Közélet

Hajléktanok bevonásával valósít meg közmunkaprogramot Szentes városa

Hajléktanok bevonásával valósít meg közmunkaprogramot Szentes városa

2015. október 6., kedd
Hajléktanok bevonásával valósít meg közmunkaprogramot Szentes városa

Az Országos Közfoglalkoztatási Kiállításon is bemutatták azt a szentesi programot, amelyet a Szentesi Hajléktalan Segítő Központban valósítanak meg. Az, hogy az önkormányzat által fenntartott ellátó intézményben közfoglalkoztatás keretein belül lássanak el hajléktalanokat munkával, országosan is ritkaságnak számít.

Szentesen, a Rákóczi Ferenc utcai intézmény lakóiból 12 főt vontak be a 18 millió forintos támogatással megvalósuló programba, amely kétféle foglalkoztatást jelent az ellátottak számára: egyrészt az épület környékén végzik a kertészeti, terepgondozási feladatokat, emellett az telephely területén található faházakban kézműves termékeket állítanak elő. Szőnyegszövéssel és kerámia tárgyak formázásával foglalkoznak. A program külön érdekessége, hogy a kerámiából házszámokat készítenek. A terv az, hogy Szentesen megvalósulhasson a házszámok egységesítése, a hajléktalanok kerámia számtábláinak felhasználásával.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.