Sport

Csapatnyi kitüntetés a dorozsmai labdarúgás ünnepén + FOTÓK

Csapatnyi kitüntetés a dorozsmai labdarúgás ünnepén + FOTÓK

2015. október 26., hétfő
Csapatnyi kitüntetés a dorozsmai labdarúgás ünnepén + FOTÓK
90_eves_a_dorozsmai_labrarugas07_gs

Több százan köszöntötték szombaton a kilencvenéves kiskundorozsmai futballt, az egész napos rendezvény remek hangulatban telt: sportolással, az emlékek felidézésével, közösségépítéssel.

Az idei esztendőben tölti be 90. életévét a kiskundorozsmai labdarúgás (melynek kezdeteit tehát 1925-ig vezetik vissza a krónikások), október 24-én ennek apropóján - hagyományteremtő szándékkal - egész napos közösségteremtő eseményt szerveztek a Kiskundorozsmai ESK-nál. Az egyik főszervező,

Mihálffy Béla

önkormányzati képviselő örömmel mesélte, 350-400 fő látogatott ki az éjszakába nyúló rendezvényre, ahol mindenki jól érezhette magát. A régi vezetők, futballisták és a drukkerek a korábbi idők nagy mérkőzéseit, feledhetetlen emlékeit idézték fel, a maiak a pályán mutatták meg tudásukat, a családok számára számos szórakoztató programot kínáltak, a legkisebbek labdázással, fogócskával töltötték az időt, volt persze tombola is, és ízletes gulyáslevessel kínálták a látogatókat a helyi sportközpontban. A résztvevők megtekinthették a Dorozsmai Bombázók U17-es hölgyeit az Újszentiván ellen, a megye II-es Kiskundorozsmai ESK ifi- és felnőttcsapata a Balástyával csapott össze, közben egymás közötti bemutató mérkőzést vívtak a helyi öregfiúk is, akik bebizonyították, a lendület és a gyorsaság bár megkopott, a tudás és a technika még mindig a régi, nagyszerű cselekkel, lövésekkel ragadtatták tapsra a publikumot. Az ünnepen neves korábbi helyi labdarúgókat, szakvezetőket díjaztak a Dorozsma Labdarúgásáért kitüntetéssel, mely egy elegáns emlékplakettből (rajta a klub címerével) és egy emléklapból állt. A kitüntetést - magától értetődően - éppen egycsapatnyi, azaz tizenegy kiváló sportember vehette át:

Lovászi László, Mihálffy Tibor, id. Ottlik Sándor, Farkas Péter, Tóth József, Gyuris István, Aradi Emil, Thurzó Ferenc, Szabó Zsolt, Kiss Antal

és

Görög József.

"A kerek évfordulóhoz kapcsolódva hagyományteremtő szándékkal hívtuk életre ezt a rendezvényt, mely nagyszerű hangulatban telt, és minden visszajelzés szerint remek fogadtatásra talált a dorozsmaiak körében. Magam is hosszú időn keresztül futballoztam a dorozsmai klubban, felemelő érzés volt találkozni a régi vezetőkkel, társakkal, szurkolókkal, jókat beszélgettünk, igazán lélekerősítő, közösségépítő sportos napot tölthettünk együtt. Fontosnak tartottuk, hogy köszönetet mondjuk mindazoknak, akik a legtöbb áldozatot hozták a dorozsmai labdarúgásért, ennek jegyében adtuk át a díjakat. Emellett emlékpólót is készítettünk, valamint egy molinót, melyet minden résztvevő aláírt, s mely a továbbiakban az öltöző falát díszíti majd, utat mutatva egyúttal a jövő dorozsmai futballistái számára is" - mondta el Mihálffy Béla.

90 éves labdarúgását ünnepelte szombaton Kiskundorozsma - részletek fotókkal ITT: http://szegedma.hu/?p=583564

Szerző: Szegedma Hírportál2015. október 25.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.