Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: nagyszerű első siker a Szedeáktól + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

szedeak-jaszbereny19kf

Megszerezte első sikerét a bajnokságban a Naturtex-SZTE-Szedeák: Nikola Lazic tanítványai kiváló játékkal verték a Jászberényt az újszegedi sportcsarnokban.

Nagyon fontos meccs vár a Naturtex-SZTE-Szedeákra a Jászberény ellen, a szegediek ugyanis eddigi mindkét bajnokijukat elveszítették, azonban ma már a csapat segítségére lehetett a héten igazolt amerikai center, Ryan Watkins.

Ezúttal is jól kezdte a meccset a Szedeák, amely Armelin két gyors kosarával vezetett, a túloldalról azonban Caffeynek volt rendre volt válasza: az irányító két kettő plusz egyes akcióval nyitott, így nagy szerepe volt abban, hogy 10-8-ra vezetett a Jászberény a negyedik percben. Dramicanin triplája után már öttel vitt a Berény, így Nikola Lazicnak időt kellett kérnie. (8-13) A negyed végére Jereminov triplájával dolgozta le hátrányát a Szedeák (17-17), és Juhos kosara után néggyel is vihetett volna 10 perc után, de Caffey megfelezte ezt. Szoros volt a meccs a második negyed elején, ez főleg a folytatásban is jó játékot mutató Caffeynak volt köszönhető, aztán belelendült a Szedeák, amely Ciric két büntetője után már tíz ponttal vezetett a negyed felénél. (36-26) A játékrész végére már 16 is volt közte, Watkins úgy játszott, mint aki mindig is szegedi lett volna, egy percig nem látszott a centeren az, hogy mindössze csütörtöktől volt együtt a társakkal, megannyi lepattanót és fontos pontot szerzett. A nagyszünetre megnyugtató előnnyel mehetett a Szedeák, amely jelentősen javult abban a mutatóban, ami miatt sokat szenvedett az előző két meccsen: a lepattanókban.

Azonban most nem az a forgatókönyv következett, mint az előző két bajnokin, amikor egy egészen jó kezdés után a második félidőben elfogyott a Szedeák: Jereminov újabb hármasa nyitotta a második félidőt, ezzel már húsz ponttal vezetett Nikola Lazic együttes. (51-31) A Jászberény azonban nem adta fel, és gyorsan beszórt hat pontjával jelezte, hogy abszolút nem érzik úgy, hogy elment volna ez a meccs, a Szedeák mesterének időt is kellett kérnie. Még időben kapcsolt a Szedeák, és a negyed második felében ismét összeállt a védekezése, miközben elöl Watkins továbbra is remekelt, akár a pontokat, akár a lepattanókat tekintve, mellé pedig Jereminov is fontos triplákat hozott. Az utolsó negyedben volt még egy 7-0-s futása a Jászberénynek, amivel hét pontra megközelítették Kiss Zsoltékat, a kapitány, majd Jereminov újabb trojkájával gyorsan megállította a vendégek rohamát a Szedeák. Ciric faulttal együtt szerzett, és értékesített büntetője után újra húsz volt közte (80-60), innen pedig már nem engedte vissza ellenfelét a Naturtex-SZTE-Szedeák, amely végül 24 ponttal verte a Jászberényt, és ezzel első sikerét aratta a bajnokságban. A végén pedig egy nagyon szép kosarat is láthattunk, amikor a két saját nevelésű kosaras, Mike János és Perényi Domonkos összjátéka után utóbbi fejezte be a ziccert.

A Szedeák ma remekül kosárlabdázott, védekezése is kellően zárt volt, ami főleg a második félidőben nem igazán ízlett a Jászberénynek. Fontos volt Branko Jereminov újbóli jó játéka, de Ryan Watkins egészen kiválóan debütált a szegedi együttesben, a center pazar bemutatkozást hozott. A Szedeák legközelebb jövő szombaton 18 órától Sopronban lép pályára.

Ami a statisztikát illeti

Ha az eddigi két meccsen a lepattanózást hangsúlyoztuk, akkor most is meg kell tegyük: Ryan Watkins ebben óriási különbséget jelentett, egymaga 18 lepattanóig jutott, nem mellesleg dupla-duplát ért el, hiszen 21 pontot is szerzett az új center, valamint még egyszer blokkolt is, így a mezőny legmagasabb VAL-értékét érte el ezzel. (38) Az összesített pattanó-csatát is megnyerte a Szedeák, hiszen 14-el több lepattanót szedett ellenfelénél, a Jászberény 30-ig jutott, míg a Szedeák 44 labdát szedett le. Szintén kiemelkedett a Szedeákból Branko Jereminov: a bokasérülése után eddig gyengébb játékot mutatott irányító ma 20 pontig jutott, négy triplát is beszórt, hét asszisztjával pedig a mezőny legjobbja volt ebben a mutatóban. A triplákban is jobban teljesített ellenfelénél a szegedi együttes, 25 kísérletből nyolc landolt a gyűrűben, míg a túloldalon 26 dobásból öt hullott be kintről. Ami a pályán töltött perceket illeti, Branko Jereminov 36 percet játszott, Ryan Watkins 33 percet, míg Andrija Ciric 32 percet töltött a pályán, ami alatt 19 pontig jutott. 31 percet volt fent Chip Armelin, aki 12 pontot ért el, kettesből pedig csak egyszer hibázott, igaz, most a kinti dobásai nem ültek. 29 percet játszott Molnár András, Kiss Zsolt 19, Juhos Levente pedig 14 percet töltött a parketten. Három perc jutott ezúttal Moravcsik Áronnak, a végén pedig egy-egy percet kapott Nikola Lazictól három fiatal, Mike János, Perényi Domonkos és Csányi Dávid.

Férfi kosárlabda NB I/A csoport, 3. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák – JP-TOP COP Jászberény 91 – 67 (21-19,27-12,15-18,28-18)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 500 néző. Vezette: Földházi Tamás, Tözsér Dénes, Radnóti Miklós (ellenőr: Szabó György)
Szedeák: JEREMINOV 20/12, Molnár A. 6, CIRIC 19/9, Armelin 12, WATKINS 21. Csere: Juhos 8, Kiss Zs 3/3, Moravcsik, Mike, Perényi 2, Csányi. Vezetőedző: Nikola Lazic.
Jászberény: CAFFEY 21/3, Horváth Á. 4, DRAMICANIN 16/6, Soós 13/3, Dukic 4. Csere: Cseh 2, Mándoki 3/3, Blaskovits 2, Szögi 2, Bános, Ruják, Buzsáki. Vezetőedző: Forray Gábor.

Nikola Lazic: “Gratulálok a csapatomnak, sok problémánk volt a meccs előtt, de voltak olyan periódusok, amikor nagyon jól játszottunk. A lepattanózásban ezúttal jól teljesítettünk, fontos volt, hogy megszerezzük az első győzelmünket.”

Forray Gábor: “Gratulálok a Szegednek, ugyanakkor úgy gondolom, hogy nincs ekkora különbség a két csapat között, adtunk egy ajándék győzelmet a Szegednek.”

Online közvetítésünk

VÉGE

IV. negyed 91-67

40′ Egy megszerzett labda után még Watkins is végigvisz egy ziccert: ezzel húsz pont fölé jut a kiválóan debütáló új center, 91-67: ez a vége, a Szedeák egészen kiválóan kosarazva veri meg a Jászberényt, és gyűjti be első sikerét a bajnokságban.

40′ MICSODA KOSÁR! Mike robog végig a pályán, aki Perényinek oszt ki egy remek passzt, 87-67. Sőt, Armelin is végigrobog, 89-67 – huszonkettővel vezet a Szedeák, amely vastapsot kap a végén.

39′ Ciric előzi meg emberét, majd kioszt egy remek passzt Watkinsnak, aki ezzel már 19 pontos, 85-67.

39′ Nem jó a lerohanás, Watkinsnak picit hosszú a passz. Soós ziccere kiperdül, Jereminov ötödik hármasa pedig nincs meg, ez most rövid volt. Blaskovits nem rontja el a ziccert, 83-67.

38′Soós hiába nevet, ez fault volt Ciric ellen, neki a harmadik hibája. JEREMINOV! A negyedik triplája, ezzel húsz pontos, 83-65!

38′ Soós szór be egy hármast a sarokból, 80-63. Eladott labda, Caffey pedig legalább négyet lépett, de végigvihette a ziccert, 80-65. Időt kér Nikola Lazic.

37′ Caffey új erőre kapott, jó a tempó is, 77-60. Milyen passz volt Jereminovtól, te jó ég! Watkinsot faultolják, de csak Ciric esetét fújják le, még jöhet egy plusz egy jó közelije után. Forray Gábor hevesen reklamál, de nincs technikai fault, hosszasan elbeszélget vele a játékvezető: hát, ez sem szokványos látvány. Ciric bedobja a büntetőt, 80-60.

36′ Ezt de okosan csinálta Armelin, aki addig várt a palánk alatt Ciric hosszú triplája utáni lepattanóval, amíg nem volt tiszta dobóhelyzete, 77-56. Gyors válasz Caffeytől, 77-58.

35′Támadófault: méghozzá nagyon csúnyán szabálytalankodtak Jereminovval szemben, aki megint a bokájához kap, de összeszorított fogakkal játszik tovább. Hármasa picit hosszú, de Watkins megmenti az oldalvonal előtt, majd jutalma egy befejezett ziccer, 75-56.

35′ Ciric betörése után a saját lepattanóját teszi vissza, 73-56! Időt kér a Jászberény!

34′Watkins szerez labdát, kiválóan játszik a szegediek új centere. JEREMINOV! VISSZATÉRT! A dudaszó pillanatában engedi el a hármast, ami behullik, 71-56!

33′ Majdnem labdát is lop Kiss Zsolt, de csak oldalra tudja ütni. Dramicanin triplája hosszú, Jereminov pedig ellenállhatatlanul kígyózott be a palánk alá, 68-56. Időt kér a Jászberény.

33′KISS ZSOLT! A lehető legjobbkor egy tripla a kapitánytól a sarokból, 66-56.

32′ Armelin triplája nem jó az utolsó másodpercben, kicsit most megállt támadásban a Szedeák, a Berény pedig utolsó esélyét próbálhatja meg kihasználni: Cseh tempója is beszédül, 0-7-et fut a Jászberény, időt kell kérnie Nikola Lazicnak 63-56-nál.

32′WATKINS! Egy remek blokk Cseh ellenében, azonban támadásban pontatlanok vagyunk, majd Kiss Zsoltra fújnak egy faultot, így Horváth dobhat két büntetőt: mindkettő jó, tízen belül a Jászberény, 63-54.

31′Dramicanin triplájával indul az utolsó negyed, 63-52. Molnár András hármasa viszont hosszú.

III. negyed 63-49

30′ Watkins hiába szedi össze Molnár András lepattanóját, már lejárt a támadóidő. Még húsz másodperc: támadófault középen Csehnél, maradt 13 másodperc támadni. Eladjuk a labdát, Soós mintha kilépett volna vele, de nem is tudják végigvinni: 14 ponttal vezet a záró negyed előtt a Szedeák.

30′Molnár András faultja után dobhat két büntetőt Szögi: tüntet a közönség a játékvezetők ellen, de Szögi bedobja mindkét büntetőt, 63-49.

29′Molnár András tempója lejön, majd Watkins majdnem labdát lop, végül a döcögős berényi támadás végén nincs kosár, ellenben Watkins remekül játszik ma, és megoldja ezt a ziccert, 63-47.

28′Ciric közelije most lejön, majd Moravcsik faultol egyet, sőt, még egyet, bár egy kicsit könnyű fújás, főleg annak tükrében, mit tettek Ciriccel korábban. Soós állhat a vonalra: az első jó, és a második is beszédül, 61-47.

28′ Dukic triplája rövid, és biztos kitalálják, kié a lepattanó: Watkinsé. Jereminov már nem tudja megmenteni a rossz passzt, Moravcsik jön a helyére.

27′ Dramicanint most nem tudta megállítani Ciric, 59-45. Armelin teszi fel közelről, és megint Watkinsé a lepattanó, aki kiharcol egy faultot is! Dobhat két büntetőt Watkins: az első bent, és a második is, 61-45!

26′Ciric ellen a fault, bár Watkins bedobja, de ez már “késő”: Ciric dobhat két büntetőt, az első nem jó, a második már a helyén, 59-43.

25′ Watkins megint, elképesztő 13 lepattanót szedett össze eddig. Horváth Ákos most jól indult el a sarokból, és be is ejti, 56-43. Jereminov betörése után fejezi be, 58-43.

25′Watkins megint összeszed egy nagyon fontos lepattanót, de a középtávolija végül nem ül.

24′Caffey betörése után Cseh szedi össze a lepattanót, és ejti be közelről, 54-41. Watkins töri meg a szegedi pontcsendet, 56-41.

23′ Ciricet buktatták, de mehetett tovább a játék, így könnyű kosár a Jászberénynek, Soós fejezte be a ziccert, 54-37. Sőt, egy újabb sikeres közeli, Nikola Lazic kicsit keményebb védekezést kér övéitől, Dramicanin kosara után 54-39. Ciric a dudaszó pillanatában emeli rá a hármast, de ez rövid. Időt kér a Szedeák.

22′ Caffey megint faulttal együtt teszi be: de nem jó a plusz egy, 54-35.

22′ Mit hagyott ki a Jászberény: megint egy eladott labda után mehetett ziccerig Soós, a saját lepattanóját nem tudta betenni, majd Caffey is kihagyja közelről. Jereminov viszont beszórja megint a hármast, 54-33.

21′Soós nem tudja befejezni a közelit, majd egy eladott labda után ziccerből már nem hibázik, 51-33.

21′Remekül nyitja a Szedeák a második félidőt, Jereminov szór be egy triplát a sarokból, 20-al megy a Szedeák, 51-31.

II. negyed 48-31

20′ Ez a vége, Szögi még ráemel egy triplát, de ez nem jó: tizenhét ponttal vezet a nagyszünetben a Szedeák, amely kiváló második negyedet produkálva megérdemelten vezet két negyedet követően.

20′ Mándoki triplája esik be a sarokból, 44-31. Juhos közelije megint jó, most nagyon él a palánk alatt a Szedeák, 46-31. Horváth triplája rövid, majd Jereminovot ketten letarolják, aki egyből a bokájához kap: hát ez nagyon nem hiányozna, de úgy tűnik, folytatja. Két másodperccel a negyed vége előtt jöhet két büntető az irányítótól: mindkettő jó, 48-31.

19′Horváth Ákos közelije kiperdül, majd Watkins megoldja a palánk alól, 44-28.

19′ Juhos megy be remekül Molnár András passzával, és ejti be a közelit, 14 ponttal vezet a Szedeák, 42-28-nál kér időt a Jászberény.

19′ Caffey tüzel rendesen, de egyre pontatlanabb, ez a középtávoli sem jó. Jereminov betörése után lejön a közelije, majd támadófault Watkinsnál.

18′ Dukicnál a harmadik hiba már, le is kapja őt gyorsan Forray Gábor, Jereminov pedig jöhet a vonalról: mindkettő bent, 40-28.

17′Jereminov kiváló passzát Molnár András ejti be közelről, 28-26. Gyors válasz Dramicanintól szintén közelről, ha másodjára is, de beejti, 38-28.

16′Caffey hármasa lejön, és megint Watkinsé a lepattanó! Ciric harcol ki egy faultot, dobhat két büntetőt: az első jó, és a második is a helyén, tízzel vezet a Szedeák, 36-26.

16′ Dramicanin fordul be jól, és a közelije is bent, 31-26. CIRIC! Egy újabb tripla tőle, a második kísérletéből a második is bent, 34-26. Időt kér a Jászberény.

15′ Caffey ellépi! A labda a Szedeáké, Kiss Zsolt hármasa pedig valahogy kiszédül, de megint nyer egy lepattanó csatát a Szedeák: és tessék, Watkins faulttal együtt teszi be a közelit! Nézzük Watkins büntetőjét, már hat lepattanót nyert a center: jó a plusz egy, 31-24!

15′ Watkins szed össze egy védőlepattanót, és hogy ez mennyit ér: jelenleg 15-11 a pattanózás a Szedeáknak. Armelin hármasa nagyon rövid.

14′Dramicaninnal szemben remekül védekezik Kiss Zsolt, majd valahogy ki tudják játszani, de Soós középtávolija nem jó. Watkins közelről újra eredményes, 28-24.

14′ Jereminov kezéből kiperdül a labda, mikor elengedné a hármast, majd Armelin védekezik remekül Caffeyval szemben, aki így nem tud ziccerig menni. Kiss Zsolt hármasa nem jó a sarokból.

13′ Horváth Ákos középtávolija rossz, a lepattanónál pedig nagyot csatázik Ciric, de végül Kiss Zsolt segítségével megnyeri a csatát. Juhos tempója rövid, de Caffey eladja a labdát.

13′ Dukic vált most le a palánk alatt emberéről, jó a horog is, 24-24. Ciricet lökik meg ziccerben: jöhet két büntetőt Cirictől: az első a helyén, és a második is, 26-24.

12′Ciric! Az ő triplája már pontos, ötpontos szegedi előny, 24-19. Nem sokáig, Caffey is beemel egy hármast, 24-22.

11′Horváth Ákos a sarokból emeli rá a hármast, de ez rövid, ahogy Jereminové és Armeliné is.

I. negyed 21-19

10′ Caffey triplája a sarokból nem jó, Juhos viszont másodjára is remekül teszi fel közelről, 21-17. Jön a középtávoli Caffeytől most, rá azért figyelni kell ezeknél a szituációknál, 21-19. Ez a vége az első negyedben, a Szedeák jobban zárta az első negyedet, és két ponttal vezet.

9′ Soós hármasa lejön, majd Dukicé a lepattanó, aki visszajátsza Blaskovitsnak: az ő trojkája azonban nagyon hosszú. Nem úgy Juhos közelije, 19-17!

9′ Juhos szerez remekül labdát, azonban a kontra végén Ciric passza magas: jön a vastaps a közönségtől, most a Szedeák van lendületben.

8′ Jereminov üresen volt a sarokban, Juhos inkább ráemelte a középtávolit, de rövid volt. Blaskovits is pontatlan középtávolról, majd Jereminov szór be egy triplát, ezek nagyon hiányoztak tőle, 17-17!

8′ Molnár András második faultja után dobhat kettőt a vonalról Dramicanin: az első jó, és a második is bent, 14-17.

8′Armelin eddig nagyon él, egy kézzel tette a palánkra Jereminov passzát, bent is van, 14-15.

7′ Molnár András ezt remekül csinálta: a palánk alól húzta vissza a labdát, 12-15. Nem jó Dukic középtávolija, viszont Jereminov passza sem.

7′ Caffey előtt óriási terület, be is tör az irányító, de most nincs belőle kosár, csak két büntető. Az első bent van, és Caffey negyedjére sem hibázik a vonalról, 10-15.

6′Nem indult el az óra az időkérés után, így újra az alapvonalról jön a Jászberény. Cseh közelije lejön, Armelin tempója pedig jó a túloldalon, 10-13.

6′ Molnár András hármasa nem jó, viszont a túloldalt Dramicanin beemeli a trojkát, 8-13. 0-8-as futásban most a Berény. Időt kér Nikola Lazic.

5′ Caffeyt megint nem bírjuk megállítani, csak szabálytalanul: csak sajnos behullik a horog, így megint egy hárompontos akció lehet belőle: jó a büntetője is Caffeynek, 8-10.

4′ Armelin triplája rövid a sarokból, majd Ciric faultja állítja meg a vendégek támadását. Watkins küzdött hatalmasat a lepattanóért, de végül nem jött össze neki, jöhetnek a vendégek.

4′ Watkins középtávolija lejön, majd jól fut be a palánk alá Soós, azonban nem tudja átvenni a labdát, és kivezeti azt. A már két faultos Dukicot váltja Cseh.

3′ Dukic középtávolija hosszú, majd Molnár az alapvonalról Soóshoz passzol,aki végigviszi a ziccert, 8-7.

3′ Ezért kell egy center: Watkins szerzi meg a lepattanót Molnár András közelije után, és dobhat két büntetőt Dukic faultja után: mindkettő bent, 8-5.

2′ Molnár András remek csellel veri meg emberét, és jó a tempó is, 6-5. Soós triplája a sarokból kimarad.

2′ Armelin ismét remekül tör be, és ejti be közelről, 4-2. MEgcsinálja ezt Caffey is, sőt, még egy fault is: jó a plusz egyet, vezet a Berény, 4-5.

1′ Dukic most nem lepattanóból, de él a második eséllyel – erre ma figyelnünk kell, 2-2. Armelin ellépi a sarokban.

1′ A feldobásnál Watkins rögtön elpöcizi a labdát, amivel Armelin fut végig, és rögtön kosarat is szerez, 2-0!

17:54 – A Jászberényben több ismerőst is felfedezhetünk, Horváth Ákos és Nebojsa Dukic is ott van a vendégeknél.

17:51 – Köszöntjük olvasóinkat az újszegedi sportcsarnokból, a csapatok már javában melegítenek a hamarosan kezdődő mérkőzésre. A Szedeákban rögtön a kezdőben debütál a héten igazolt amerikai center, Ryan Watkins.

A mérkőzés 18 órakor kezdődik!

A találkozó elé

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Szezonbeli második hazai meccsén a Jászberényt fogadja a Szedeák – a találkozó 18 órától kezdődik, mi pedig ÉLŐben közvetítjük ITT: http://szegedma.hu/?p=578521

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 10.

Hírzóna

Szegedre érkezik a fallabda elitje

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

A szegedi Squash Club Szabadidőközpont ad otthont szombaton az I. osztályú férfi csapatbajnokság mindent eldöntő 3. fordulójának.

Tovább olvasom

Sport

Marin Sego Franciaországban is szurkol a Szegednek

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Sport

Elhunyt Göröcs János, az UTE legendás labdarúgója

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.

Megjelent:

Szerző:

Nyolcvanéves volt.

Tovább olvasom

Aktuál