Kézilabda: parádés rangadón verte az FKSE Algyő a Pick-fakót + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

algyo_pick16_gs

Döntetlen első félidő után a második felvonásban múlta felül a kiállítások miatt kulcsembereit vesztő Pick U23-at az FKSE Algyő az NB I/B Keleti csoport megyei rangadóján.

Az egyik játékvezető közlekedési dugó miatti késése okán 45 percet csúszott a mérkőzés kezdete, eközben azonban dugig megteltek a Fehér Ignác Általános Iskola sportcsarnokának lelátói, igen komoly érdeklődés övezte az összecsapást.

Az első percekben a szép számú közönség azt láthatta, hogy Dankó Ervin legénysége mind támadásban, mind védekezésben hatékonyabban kezd, a 9. percben például Vadkerti Attila találatával már 6-2-re vezetett a hazai gárda. Vladan Loncar és Ambrus József gólváltását követően egy csendesebb időszak következett, amiben komoly szerepe volt a kiváló formában védő kapusoknak is. Az első negyedóra végén Urbán Egon zárkóztatta a szegedieket, ahogy megtette ezt nem sokkal később Manojlovity Borisz indításából Dolezsál Károly is. (7-5) Árpási Patrik lerohanásával a 18. percben már csak egy volt közte, ekkor azonban ébredezni kezdett az Algyő is. Gazsó Balázs vezetésével háromgólos előnyre tettek szert a vendéglátók, a Pick-fakó mégsem hagyta annyiban a dolgot. A 24. minutumban Loncar szépített, majd nem sokra rá ismét ő volt eredményes. (11-10) Az újabb egalizálás Patyi Zoltán nevéhez fűződött, a végére pedig Kocsis László és Dolezsál zörgette meg még a hálót egy-egy alkalommal. (12-12) Az első játékrész kiélezett küzdelmet hozott, a szegedi fiatalok teljes mértékig partiban voltak a listavezetővel.

Fordulás után hamar kapott egy komoly pofont a Pick, miután Szabó Bence összeszedte harmadik kétpercesét, így számára véget is ért a találkozó, a vendégek pedig vele elveszítették egyik kulcsemberüket. Majd a 38. percben a másodikat is, amikor Fekete Balázs odaütött Simon Bencének – ez egyből pirosat ért. Innentől felborultak némiképp az erőviszonyok, hiába próbálta ennek elejét venni Szabó Levente egy időkéréssel. Az algyőiek ismét hárommal húztak el, majd a 49. minutumban néggyel, sőt, Kocsis révén öttel is. (24-19) Az utolsó tíz percben a szegedi együttes már nem tudott visszakapaszkodni, így a Dankó-tanítványok begyűjtötték szezonbeli hatodik győzelmüket.

Az FKSE ezzel továbbra is őrzi vezető helyét a táblázaton, jövő héten pedig a harmadik helyezett Békés otthonába látogat a csapat. A MOL-Pick Szeged U23 legközelebb az ARAGO Törökszentmiklóst fogadja.

Férfi kézilabda NB I/B Keleti csoport, 7. forduló:

Levendula Hotel FKSE Algyő – MOL-Pick Szeged U23 28-22 (12-12)
Algyő, Fehér Ignác Általános Iskola, 250 néző. Vezette: Janáky Csaba, Temesi Péter.
FKSE Algyő: KISS – TEIMEL 4, Ambrus 2, VADKERTI 3, GAZSÓ 5, Simon 3, Kardos 2. Csere: Deák (kapus), Raffai, Pál, Szepesi, MOLNÁR 5, Kocsis 4/2, Valaczkai, Varga, Laluska. Vezetőedző: Dankó Ervin.
Szeged U23: MANOJLOVITY – PATYI 5/1, Fekete 2, Árpási 3, Loncar 3, Szabó B., Dolezsál 3. Csere: Nagy M. (kapus), Urbán 3, Szabó P. 1, Nagy L., Árokszállási, Szélpál, Mezei 2/1, Papp. Edző: Szabó Levente.
Kiállítás: 10 perc, ill. 12 perc.
Hétméteres: 2/2, ill. 3/2.
Piros lap: Szabó B. (32′), Fekete (38′).

Dankó Ervin: “A mérkőzésen az történt, amit vártunk nagyjából. Erőben, illetve a második félidő dinamikájában azt kaptam, amire számítottam. A félidőben azt mondtam a srácoknak, hogy látom már a fáradtság jeleit az ellenfélen, és nyilvánvalóan a kiállítások is ezért jöttek ilyen nagy számban. Szabó Bence és Fekete Bálint is elfáradt fejben, az az ütés pedig egyértelmáen piros lapot ért. Úgy gondolom, onnantól az történt, amit mi akartunk, de nagyon nehéz győzelem volt ez mindettől függetlenül.”

Szabó Levente: “Túlizgultuk a mérkőzést szerintem, olyan gyermekded hibákat követtünk el, annyi labdát veszítettünk el, hogy így egy ilyen hőfokú mérkőzést nem lehet megnyerni. Az biztos, hogy a mai napon rosszabbul jöttünk ki a belemenések és hétméteresek megítélése terén, és nálam is elszakadt a cérna a végére. Két olyan kulcsjátékosunkat állították ki rögtön a második félidő legelején, akikkel három-négy éve foglalkozom, azóta pedig nem is kaptak még piros lapot. Kicsit túlzottnak tartottam ezeket az ítéleteket. Ettől függetlenül a saját hibáink miatt veszítettük el ezt a mérkőzést. Annyi kontrát, lehetőséget hagytunk ki, hogy így nem lehet mérkőzést nyerni. Dolgozunk tovább. Fiatalok vagyunk, de azért ennél sokkal több kell a fiataloktól, ha az élvonalban szeretnének játszani.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

60′ Szabó Levente addig reklamált, amíg kapott egy piros lapot ő is! GÓÓÓL!!! Teimel a szélről ad egy kínait Molnárnak! Parádé! 28-21! A végére még Árpási szépít beállóból, de ez már nem oszt, nem szoroz, 28-22-re nyer, így továbbra is vezeti a bajnokságot az FKSE Algyő!

59′ Kétszerindítás a Picknél, támadhat az FKSE. Vastaps a csarnokban, miközben a fehér mezesek járatják a labdát.

58′ Urbán kicsit túlpörgött, Molnár rángatta meg indokolatlan agresszióval hátulról, ez így két perc pihenő. GÓÓÓL!!! Simon góllal is bünteti a vendégeket, 27-21!

57′ GÓÓÓL!!! Molnár talpról a jobb kapufa mellé! 26-21! Árpási kerül ziccerbe, átejtené Kisst, de a keresztléc kifog rajta!

56′ Gazsónak nem jó a bejátszás beállóba, aztán Urbán rohan bele védőjébe.

55′ KISS OLIVÉR! Saját térfele közepén kap el egy gyors szegedi indítást!

54′ Molnár bombája pont középre megy, Manojlovityot nem csapja be. Mezei megcsattintja a kapufát, miközben a sporik már hetest fújnak a javára! Patyi a végrehajtó, ő nem hibázik, 25-21! Dankó Ervin időt kér.

53′ Ismét Simon próbálkozik, lövése lejön a blokkról, de a sarokdobás után Kocsis átlövése utat talál a hálóba! 25-20! Nagy harcol kis hetest a Picknek – Mezei büntetőjét lábbal kitolja Kiss Olivér! Elképesztő!

52′ Simon nem talál kaput, de a albda elakad a labdafogó hálóban, így oda a lerohanás lehetpsége a Pick előtt. Dolezsálra jön ki aztán a szélre a figura, de Kiss ezt is védi!!!

51′ Árpási szabadon fordul be beállóban, 24-20!

50′ Kocsis is betalál, 24-19! Szabó Levente ismét időt kér, talán most még meg lehet ezt fordítani! Teimel megrántja Nagy Lénárdot, ez így két perc!

49′ GÓÓÓL!!! Molnár egy ritmusváltás után! 23-19! A másik oldalon pedig Kiss véd bravúrral! Parádé, amit ma a kapus csinál!

48′ Mezei megy be Molnár mellett, 21-19! Szépen csinálta! Hosszú támadás végén Molnár lövése csorog be Manojlovity felett! 22-19!

47′ Gazsó beállóból eredményes, de már belefújtak a sporik. Jöhet a Szeged, de Mezei löketét Kiss kitolja a bal alsó elől! Gazsó! Ezt már megadják! 21-18!

45′ GÓÓÓL!!! Vadkerti pattint a hálóba, 20-17! Simonra fújnak hetest Patyi javára – GÓÓÓL!!! Mezei bevágja, 20-18!

44′ Egy rossz lövést az egyik oldalon rossz passz követ a másokin. Hektikus, de rendkívül magas iramú helyenként a meccs.

43′ Molnár hozza helyzetbe Vadkertit, Manojlovity azonban véd, a túloldalon pedig Urbán szépít a lerohanásból! 19-17!

42′ Újabb szegedi labdavesztés, de az FKSE most nem kapkodja el.

41′ GÓÓÓL!! Patyi labdavesztése után a lerohanás, Kardosé a ziccer, ő pedig be is lövi. 19-16!

40′ GÓÓÓL!!! Vadkerti egy az egyben veri meg emberét, a ziccer már nem gond neki, 18-16! Simon a háta mögül szolgálja ki Teimelt, aki viszont nem tud élni a helyzettel.

39′ Még egy két perc a szegedieknél, Simon kettős emberelőnyben lő gólt így! 17-15! Szabó Levente időt kér. Szabó Péter betör középen, 17-16!

38′ GÓÓÓL!!! Egy megindulásnál Molnár küzd meg két bekkel, Teimelhez kerül a labda, aki Patyi mellől befordulva betalál! 16-15! Patyit még ki is küldik két percre! Piros lap! Simon indul meg egyedül, Fekete elgázolja nagyon rondán, ez így egyből kiállítás!

37′ GÓÓÓL!!! Kardos és Dolezsál gólváltásával 15-15!

36′ KISS OLIVÉR! Mekkora védés! Kint volt a labda – reklamálják a hazaiak, de ez nem zavart két szegedit, hogy meginduljon a kapusra, aki viszont kivédi Patyi ziccerét!

35′ Fekete elindul keresztbe, nem tudják megfogni és kilövi a bal felsőt! 13-13! GÓÓÓL!!! Gazsó beállóból! 14-13! GÓÓÓL!!! Urbántól egyből jön a válasz! 14-14!

34′ Passzívot emleget már a tribün, végül Kardos blokkolja Loncar bombáját. Másodjára Fekete tüzel, Kiss kitolja oldalra! Teimel gyorsan indulna, aztán a labdát nem tudja elkapni, de elterül Fekete mellett az arcához kapva. A sporik nem láttak semmit, talán nem is történt semmi különös.

33′ GÓÓÓL!!! Mesteri gól! Vadkerti passzából Teimel ejti át a szélről Manojlovityot! 13-12!

32′ Szabó Bencének jut egy piros! Harmadik kétpercese!

31′ Folytatódik a meccs, egy-egy kimaradt helyzet mindkét oldalon.

SZÜNET

30′ Dolezsálra nem jut ember a szélen, az átadás viszont jön, 12-12! A végére még a két nehéztüzér, Ambrus és Loncar lő egyet-egyet, a kapusok ugyanakkor a helyükön, így döntetlennel vonulnak az öltözőbe a csapatok. Eddig kifogástalan a mérkőzés, ha így marad a második felvonásra is, aligha fogunk unatkozni!

29′ Gazsó összehoz egy hetest Dolezsál szorításában! GÓÓÓL!!! Kocsis megint a jobb alsót lövi ki! 12-11! Simon lerántotta a betörni próbáló Szabót, kétpercest kap érte.

28′ Simon nagyon messziről lepné meg Manojlovityot, nem sikerül neki, a kapus lábbal hárít. GÓÓÓL!!! Patyival szemben szellős a védekezés, ő pedig kiegyenlít! 11-11!

27′ Kardos repül be a szélről, Manojlovity viszont útját állja a lövésnek. Vadkertié lenne a kipattanó, de lent marad egy szegedi, a spori pedig megállítja a játékot. Hosszasan keresi a rést a falon az FKSE, Vadkerti egyszer bele is forog a védőkbe. Dankó Ervin időszerűnek látja, hogy időt kérjen.

26′ Lépéshiba Molnárnál, gyorsan jön a Pick, de Loncar jobb alsóra tartó löketét ezúttal megérzi Kiss Olivér!

25′ Ambrus tüzel középről, Manojlovity azonban ki tudja tolni oldalra! Ambrus rángatja meg Szabót beállóban, két perc az algyői büntetése. Neki ez már a második. GÓÓÓL!!! Loncar emelkedik Laluska mellett, Kissnek nem volt esélye, 11-10!

24′ Loncar bombasztikus átlövése utat talál a jobb alsóba, 11-9!

23′ Patyi a kezek alól a kapu közepébe, fineszes megoldás! 10-8! Ambrus hozza egy ejtéssel helyzetbe Gazsót beállóban, aki ismét nem hibázik, 11-8!

22′ GÓÓÓL!!! Feketére jön ki szépen a figura, 9-7! GÓÓÓL!!! Molnár Bence egy gyors betöréssel válaszol, 10-7!

21′ Loncar tör be, de Kiss Olivér mit véd már megint?! Hatalmas bravúr! Ambrus kísérletezik a túloldalon, de a felső léc nem hagyja neki a gólt!

20′ Fekete a kezek alól a kapufa mellé suhint, a túloldalon viszont Gazsó ismét beállóból eredményes! 9-6!

19′ Laluska is besárgult, megy a pókerparti, igazi rangadó eddig a meccs. Szabó Bencéhez jut el a bejátszás, de Kiss ezt is védi! Parádéznak a kapusok! GÓÓÓL!!! Vadkerti asszisztjából Gazsó talál be beállóból, ráadásul a szegediek kapnak egy kétpercest is! 8-6!

18′ GÓÓÓL!!! Labdát vesztenek az algyőiek, Árpási mehet így egyedül és be is lövi! 7-6! Manojlovity megveri egy az egyben Simont! Óriási bravúr! Hova emelte a lábát, te ég?!

17′ Urbán próbálkozik a szélről, Kiss kitolja a feje fölül a bombát! Passzív lesz, Feketének lőnie kell – magasan fölémegy.

16′ GÓÓÓL!!! Manojlovity indítja labdaszerzés után Dolezsált, aki meg sem áll a kapuig, 7-5! Vadketiről kiszórják Szabó Bencét két percre. Teimel passzával Simon repül be, de Manojlovity kivédi a lövést!

15′ GÓÓÓL!!! Fekete zúgó kapufája után Urbán vágja be szélről a begyűjtött kipattanót! 7-4!

14′ Dolezsál repül a szélről, de a keresztléc kifog rajta. Labdaszerzésből indulna a Szeged, de Loncar átadása kicsorog Szabó kezéből. Szabó Levente időt kér.

13′ Ambrus védekezik túl keményen, harcos is a meccs. Ez is sárga lapot ért. Sőt, Ambrust most ki is küldik két percre Szabó Bence mellől!

12′ Fekete bombáját Kiss Olivér kitolja lábbal! Sárga aztán a túloldalon Feketének.

11′ Ambrus passzol be beállóba, Gazsót megrángatja Szabó Bence, ez pedig így sárga és hetes. GÓÓÓL!!! Kocsis a jobb alsót lövi ki, 7-3!

10′ Loncar emelkedik, Kiss jobbra indul, de a labda középre megy, GÓÓÓL!!! 6-3! Lejár a kiállítás, egyenlő számban a csapatok a pályán.

9′ GÓÓÓL!!! Vadkerti tör be ellenállhatatlanul középről, 6-2!

8′ Teimelt kiküldik két percre, Szabó Bence került földre. Kínaira Patyinak az átadás, de túl magas.

7′ Fekete elpasszolja magát, Teimel egyedül mehet Manojlovityra, és… GÓÓÓL!!! A ziccer bent, 5-2!

6′ GÓÓL!!! Patyi fineszesen suhint őrzője mellett a jobb kapufához, 3-2! GÓÓÓL!! Ambrustól jön a válasz! 4-2!

5′ Fekete átlövését Kiss tolja ki oldalra, de már belefújtak. GÓÓÓL!!! Teimel egy cunderrel! 3-1!

4′ Simon kis híján labdát veszít, de Loncarnál már láb, aztán Kardos lő kapufát a szélről.

3′ GÓÓÓL!!! Simon talpról, bombagól! 2-0! Simon aztán besárgul, a levegőben tolta meg Patyit. Patyi egy alsó lövéssel lepi meg Kisst, bemegy, 2-1!

2′ Szabó Bence kapunak háttal próbálkozik, de mellé.

1′ A hazaiak indították a játékot, Vadkerti törne be, de megállítják. Másodjára Ambrus lő, a kapufa tövéről pattan be neki! 1-0! A túloldalon Kiss fogja Szabó Bence lövését bravúrral!

16.40: Megérkeztek a sporik, zajlik már a játékosok bemutatása, pillanatokon belül kezdődik a meccs! A csarnok dugig megtelt nézőkkel, mindkét tribün az utolsó négyzetcentiméterig foglalt.

16.00: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok a pályán melegítenek. Pontosabban csak melegítenének, ha lenne értelme, de korai lenne még, mivel csúszik a kezdés. Az egyik játékvezető egy baleset miatt dugóba került, ezért csak később érkezik meg Algyőre, aminek hatására a meccs is késik nagyjából 45 percet.

A mérkőzés 16 órakor kezdődik!

A találkozó elé:

Beharangozó írásunk ide kattintva olvasható.

Az FKSE Algyő nyerte a Pick-fakó elleni, felfokozott hangulatú megyei derbit – részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=583482

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 25.

Default thumbnail
Előző sztori

Pásztor István: a vége felé közeledik a magyar-szerb megbékélési folyamat

Default thumbnail
Következő sztori

Korrupció-ellenes előadás Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek