Közélet

Korrupció-ellenes előadás Szegeden

Korrupció-ellenes előadás Szegeden

2015. október 25., vasárnap
Korrupció-ellenes előadás Szegeden

A Transparency International Magyarország, az Átlátszó.hu és a K-Monitor közös előadásának ad otthont az újszegedi Móra Ferenc Szakkollégium október 27-én, kedden 16 órától a a Szegedi Politológus Hallgatók Egyesületének (SZTEP) szervezésében.

A Transparency International Magyarország független, szakmai szervezetként elősegíti a korrupció megfékezését, ösztönzi az átláthatóságot és számonkérhetőséget a közhatalmi döntéshozatalban és a közpénzeket érintő folyamatokban, valamint javítja a közérdekű információk elérhetőségét. Az Átlátszó.hu egy 2011-ben alapított független, oknyomozó online-újság; öndefiníciója szerint civil watchdog (figyelő), amely a közélet tisztaságáért, a közpénzekkel történő átlátható gazdálkodásért küzd. A tényfeltáró újságírás mellett fontosnak tartja a civil aktivizmust és mértékének növelését. A K-Monitor a közpénzek átlátható felhasználásáért és a korrupció visszaszorításáért dolgozó civil szervezet. Célja, a korrupcióval és a közpénz-figyeléssel kapcsolatos szemléletformálás és ismeretterjesztés, amihez kutatásaikkal, elemzéseikkel és ajánlásaikkal is hozzájárulnak.

Előadók:

Ligeti Miklós

, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója

Becker András

, az Átlátszó.hu újságírója

Az előadás tematikája:

> Legalizált korrupció > State capture (közbeszerzések) > Választási és kampánykorrupció: választási visszaélések (esettanulmányok, kampányfinanszírozás) > Hogyan működik a kampányfinanszírozás kistelepülésen > Információszabadság (közérdekű adatigénylés korlátozása) - és még számos érdekes téma

Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója és Becker András, az Átlátszó.hu újságírója ad elő kedden Szegeden.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=583693

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 25.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.