen is, de felszabadul a szegedi kapu.
3'
Egyedül a csapatkapitány, Oláh Lóránt van elöl, a többiek kettős vonalat képezve védekeznek. A debreceni szurkolókat közben elküldték a kerítéstől, és a közeli dombon állva nézik a meccset.
1'
Egy leheletnyivel hamarabb is kezdték a meccset: a vendégek indították útjára a labdát.
13:25 - Érkeznek a csapatok: a Szeged-Grosics kék felsőben, fekete nadrágban, míg a Debrecen tiszta fehérben lép pályára. 13:17 - Az összeállításokra tekintve látszik, mindkét mester bőven ad lehetőséget a fiataloknak: a Szeged-Grosicsban például több, eddig a megyei I. osztályban szereplő B csapat játékosa is a kezdőben kap helyet, míg a Lokiban például a vásárhelyi nevelésű Sós Bence is ott lesz a kezdő sípszótól a pályán, de azért válogatott játékosok is kezdenek a Debrecenben: Szakály, Bódi és Varga is tagja a kezdő tizenegynek. 13:13 - Köszöntjük olvasóinkat a gyulai Grosics Akadémiáról, kiváló időben futhatnak ki a csapatok a hamarosan kezdődő kupapárbaj első felvonására. A kapu mögött mintegy 50 debreceni szurkoló gyülekezik a kerítésen kívül, ők onnan biztathatják majd csapatukat. A mérkőzés Gyarmati II Tibor sípszavára 13.30-kor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

FOCIFANOK! Nem akármilyen összecsapás vár ma a Szeged 2011-Grosics Akadémiára! Oláh Lóránték a Magyar Kupában a hé...

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 27.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.