/

Sporttudományi stratégiai megállapodást kötött az egyetem és a Sport és Fürdők + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

sportszerzodes05_gs

Szerdán délelőtt a városháza sajtótermében írták alá azt a sporttudományi stratégiai megállapodást, amelynek értelmében a város és az egyetem Testnevelési és Sporttudományi intézete szorosabbra fűzi kapcsolatát.

„A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások fejlesztése a Dél-alföldi Régió felsőoktatásában” című projekt zárásaként írták alá azt a megállapodást, amelynek keretein belül többek között sportszakembereket is képezhetnek a Szegedi Egyetemen, az általuk megszerzett tudást pedig a gyakorlatban, Szeged város sportéletében hasznosítanák a későbbiekben. Mint azt az eseményen Balogh László, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző kar Testnevelési és Sporttudományi Intézetének vezetője elmondta, a megállapodásnak köszönhetően mankóként segíthetik a város teljes egészségmegőrzését és rekreációját. “Ez akkor működhet jól, ha az adott régiót tudja segíteni, úgy érzem, kötelességünk, hogy a város és a régió minden sporttal kapcsolatos tevékenységében szerepet vállaljunk, legyen az egy közös pályázat vagy egy kutatói program” – fogalmazott az intézet vezetője.

Ebben aktívan venne részt a Szegedi Sport és Fürdők Kft. is, amelynek részéről Horváth András ügyvezető elmondta, már idén is nagyon komoly segítséget kaptak az egyetemtől az újra életre hívott Kihívás napja eseményhez is.

Balogh László kitért rá, az EU-s országok bruttó nemzeti össztermékéhez átlagosan 3%-kal járul hozzá a sportgazdaság, ma Magyarországon ez a szám 0,8-0,9%. A négy fő pillérből, média, turizmus, oktatás és wellness összeálló sportgazdaság mindegyik része megtalálható Szegeden, így a jövőben a megkötött megállapodásnak köszönhetően növekedhet majd a sportból a gazdaságot segítő összeg.

no images were found

Közösen megállapodást írt alá az egyetem és a Sport és Fürdők Kft. http://szegedma.hu/?p=573261

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 23.

Előző sztori

Őszközép ünnep az Agórában

Következő sztori

Mennyi az annyi Szegednek? – Haág Zalán a migráció kezelésének költségeit firtatja