Kultúra

Halloween a Mesekuckóban

Halloween a Mesekuckóban

2015. október 26., hétfő
Halloween a Mesekuckóban
halloween_eszakvarosban_4

Vámpírarcok, gyertyákkal lobogó töklámpák, boszorkányok, denevérek és más rémítő alakok népesítik be az Északvárosi fiókkönyvtárat az idei „családi halloween” idején. Október 30-án, pénteken 16 órakor kezdődik a másfél évtizede hagyománynak számító program, amelyre a környékről közel kétszáz látogatót várnak.

A többnyire alkalmi jelmezben érkező gyerekek és szüleik ezúttal nem csak a Mesekuckót, de az egész könyvtárat birtokukba veszik. Együtt faragnak valódi töklámpást, fekete papírból készítenek seprűn lovagló boszorkányt, denevérforma cukorkatartót, színes kartonból „tökfejet”, dekorgumiból más, ugyancsak játékosan ijesztgető figurákat. A „rémarcfestésre” vállalkozók szelíd gyermekekből fehérrel, feketével, vérvörössel maszkírozott halloween-kísértetekké változnak. Az elkészült töklámpák sötétedés után kivilágítva sorakoznak a könyvtár előtt, hangulatos háttérként az ugyancsak hagyományos cukordobáláshoz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.