Bulvár

Csúszós utak, rossz látási viszonyok

Csúszós utak, rossz látási viszonyok

2015. október 16., péntek
Csúszós utak, rossz látási viszonyok
kod_csuszos_esos_ut_osz

Az őszi-téli közlekedési viszonyok megváltozása számos veszélyhelyzetet rejt magában. A csúszós utak, a rossz látási viszonyok nehezítik a közlekedést a következő hónapokban - hívja fel a figyelmet közleményében a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

A balesetek megelőzésében fontos szerepe van a gépjárművek felkészítésének. Ellenőrizni kell egyebek mellett az akkumulátort, a gumiabroncsokat, a világítást, a fékrendszert, az ablaktörlőt, a páramentesítő rendszert. Nem árt, ha ilyenkor bekerül az autóba a jégkaparó, a jégoldó. Praktikus, ha az elsősegély felszerelés mellett meleg takaró, hólánc, melegebb ruhadarabok, vontatókötél is van a csomagtartóban. Hosszabb útnál élelem és ital is szükséges lehet. A rossz látási viszonyok nehezítik nemcsak a járművel közlekedők életét, de a gyalogosok is figyelmetlenebbek lehetnek. Az autósoknak fokozottan figyelniük kell az út mellett, az óvodák, iskolák, egészségügyi intézmények, buszmegállók közelében, a gyalogos átkelőhelyeken közlekedőkre. A kerékpárosok és a gyalogosok is sokat tehetnek saját biztonságuk érdekében. Ősszel és télen a korlátozott látási viszonyok miatt célszerű fényvisszaverő anyagokkal felszerelt ruházattal és biciklivel közlekedni. A közlekedésben továbbra is az egyik legfontosabb a "Látni és látszani!" alapelv betartása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.