Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Labdarúgás: megizzasztotta a listavezetőt a Sándorfalva + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

algyo-sandorfalva24kf

Az élen álló Algyő nem számíthatott könnyű folytatásra a Sándorfalva ellen: Antal Róbert együttese alaposan megnehezítette a listavezető dolgát, de erőfeszítései végül nem hoztak pontot.

A Csongrád megyei I. osztályban élen álló Algyő azt a Sándorfalvát fogadta a nyolcadik fordulóban, amely nem rajtolt túl jól, hiszen már két vereséget is elszenvedett az eddig lejátszott hat találkozójából.

Ugyanakkor remekül kezdett az első otthonában a Sándorfalva: élesebbek voltak a meccs első szakaszában ellenfelüknél Kalapács Zoltánék, ami ha igazi ziccerekben nem is mutatkozott meg, de többször jutottak el a kapuig a sándorfalviak, sőt, az első negyed óra végén Kántor szakadt el védőjétől középen egy remek kiugratással, majd ellenfele szorításában még Szűcs Marcell mellett is el tudta rúgni a labdát az ötös bal sarkáról, így megszerezte a vezetést a Sándorfalva, 0-1. A folytatásban is inkább a vendégek tudták jobban végigvinni támadásaikat, Szűcs Marcell két nagy védést is bemutatott, az Algyő leginkább oldalról középre ívelt szabadrúgások után tudott veszélyeztetni, de Ábrahám Tamásnak nem volt szüksége bravúrokra a hárításhoz. A végig nagy iramú mérkőzésen már a legtöbben elkönyvelték a félidei vendég előnyt, amikor érkezett Vellai, és a jobb oldali remek cselei után ballal nagy bombát ragasztott a tizenhatos sarkáról a sándorfalvi kapuba, ezzel kiegyenlített – nagyon fontos volt az Algyő számára, hogy még a félidő vége előtt egyenlíteni tudjon, és kissé a semmiből ezt meg is tudta tenni, a Sándorfalva pedig bosszankodhatott, hiszen bár irányította a meccset, még sem előnnyel vonulhatott a szünetre.

A második 45 percre aztán már egy más Algyő jött ki, nem csak azért, mert a szünetben kettőt is cserélt Takács Zoltán: az 53. percben Podonyi a bal kapufát zörgette meg Daróczi legurításából, és egyre többször tudta kapuja elé szegezni a vendég együttest a listavezető. A nehéz perceket megúszó Sándorfalva is eltalálta a kapufát: Széll beadását Vékes fejelte a lécre, mindkét együttes előtt tehát megvolt a lehetőség a vezetés megszerzésére. Továbbra is lüktető volt a meccs, és érezhető volt, hogy aki betalál, az meg is nyerheti a meccset – végül a 74. perc bizonyult döntőnek, amikor egy rossz felszabadítás után a földön lévő Kántor kezét érte a labda, amiért Bárth játékvezető tizenegyest ítélt. A labda mögé Podonyi állt, a lövést ugyan érezte Ábrahám, és bele is tudott kapni, de hárítani nem tudott, így megfordította a meccset az Algyő. A hátralévő negyed órában kicsit szétszakadt a pálya közepe, mindkét csapat nagy erőket mozgósított a végén, a vendégek az utolsó pillanatokban meg is fogyatkoztak, miután Kalapács Zoltánt reklamálás miatt második sárgával kiállította a játékvezető, végül pedig az Algyő megnyerte a meccset, így továbbra is az első helyen áll a bajnokságban.

Nagyot küzdött ezért a győzelemért az Algyő, és alakulhatott volna másképp is a találkozó, de így ezt a három pontot is otthon tartotta Takács Zoltán együttese, amely a következő fordulóban szabadnapját tölti. A Sándorfalva ezzel harmadik vereségét szenvedte el, a következő fordulóban pedig hazai pályán a második helyen álló Makót fogadja majd.

Algyő, 200 néző
2015. október 3., 15.00
Algyő SK
Sándorfalva SK
Vége a mérkőzésnek.

Játékvezető: Bárth Gábor •* Asszisztens: Bárth Zoltán, Farkas László
2
1

Csongrád megyei I. osztály, 8. forduló:

Algyő SK – Sándorfalva SK 2 – 1 (1-1)
Algyő, 200 néző. Vezette: Bárth Gábor (Bárth Zoltán, Farkas László.)
Algyő: Szűcs M. – Szűcs K. (Németh, 84′), Pénzváltó, Szélpál, Takács (Bella 63′), Vellai (Gonda 63′), Csányi (Daróczi – a szünetben), Podonyi, Busa, Sebők (Hegedűs – a szünetben), Hatvani. Vezetőedző: Takács Zoltán.
Sándorfalva: Ábrahám – Szil, Kanász, Gémes (Kovács, 65′), Széll (Törköly, 76′), Farkas, Kántor, Vékes, Kalapács, Tóth L., Márki. Vezetőedző: Antal Róbert.
Gólszerzők: Vellai (45+1′), Podonyi (74′, büntetőből) ill. Kántor (15′)
Sárga lap: Hatvani (76′) ill. Kalapács (34′), Farkas (43′), Kanász (48′), Vékes (61′), Törköly (79′).
Kiállítva: Kalapács (90+4′)

Takács Zoltán: “Csak annak köszönhetjük a győzelmünket, hogy küzdöttünk, hajtottunk, erőlködtünk. El kell ismerni, ma nem játszottunk jól, főleg az első félidőben, a másodikban már jobban, de még akkor sem nyújtottuk azt, amit tudunk. Vért izzadtunk ezért a három pontért, de talán megérdemeltük. Azt gondolom, most jól jön nekünk a pihenő.”

Antal Róbert: “A saját és a csapatom lelkiismeretével el tudok számolni, úgy gondolom, az első félidőben a szezon legjobb félidejét nyújtottuk, ahol be kellett volna rúgnunk a helyzeteket, 3-0 lett volna a félidő ide. A játékvezetésről nem akarok szólni, de az én lelkiismeretem tiszta, mindenki elszámolhat a sajátjával. Partiban voltunk a listavezető Algyővel, minimum az egy pontot megérdemeltük volna, szomorú és csalódott vagyok a miatt, hogy nem így alakult.”

Online közvetítésünk

VÉGE

90+5′
VÉGE! Lefújja a játékvezető, az Algyő hátrányból felállva meg tudta nyerni ezt a meccset, a Sándorfalva nem tudta kihúzni 1-1-el, így továbbra is az élen áll az algyői együttes.
90+4′
PIROS LAP! Kalapácsot kiállítja a játékvezető beszédért, második sárgával!
88′
Mindössze két perc a rendes játékidőből: innentől már nincs mit védenie a Sándorfalvának, ugyanakkor az Algyő sem elégszik meg a 2-1-el a láttottak alapján.
84′
Csere az Algyőnél: Szűcs Krisztián helyett Németh áll be.
80′
Ez az algyői szöglet is veszélyes: most a hosszún maradt üresen Szélpál, de egy méterrel a felső léc fölött landol a fejes.
79′
Reklamálásért az imént beállt Törköly is besárgul.
76′
Hatvani kap lapot, miután elrúgta a labdát sípszó után.
76′
Rögtön a gól után cserél a Sándorfalva: Széll helyére Törköly áll be.
74′
GÓÓÓÓL! Podonyi állt oda a büntetőhöz, a kapitány bal oldali, félmagas lövésébe ugyan belekapott Ábrahám, de védeni nem tudott, fordít, és vezet az Algyő!
73′
TIZENEGYES! Ez nagy hiba a Sándorfalvától, nem tud felszabadítani egy felívelés után a vendég védelem, majd az elcsúszott Kántor kezét érintette a rossz felszabadítás a földön, büntetőt rúghat az Algyő!
68′
Szűcs Krisztián előtt is adódott egy hasonló hatalmas lehetőség: a szögletet remekül fejelte le Busa, a fent maradó Szűcs Krisztián pedig egy igazítás után laposan a bal sarkot célozta meg hat méterről, de Ábrahám odaért.
66′
Ez is kapufa! Széll maradt üresen a bal oldalon, tisztán adhatott középre, az érkező Vékes pedig csukafejessel a bal kapufát találta telibe, marad az 1-1, ugyanakkor meglepő lenne, ha ez lenne a meccs vége is.
65′
Az első vendég változtatás: Gémes Bence helyett Kovács Milán a pályán.
63′
Újabb kettős csere az Algyőnél: Takács és a gólszerző Vellai jön le, helyükre Bella és Gonda áll be a hazaiaknál.
61′
Vékes csúszott oda roppant keményen hátulról Szűcs Krisztiánnak, jogos a sárga. Kisebb dulakodás is kialakul Pénzváltó és Vékes között, de végül lecsillapodnak a kedélyek.
57′
Az utóbbi percek már a hazaiaké, a szünet után egy egészen más Algyő jött ki a pályára, mint ami az első félidőben játszott, jóval többet is van a labda az Algyőnél.
53′
KAPUFA! Daróczi legurított szabadrúgását Podonyi lőtte el távolról, és éppen a bal kapufát találta el, centirek állt az Algyő a vezetéstől.
48′
Kanász reklamál hosszan a bírónál a lefújt szabálytalansága miatt: egészen addig, amíg sárgát nem kap. A jobb sarokból elvégzett szabadrúgást kifejeli a sándorfalvi védelem.
46′
A szünetben kettőt cserélt Takács Zoltán: Csányi és Sebők már nem jött ki a második félidőre, helyükre Daróczi és Hegedűs érkezett.
46′
Folytatódik a mérkőzés.

SZÜNET

45+1′
GÓÓÓÓL! De még mekkora gól! Egyenlít az Algyő, Vellai biciklicselei után ballal egy hatalmas gólt ragasztott Ábrahám kapujába a tizenhatos jobb sarkáról, bombagóllal egalizálnak a hazaiak!
44′
A harmadik veszélyes csúsztatás sem jár sikerrel az Algyőnél: Busa érkezett a hosszún, de a fejese a bal kapufa mellett suhant el.
43′
Farkas is besárgul: nagy párharcot vívott a jobb oldalon Busával, majd lerántotta az algyőit, övé a meccs második figyelmeztetése.
40′
Az iramra nem lehet panasz: az első perctől kezdve igen magas hőfokú és ritmusú a meccs. Az Algyő nem nagyon tud igazán fölénybe kerülni, a Sándorfalva továbbra is nagyon koncentráltan játszik.
34′
A meccs első sárgáé Kalapácsé: hiába reklamál a sándorfalvi játékos, hogy csak a válla érintette a labdát az indítás lekezelésénél ellenfele szorításában, kezezésért sárgát ad a játékvezető.
32′
Ismét egy pontrúgás után veszélyeztet az Algyő: a jobb oldali szöglet után Pénzváltó fejel fölé nyolc méterről.
31′
Ez nagy Szűcs-védés volt, Széll verte meg emberét a bal oldalon, majd beadására a hosszún üresen érkezett Vékes, a kapus mozgásával ellentétes irányba fejelt labdára azonban visszaért Szűcs.
26′
Vékes szerzett agilisen labdát az algyői térfélen, majd a kiugró Gémest indította laposan, aki egy lövőcsel után 16 méterről ballal lőtt, de Szűcs védeni tudott.
23′
Egyelőre nem működik az Algyő támadójátéka: jól zár a sándorfalvi védelem, nagyon kevés területe van a hazaiaknak a támadásépítésekre.
21′
Tóth Lukács most a befejező szerepében tetszelgett volna – csak volna, ugyanis Kántorral való kényszerítője után tolt egyet a tizenhatoson belül, majd a jobb oldali oldalhálóba lőtt.
19′
Marad lendületben a Sándorfalva: Tóth Lukács mesteri perdítésével lépett ki a jobb oldalon Kanász, centerezése pedig Szűcs mellett is elsuhant, de nem érkezett társ, aki bepasszolta volna a hálóba.
15′
GÓÓÓÓL! A kezdeti Sándorfalva-előny góllá érett, remekül ugrott ki középen Kántor, aki egészen az ötös bal sarkáig vezette, és bepasszolta Szűcs mellett a kapuba, vezet a Sándorfalva, 0-1!
13′
Csányi kemény belépője után követelnek sárga lapot a sándorfalvi szurkolók, majd a szabadrúgás után Vékes tudott kapura fejelni, alig fél méterrel tévesztett.
9′
Kalapács távoli lapos lövése lecsorog, majd Gémes Bence becsúszva tűzi kapura, a megpattanó labdát magabiztosan fogja Szűcs.
6′
Az első helyzet a hazaiaké: egy jobb oldali szabadrúgást a középen érkező Hatvani fejel kapura, próbálkozása viszont jóval a kapu fölött köt ki.
3′
Elég paprikás hangulatban kezdődik a mérkőzés, kemény párharcok tarkítják a találkozót már az első percekben.
1′
A fehér mezben játszó hazaiak kezdték a meccset, a Sándorfalva tiszta kékben lép pályára.

14:53: – Köszöntjük olvasóinkat Algyőről, a két csapat már javában melegít a hamarosan kezdődő derbire. Kellemes idő fogadta a feleket, talán az utolsó kiváló futballidőben játszhatnak még a csapatok.

A mérkőzés Bárth Gábor sípszavára 15 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Impozáns mérleggel vezeti a Csongrád megyei I. osztályt az Algyő: Takács Zoltán tanítványai leszámítva a Mórahalom elleni hazai 2-2-s döntetlent, minden mérkőzésüket megnyerték az eddigi hét forduló során, így 19 ponttal az első helyről várhatják a Sándorfalva elleni mérkőzést. Kalapács Zoltánék ugyanakkor már két vereséget is elkönyvelhettek a szezon során, Mórahalmon és Szentesen maradtak pont nélkül a sándorfalviak, akik három idegenbeli mérkőzésükön három pontot szereztek, köszönhetően a nyitófordulóban az újonc Újszentiván otthonában aratott 1-0-s győzelmüknek. Az Algyő célja nem lehet más a szombati mérkőzésen, mint az újabb győzelem, amivel megmaradhatnának a tabella tetején az algyőiek, és így várhatnák a jövő héten esedékes szabadnapjukat, míg a Sándorfalvának a kilencedik helyről való felzárkózás reményében előzetesen roppant nehéz dolga ígérkezik a listavezető otthonában a nyolcadik játéknap rangadóján.

Ahhoz, hogy megőrizze elsőségét az algyői együttes, nem szabad hibáznia szombaton.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=576572

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 2.

Sport

Blazevic visszatérne, hogy elbúcsúzhasson a szegedi közönségtől

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Búcsúinterjú.

Tovább olvasom

Hírzóna

Orbán: A futball mindig vigasz és elégtétel volt a magyar ember számára

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Felcsúton bemutatták a Labdarúgás és tudomány című tanulmánykötetet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Kerékpárosbarát címre pályázhatnak a munkahelyek és települések 

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A fejlesztések a turisták számára is vonzóbbá tehetnek egy-egy települést.

Tovább olvasom

Aktuál