Közélet

B. Nagy a szegedi Fideszről: A tagság megújítása, fiatalítása az elsődleges cél!

B. Nagy a szegedi Fideszről: A tagság megújítása, fiatalítása az elsődleges cél!

2015. október 12., hétfő
B. Nagy a szegedi Fideszről: A tagság megújítása, fiatalítása az elsődleges cél!
b_nagy_laszlo_sajttaj01_gs

Újfajta koncepcióra és gondolkodásmódra van szükség a szegedi Fideszben ahhoz, hogy meg tudjuk újulni, és ütőképes tényező legyen a politikában – szögezte le B. Nagy László választókerületi elnök. Az egyik első feladatnak azt tartja, hogy a párt helyi szervezetében vizsgálják meg, hogy miért nem bővült a tagság annak ellenére, hogy sokan jelentkeztek a szegedi Fideszbe.

A Fideszben országos szinten tartottak tisztújítást, Szegeden is új tisztségviselőket választottak,

Nógrádi Tibor lett a párt helyi szervezetének elnöke

. „Úgy gondolom, hogy ezzel az új vezetőséggel van esély arra, hogy ismét megújuljon és igazából ütőképes, komoly tényező legyen a Fidesz szegedi szervezete városon és a párton belül is” – értékelte

B. Nagy László

, a párt országgyűlési képviselője, a Csongrád megyei 2-es számú választókerület elnöke a tisztújítást. Megjegyezte, az első feladat, hogy az új vezetőség áttekintse, mi történt eddig a pártban, s egy nagyon sarkalatosa problémát is felvetett, nevezetesen, hogy át kell nézni visszamenőleg, hogy mennyien jelentkeztek tagnak a szegedi szervezetbe, és közülük mennyit vettek fel. „Ismereteim szerint alig néhány taggal bővült a helyi Fidesz, ennek az okait meg kell vizsgálni. Azt is érdemes vizsgálni, hogy miért nagyon magas az átlagéletkor, vagyis hol vannak a fiatalok. Prioritást élvező feladat a tagság megújítása, elsősorban a fiatalokkal és középkorúakkal, vagyis azokkal, akikkel lehet jövőt építeni” – hangsúlyozta a politikus. B. Nagy László szerint érthetetlen, hogyha valaki jelentkezik egy szervezetbe, akkor miért nem veszik fel, és még csak meg sem indokolják a döntést. Kérdésünkre elmondta, ismeretei szerint a párt helyi szervezetébe jelentkezőknek mindössze 1-2%-át vették fel. „A Fidesz Szegeden teljesen leállt, elöregedett, így a feladat nem is kérdéses: újjászervezésre van szükség” – összegzett a választókerületi elnök. Azt, hogy ezzel a munkával mikorra lehet végezni a párt szegedi szervezetében kérdéses, ám azért a jelképes határkövekhez, vagyis a választásokhoz érdemes igazodniuk, B. Nagy szerint 2017 végére egy teljesen új, ütőképes és mozgósítható, kiegyensúlyozott szervezetet kell létrehozni. „Természetesen 2015 év vége is kései határidő lenne, de időt kell adni az új vezetőségnek, hogy felmérje a helyzetet, majd egy koncepciót kialakítson. Ezért tartom reálisnak a 2017-es dátumot” – magyarázta a politikus.

"Központi irányítással nem lehet az emberek lelkivilágát megváltoztatni"

Kövér László

, az Országgyűlés fideszes elnöke, aki a párt országos választmányi elnöki tisztét is betölti

a SZEGEDma.hu-nak azt nyilatkozta

, „az országos pártvezetés nem tudja megmondani, hogyan lehetne Szegeden a jobboldalt erősíteni, ezt a szegedi embereknek kell tudniuk, még csak nem is feltétlenül a Fidesz-tagoknak, hanem minden olyan nemzetben gondolkodó, polgári értékeket valló, magát kereszténynek tartó embernek a felelőssége ez, aki úgy gondolja, hogy Szegedet más irányba kellene vinni; azon az úton, melyen az ország is halad”. Ezzel a kijelentéssel B. Nagy László is egyetért, mint kifejtette, központi irányítással nem lehet az emberek lelkivilágát megváltoztatni. „Éppen ezért szükséges most szembenéznünk azzal, hogy mi történt eddig a Fideszen belül Szegeden. Szembe kell néznünk az okokkal, a helyzetet előidéző személyekkel, a jövő kihívásival” – jegyezte meg. Hozzátette, egy új szervezetet önkéntesen, motiválva lehet csak létrehozni, ami sok munkát igényel. A vérfrissítés hozhat csak új világnézetet a szegedi Fideszben az országgyűlési képviselő szerint, de megjegyezte, hogy a helyi jobboldali érzelmű lakosság nem feltétlenül egy pártban gondolkozik, hanem inkább a jobboldali gondolkodásmód, a keresztény erkölcsök fontosak számára. „Ez a leendő csapat adhat legitimációt azoknak, akik a későbbiekben a politikai csatározásokban legitim módon fel tudnak lépni eséllyel, hogy Szegeden megváltozzon az eddigi balliberális politikai irányzat” – szögezte le. Kitért arra is, hogy választókerületi elnökként a konszenzuskeresésben tud például segíteni a szegedi Fidesznek, olyan embereket próbál összefogni, akik nem széthúznak, van jövőképük, és akarnak és mernek is dolgozni. Másrészt országgyűlési képviselőként a város és Csongrád megye ügyeit képviseli. „Nagy felelősség, hogy megyei fejlesztési biztosként ide tudjam hozni a Magyarország számára rendelkezésre álló forrásokból a térség gazdasági ereje és lakosságszáma szempontjából arányos részt. Ehhez a szereplők koordinálását végzem, segítem őket, s megpróbálok lobbizni értük” – tette hozzá. Ahogy fogalmazott, ha mindezen feladatokat jól végzi, akkor ennek összességéből összejön egy olyan erő, ami jobboldalon helyi szinten is pozitív fordulatot idézhet elő.

Újfajta koncepcióra és gondolkodásmódra van szükség a szegedi Fideszben ahhoz, hogy meg tudjuk újulni, és ütőképes té...

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. október 11.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.