Közélet

Jótékonysági koncertet szervez Kárpátalja javára Szentendre

Jótékonysági koncertet szervez Kárpátalja javára Szentendre

2015. október 18., vasárnap
Jótékonysági koncertet szervez Kárpátalja javára Szentendre

Jótékonysági koncertet szervez a kárpátaljai magyarok javára Szentendre a Söndörgő együttes közreműködésével. A beregszász-bulcsúi református egyházközséget támogató koncertet október 25-én tartják a szentendrei könyvtár színháztermében.

A kezdeményező

Petricskó Zoltán

alpolgármester az MTI-ek elmondta, hogy mint Kárpátaljáról származó ember, és mint az önkormányzati testület tagja is fontosnak tartotta, hogy segítsék az ottani, nagyon nehéz körülmények között élő magyarokat. Hozzátette, a település a kormány felhívására már korábban bekapcsolódott abba a programba, amelyben városok nyújtanak segítséget egy-egy kisebb kárpátaljai magyar közösségnek. Az alpolgármester emlékeztetett arra, hogy a 24 ezer lakosú Beregszász fele magyar ajkú, és a koncertből befolyó összeggel a városhoz csatolt Bulcsút kívánják támogatni, amelynek református közössége sokat tesz a hit ápolásáért, az identitás, a hagyományok megőrzéséért. "Amikor a helyi presbitérium segítségért fordult a városhoz, örömmel láttunk neki a feladatnak

Gyürk Dorottya

kulturális alpolgármesterrel, és egy jótékonysági koncert mellett döntöttünk" - mondta Petricskó Zoltán. A Szentendréhez ezer szállal kötődő, ma már a világban is jól ismert Söndörgő együttest felkeresve

Eredics Áron

, a zenekar vezetője azonnal igent mondott a felkérésre - emlékezett vissza az alpolgármester. Petricskó Zoltán kiemelte, a koncert nemcsak karitatív szempontból fontos, de az együttes számára is jelentős esemény, mert lemezbemutató koncert. Október jelenik meg ugyanis új albumuk, amely az együttes 20., jubileumi évének "koronája", és az elmúlt 5-6 év koncertfelvételeiből válogat, számos kuriózumot felvonultatva. A szentendrei koncert különlegessége még, hogy meghívták az október 21-én Budapesten megrendezendő World Music Expo külföldi vendégeit is, barátokat, zenészeket, zenei szakembereket, szervezőket Kanadából, az Egyesült Államokból, Franciaországból, Angliából. "A délszláv zenét játszó együttes számára ugyanis fontos volt az is, hogy vendégeik megismerjék városunkat, azt a vidéket, melynek népzenei hagyományait ápolják" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.