Közélet

Trump ma legyőzné Clintont

Trump ma legyőzné Clintont

2015. szeptember 5., szombat
Trump ma legyőzné Clintont

Donald Trump, az amerikai Republikánus Párt jelenleg legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsa egy friss felmérés szerint legyőzné a Demokrata Párt elnökjelöltségére legesélyesebbnek tartott Hillary Clintont, ha most lenne az elnökválasztás.

A Survery USA közvélemény-kutatása szerint ha

Trump

és

Clinton

lenne egymás ellenfele, akkor az ingatlanmilliárdos a választók 45 százalékának támogatását szerezné meg, míg a volt külügyminiszternek csak 40 százalék szavazna bizalmat - írta az amerikai törvényhozás lapja, a The Hill. A szókimondó stílusáról ismert vagyonos üzletember más demokrata vezető politikusokkal szemben is győztesként kerülne ki most a párviadalból: Bernie Sanders szenátort 44-40, Joe Biden jelenlegi alelnököt 44-42, Al Gore korábbi alelnököt pedig 44-41 százalékos arányban győzné le a felmérés pénteken ismertetett eredményei szerint. A közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy a megkérdezettek 30 százaléka úgy véli, Donald Trump lesz a republikánusok elnökjelöltje a jövő évi választáson. A második legesélyesebb Jeb Bush 20 százalékkal. A volt floridai kormányzót Ben Carson, Ted Cruz és Marco Rubio követi. A felmérést ezer ember megkérdezésével végezték szeptember 2-án és 3-án, a hibahatár 3,3 százalékos volt. A Quinnipiac Egyetem augusztus végi felmérése még azt mutatta, hogy Biden és Clinton is jobban szerepelt Trumppal és egyéb lehetséges republikánus jelöltekkel szemben egy akkori hipotetikus elnökválasztáson.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.