Kultúra

Jövőre veled ugyanitt - új előadással jelentkezik a szegedi Pinceszínház

Jövőre veled ugyanitt - új előadással jelentkezik a szegedi Pinceszínház

2015. október 7., szerda
Jövőre veled ugyanitt - új előadással jelentkezik a szegedi Pinceszínház
Jovore_veled_ugyanitt

Pénteken tartja új darabjának bemutatóját a szegedi Pinceszínház, Bernard Slade Jövőre veled ugyanitt című művét októberben összesen három alkalommal tekintheti meg a közönség.

"A történet Doris, a boldog házasságban élő asszony, és George, a nős könyvelő köré épül. A férfi és a nő véletlenül fut össze egy kaliforniai tengerparti fogadóban, találkozásuk másnapján pedig arra ébrednek, hogy egymás karjaiban töltötték az éjszakát. Különös szerelmi kapcsolat kezdődik kettejük között, melynek lényege, hogy évente egyszer ugyanabban az időpontban, ugyanott egy kellemes hétvégét töltenek együtt, s azután mindketten mennek a dolgukra. Mind a ket ember házasságban él. Elvileg jó házasságban. De akkor miért történhet meg mégis, hogy 25 éven keresztül minden évben egy hétvégét együtt töltenek? Szakítani kéne? Együtt folytatni? Ilyen áron, ilyen alapokra lehet építeni? Ez a kapcsolat is oda jutna mint a másik? Erre keressük a választ, bár az is lehet, hogy nincs is válasz…" - olvashatjuk az előadásról, melynek karaktereit

Papp Gabriella

és

Varga Bálint

eleveníti meg.

Kancsár Orsolya rendező koncepciója:

„Ez az első igazi rendezésem. Bár nem vagyok rendező, hiszen más emberek egyetemen tanulják ezt a szakmát. Inkább játékvezetőnek vallom magam. Mindig is érdekeltek az emberi kapcsolatok, azon belül is inkább a párkapcsolatok. Hogy vajon miért romlik meg egy kapcsolat, miért van az, hogy akik eddig szerették egymást ennyire tudják gyűlölni? Milyen kis apróságokon csúszhatnak el egymás mellett? Ebben az előadásban sok példa van erre, és arra is, hogy hogyan lehet megoldani ezeket a problémákat. Ha röviden meg akarnám fogalmazni milyen ez az előadás, akkor azt mondanám róla: Szórakoztató, elgondolkodtató, megható, szerelmes. Két hús vér embert látok a színpadon, akiknek igazi érzelmeik vannak. Nem túljátszva, ez fontos, mert mi nem azt a fajta „gatyaletolós” színjátszást képviseljük. Igazi érzelmek, igazi emberek. Mindketten házasok, gyerekeik vannak, ők pedig 25 éve folytatnak viszonyt, ahol ugyanúgy megjelennek a buktatók is. A bűntudat, az elfejlődés, önmagunk keresése… Szakemberek szerint az egyik legnagyobb válóok az az úgynevezett elfejlődés. Amikor is két ember közül az egyik elkezd valami más iránt érdeklődni, akár a spiritualitás iránt vagy a természetgyógyászat iránt, stb., viszont a másik fél nem változik. De ezt az elfejlődő fél nem tudja tolerálni, elkezdi lenézi a másikat azért, amiért eddig szerette. A másik fél természetesen nem érti, hogy mi a problémája, és szépen lassan elmúlik a tisztelet, a másik iránti megbecsülés, a szeretet. Mit lehet ilyenkor tenni? Például érdeklődni, megismerni a másik fél új hobbiját, esetleg ki is próbálni, biztatni a másikat. Hagyni, had beszéljen róla, had lelkesedjen. De ez csak egy kicsi példa a sok más buktató közül, ami egy pár között felmerülhet. A darabban el is hangzik egy szöveg: „előfordul, hogy két emberre, mintha kényszerzubbonyt húznának, és egyszerűen nem tudják kifejezni, hogy mit is éreznek, nem tudják elmondani, hogy szeretik a másikat” Pedig ez nagyon fontos, hogy mindig kimutassuk, hogy szeretjük a másikat, hogy fontosak nekünk. ebből következik a következő is, a kommunikáció. Sokat kell kommunikálni egymással. Órákat tudnék beszélni erről, de nem húzom tovább az időt. Elég annyi, ahogy ezt az előadást mindenkinek szeretettel ajánlom! Amit ígérni tudok, hogy a kétszer 50 perces előadásban lesz sírás, nevetés, szerelem, veszekedés, és amit remélek, hogy lesznek olyan párok, akiket összébb hoz, ha látják ezt az előadást.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.