/

Korrupció-ellenes előadás Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Transparency International Magyarország, az Átlátszó.hu és a K-Monitor közös előadásának ad otthont az újszegedi Móra Ferenc Szakkollégium október 27-én, kedden 16 órától a a Szegedi Politológus Hallgatók Egyesületének (SZTEP) szervezésében.

A Transparency International Magyarország független, szakmai szervezetként elősegíti a korrupció megfékezését, ösztönzi az átláthatóságot és számonkérhetőséget a közhatalmi döntéshozatalban és a közpénzeket érintő folyamatokban, valamint javítja a közérdekű információk elérhetőségét.

Az Átlátszó.hu egy 2011-ben alapított független, oknyomozó online-újság; öndefiníciója szerint civil watchdog (figyelő), amely a közélet tisztaságáért, a közpénzekkel történő átlátható gazdálkodásért küzd. A tényfeltáró újságírás mellett fontosnak tartja a civil aktivizmust és mértékének növelését.

A K-Monitor a közpénzek átlátható felhasználásáért és a korrupció visszaszorításáért dolgozó civil szervezet. Célja, a korrupcióval és a közpénz-figyeléssel kapcsolatos szemléletformálás és ismeretterjesztés, amihez kutatásaikkal, elemzéseikkel és ajánlásaikkal is hozzájárulnak.

Előadók:
Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója
Becker András, az Átlátszó.hu újságírója

Az előadás tematikája:

> Legalizált korrupció

> State capture (közbeszerzések)

> Választási és kampánykorrupció: választási visszaélések (esettanulmányok, kampányfinanszírozás)

> Hogyan működik a kampányfinanszírozás kistelepülésen

> Információszabadság (közérdekű adatigénylés korlátozása) – és még számos érdekes téma

Ligeti Miklós, a Transparency International Magyarország jogi igazgatója és Becker András, az Átlátszó.hu újságírója ad elő kedden Szegeden.KLIKK: http://szegedma.hu/?p=583693

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 25.

Előző sztori

Kézilabda: parádés rangadón verte az FKSE Algyő a Pick-fakót + FOTÓK

Következő sztori

Hétfői programajánló: Őszi Kulturális Fesztivál, társas est

Legutóbbi hasonló cikkek