Közélet

Vádat emelnek a sorozatcsalásokat elkövető volt budapesti ügyvéddel szemben

Vádat emelnek a sorozatcsalásokat elkövető volt budapesti ügyvéddel szemben

2015. szeptember 1., kedd
Vádat emelnek a sorozatcsalásokat elkövető volt budapesti ügyvéddel szemben

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a volt ügyvéddel szemben, aki 2010. és 2013. évek között követett el bűncselekményeket.

A vádirat szerint a vádlott a Budapesti Ügyvédi Kamara tagja volt mielőtt 2009. év elején jogerősen fegyelmi büntetésként kizárással sújtották. Ezt követően a vádlott jogi, pénzügyi tanácsadói tevékenységet folytatott, melynek keretében a vele üzleti kapcsolatba kerülő, jó anyagi körülményekkel rendelkező ügyfeleknek kiemelkedő haszonnal kecsegtető, ám valótlan befektetési lehetőséget ígért. A valótlan befektetési lehetőségek és a kiemelkedő haszon elérése érdekében több millió forintnak megfelelő, jellemzően euróban számolt pénzösszegeket kellett átadni a vádlott részére, aki a kötelezettségeit nem teljesítette, a pénzt saját és családja eltartására, életszínvonalának biztosítására fordította. Egy idő után már az egyre növekvő adóssághalmaz is oka volt az újabb csalások elkövetésének. A vádlott magatartásával mintegy 10 sértettnek 5 és 75 millió forint közötti nagyságú kárt okozott. A vádlott cselekményét a vádirat szerint üzletszerűen követte el. A vádlott által a sértetteknek felvázolt valótlan befektetési lehetőségek között szerepelt többek között mészkőbánya üzemeltetésével rövid idő alatt realizálható jelentős hozam, bankgaranciák hasznosítása. A vádlott által tévedésbe ejtett sértettek között több külföldi állampolgár is volt. A Szegedi Járási Ügyészség a vádlottat a sértetteknek okozott kár nagysága szerint üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolja. A vádlott a vádemeléskor előzetes letartóztatásban volt. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.