Sport

Kézilabda: a bajnokságban is elkapná az Orosházát az SZKKSE

Kézilabda: a bajnokságban is elkapná az Orosházát az SZKKSE

2015. október 16., péntek
Kézilabda: a bajnokságban is elkapná az Orosházát az SZKKSE
SZS20150923_kszse_szkkse_024

Néhány nap alatt másodjára találkozik a ligarivális Orosházával a Szeged KKSE az NBI/B Keleti csoportjában: Marosán György együttese szerdán aratott kupasikerét ismételné meg a hét utolsó napján.

A tavalyi NB I-ben töltött év kieséssel végződött a Szeged KKSE-nél, a nyáron pedig

szinte teljesen kicserélődött

a keret, így

Marosán Györgynek

új csapatot kellett építenie a másodosztályban. Az új szezon egyelőre egészen jól alakul az SZKKSE-nek: az eddigi öt bajnokijából hármat megnyert a gárda, a Magyar Kupában pedig sikerrel vette az első két kör akadályait, köszönhetően az egyaránt magabiztos városi rangadón, valamint legutóbb, éppen a hétvégi ellenfél felett aratott győzelmeknek köszönhetően. Az csak további érdekességet ad a vasárnapi mérkőzésnek, hogy a nyáron három játékos is éppen az ONKC-tól tette át a székhelyét a dorozsmaiakhoz, hiszen Kenyeres Barbara, Kaposvári Anita és Nagy Emese is Orosházán játszott, mielőtt az SZKKSE-hez igazolt volna

Online

Vasárnap 16.00 órától folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk a Szeged KKSE - OXXO Energy Orosházi NKC NB I/B-s női kézilabda mérkőzésről. Szurkoljon velünk!

„A Magyar Kupa meccset is komolyan vettük, hiszen egy óriási tradícióval bíró sorozatról van szó,amit mi is tisztelünk. Az első félidőben egy olyan frekvenciát adtunk a mérkőzésnek, ami nálam az a szint, amit állandósítanunk kell, akkor eldőlt a mérkőzés. Örültem neki, hogy ezt láttam, csütörtökön pihentünk, ezzel megtörtük a hetet, majd készülünk tovább vasárnapra. Nem gondolom, hogy ennyire sima meccs lesz, és véletlenül sem jut eszünkbe, hogy lebecsüljük az Orosházát, a 11 gólos győzelem után sem. Egy jó erőkből álló csapatról van szó, náluk voltak hiányzók, mindenképpen egy keményebb meccsre számítok, de szeretnénk itthon tartani a két pontot” - mondta el portálunknak Marosán György, a Szeged KKSE vezetőedzője. Mint arra az SZKKSE mestere kitért, a nyáron elindított csapatépítési folyamat egyelőre az elején jár, ahhoz pedig, hogy egészében együtt legyen a csapat, még időre van szükségük. „Ez látszott is, hiszen Kecskeméten egy kiemelkedő képességű csapat ellen vesztettünk, az Eger elleni ki-ki mérkőzésen pedig a döntő szituációkban látszódott, hogy még nem működőképes a játékunk. Fiatalok vagyunk, a korból adódó hullámzás is benne van a csapatban, ezt kell kontroll alatt tartsuk, és megtanuljuk azokat a szituációkat kezelni, ami magas stresszel jár egy meccsen belül. A tanulófázisban járunk egyelőre, én szeretném, ha már tavaszra összeállnánk, de egyelőre nem bánthatjuk a lányokat, szép eredményeket értünk el eddig is. Sokat dolgozunk azért, hogy büszke legyen ránk a város” - fogalmazott Marosán György. A szezonra kitűzött célokkal kapcsolatban a szegediek mestere elmondta, az első öt hely valamelyike a szezon végén egy szép eredmény lenne együttese számára. Fontos változás, hogy a szerdai kupameccstől eltérően ezúttal Kiskundorozsmán, az Orczy István Általános Iskolában rendezik a mérkőzést.

Női kézilabda Magyar Kupa, 2. forduló

Szeged KKSE-Orosházi NKC 36-25 (18-7)

Szeged, újszegedi sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Bujdosó, Horváth.

Szeged KKSE:

DOBÓ - Berta 2, Bárány 5, MIKLÓS KITTI 3, KAPOSVÁRI 5, Zsilák 1, MIKÓ 6, Cs.:ARON 4, Albert 1, Aradi, KUTI 5, Egervári 1(1), Szabó 3(2), Aracsi, Kozma.

Vezetőedző:

Marosán György.

A kupa után a bajnokságban is elpáholhatja az SZKKSE az Orosházát - részletek ITT: http://szegedma.hu/?p=580592

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 16.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.