Halloween a Mesekuckóban

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

halloween_eszakvarosban_4

Vámpírarcok, gyertyákkal lobogó töklámpák, boszorkányok, denevérek és más rémítő alakok népesítik be az Északvárosi fiókkönyvtárat az idei „családi halloween” idején. Október 30-án, pénteken 16 órakor kezdődik a másfél évtizede hagyománynak számító program, amelyre a környékről közel kétszáz látogatót várnak.

A többnyire alkalmi jelmezben érkező gyerekek és szüleik ezúttal nem csak a Mesekuckót, de az egész könyvtárat birtokukba veszik. Együtt faragnak valódi töklámpást, fekete papírból készítenek seprűn lovagló boszorkányt, denevérforma cukorkatartót, színes kartonból „tökfejet”, dekorgumiból más, ugyancsak játékosan ijesztgető figurákat.

A „rémarcfestésre” vállalkozók szelíd gyermekekből fehérrel, feketével, vérvörössel maszkírozott halloween-kísértetekké változnak. Az elkészült töklámpák sötétedés után kivilágítva sorakoznak a könyvtár előtt, hangulatos háttérként az ugyancsak hagyományos cukordobáláshoz.

Előző sztori

Sporteszközt ajándékozott az ÁGOTA-nak a kecskési férfi + FOTÓK

Következő sztori

Tervezni és újratervezni: előadás a családi pénzgazdálkodásról a CsaládEgyetem keretében