Kultúra

A hónap végéig várják a jelöléseket a Bessenyei-díjra

A hónap végéig várják a jelöléseket a Bessenyei-díjra

2015. október 10., szombat
A hónap végéig várják a jelöléseket a Bessenyei-díjra

November 1-jéig lehet jelölteket javasolni a hódmezővásárhelyi önkormányzat által alapított Bessenyei Ferenc Művészeti Díjra, az 500 ezer forintos pénzjutalommal járó elismeréssel a város közgyűlése minden évben egy személyt és egy csoportot tüntet ki, az ország és a magyar nemzet művészeti életében nyújtott példamutató tevékenységéért - tájékoztatta Török Anita sajtóreferens az MTI-t.

A hódmezővásárhelyi önkormányzat 2008-ban alapította meg a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat. A kétszeres Kossuth-díjas, érdemes és kiváló művészről, a város díszpolgáráról elnevezett - az első három évben városi hatáskörű, majd a magyar nemzet egészére kiterjesztett - díjat minden évben egy alkalommal, az amatőr és hivatásos színjátszás, népdal, magyar nóta, instrumentális zene, kórus, néptánc, vers-, és prózamondás kategóriákban jelöltek közül egy személy és egy csoport részére adja át a város közgyűlése. Az 500 ezer forintos pénzjutalommal járó díj olyan személynek, illetve csoportnak adományozható, akik a magyar kultúra fejlesztésében és terjesztésében, a magyar nyelv ápolásában, a magyar nemzet és nyelv fennmaradásáért folytatott munkában kimagasló teljesítményt nyújtanak vagy nyújtottak, és ily módon Bessenyei Ferenc szellemiségének megfelelően tevékenykedtek, az ő munkáját folytatják. Jelöltet bárki javasolhat október 30-ig postai vagy elektronikus levélben. A részleteket a város honlapján (

www.hodmezovasarhely.hu

) ismerhetik meg az érdeklődők. Az elismerést - a város pecsétjével ellátott oklevelet és a

Bessenyei Ferenc

portréját ábrázoló plakettet - hagyományosan a magyar kultúra napjához kapcsolódva adják át ünnepélyes keretek között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.