Női futball: Zalaegerszegen jutott tovább a SZAK a kupában

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

zte_szak009szzs

Kétgólos győzelmet aratott a Szegedi AK a másodosztályú ZTE otthonában, ezzel Cserenkó Szabolcs tanítványai bejutottak a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.

A hosszú utazást követően egy kissé tompán kezdtek a lányok, míg a másodosztályú hazaiak rendkívül harcosnak bizonyultak. Sok esetben a durva belépőktől sem riadtak vissza, hiszen tudták, hogy a szabályok értelmében a döntetlen az alacsonyabb osztályú csapat továbbjutását jelentené. A szegedi védelem hibáiból több helyzetet is kialakítottak, ezeket azonban nem sikerült gólra váltaniuk. Szil Tünde szerezte meg a vezetést a SZAK-nak a 28. percben egy általa kiharcolt 16 méteres szabadrúgásból (0-1).

A második félidő is vendéggóllal indult. Lipták Lilla szögletére Guth Renáta érkezett jó ütemben a 47. percben, és a lábak között elsuhanó labdát a hálóba lőtte (0-2). Ezt követően már kezdett nyomasztóvá válni a szegedi fölény, a hazaiak pedig igyekeztek tördelni a játékot. A mezőnyben erősen vitatható ítéletek születtek és jó néhány alkalommal “mentette meg” a hazai csapatot a góltól a játékvezető azzal, hogy vitatható ítélettel ugyan, de lesen állította meg a SZAK-ot kecsegtető helyzetben. Az 57. percben egy szögletet követően elkezdett felzárkózni a hazai együttes, amikor Gáspár Krisztinának sikerült megelőznie a kapujából kimozduló Földesi Lilient, és szép mozdulattal a hálóba fejelt (1-2). Három perc múlva azonban jött a kegyelemdöfés. Varga Zsuzsa cselezte le magát az alapvonalig, majd visszapasszolt az érkező Szil Tündének, aki a tizenegyespontról a hálóba bombázott (1-3).

Az elmúlt hetek sikertelensége után nagyon kellett már a sikerélmény a SZAK-nak! Éppen ezért ezen a mérkőzésen nem elsősorban a szép játékon, hanem a továbbjutáson volt a hangsúly. Ismerte egymást a két csapat, hiszen nem sokkal több mint egy évvel ezelőtt osztályozó mérkőzéseket játszottak egymással, amelyeken akkor nagy különbségű szegedi győzelmek születtek. A hazaiak mindent megtettek annak érdekében, hogy ez ne ismétlődhessen meg, és fegyelmezetten játszva, sokszor a durvaság határát is súrolva igyekeztek megakadályozni ellenfelüket a gólszerzésben. A támadószekciójuk azonban nem jeleskedett, így a Szegedi AK jutott a legjobb nyolc együttes közé, ahol az eredmények ismeretében a BLSZ bajnokságban játszó Monor és az NB II-es Bp. Honvéd kivételével már csak NB I-es csapattal találkozhatnak.

Női labdarúgó Magyar Kupa, 1. forduló:

ZTE FC Angels – Szegedi AK 1-3 (0-1)
Zalaegerszeg. Vezette: Vincze Gábor (Kustán Csaba, Nagy Richárd).
ZTE: Fülöp – Kovács, Kerkai, Szalai D. (Harmath 52′), Lukács, Király, Szegedi, Lempeg, Gáspár, Bogdán, Soós (Gángó – a szünetben). Vezetőedző: Kostorják Zsolt.
SZAK: Földesi – Lipták, Mesterházi, Lévai, Varga (Zsótér 75′), Harcel, Koncz (Guth – a szünetben), Szalai Á., Szil, Dudás (Nagy – a szünetben), Papp. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Gólszerzők: Gáspár (57′), ill. Szil (28′, 60′), Guth (47′).
Sárga lap: Papp (34′).

Kostorják Zsolt: “Ezt a találkozót mi veszítettük el, hiszen a mérkőzés elején megijedtünk a kínálkozó lehetőségektől, ami megbosszulta magát. Jobb helyzetkihasználással megérdemelten jutott tovább a Szeged, akiknek sok sikert a bajnokságban és a kupában egyaránt.”

Cserenkó Szabolcs: “Az első tíz percben majdnem sikerült elintézni saját magunkat, több katasztrofális megoldást alkalmaztunk hátul, szerencsénkre az ellenfél nem talált a kapuba. Irányítottan védekezőbb felfogásban játszottunk az első félidőben, a másodikban viszont egy támadóbb szellemű Szeged dominált a pályán. Örülünk ennek a sikernek! Ránk fért már, az egyszer biztos! Gratulálok és sok sikert kívánok kollégámnak és a ZTE csapatának.”

Zsótér Georgina: “Nagyon jól éreztem magam a pályán, a mérkőzés elején nem játszottunk igazán jól, de szerencsére a későbbiek során háromszor eredményesek voltunk, és ezzel továbbjutottunk.”

Szil Tünde duplája továbbjutást ért a SZAK-nak a Magyar Kupában – KLIKK: http://szegedma.hu/?p=572953

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 22.

Előző sztori

Zsiráfutánzó nyelvnyújtás a Móra-múzeumban

Következő sztori

A Csongrád megyei gazdaságnak is odavágott az orosz embargó