Sport

Női futball: Zalaegerszegen jutott tovább a SZAK a kupában

Női futball: Zalaegerszegen jutott tovább a SZAK a kupában

2015. szeptember 22., kedd
Női futball: Zalaegerszegen jutott tovább a SZAK a kupában
zte_szak009szzs

Kétgólos győzelmet aratott a Szegedi AK a másodosztályú ZTE otthonában, ezzel Cserenkó Szabolcs tanítványai bejutottak a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.

A hosszú utazást követően egy kissé tompán kezdtek a lányok, míg a másodosztályú hazaiak rendkívül harcosnak bizonyultak. Sok esetben a durva belépőktől sem riadtak vissza, hiszen tudták, hogy a szabályok értelmében a döntetlen az alacsonyabb osztályú csapat továbbjutását jelentené. A szegedi védelem hibáiból több helyzetet is kialakítottak, ezeket azonban nem sikerült gólra váltaniuk.

Szil Tünde

szerezte meg a vezetést a SZAK-nak a 28. percben egy általa kiharcolt 16 méteres szabadrúgásból (0-1). A második félidő is vendéggóllal indult.

Lipták Lilla

szögletére

Guth Renáta

érkezett jó ütemben a 47. percben, és a lábak között elsuhanó labdát a hálóba lőtte (0-2). Ezt követően már kezdett nyomasztóvá válni a szegedi fölény, a hazaiak pedig igyekeztek tördelni a játékot. A mezőnyben erősen vitatható ítéletek születtek és jó néhány alkalommal "mentette meg" a hazai csapatot a góltól a játékvezető azzal, hogy vitatható ítélettel ugyan, de lesen állította meg a SZAK-ot kecsegtető helyzetben. Az 57. percben egy szögletet követően elkezdett felzárkózni a hazai együttes, amikor

Gáspár Krisztinának

sikerült megelőznie a kapujából kimozduló

Földesi Lilient

, és szép mozdulattal a hálóba fejelt (1-2). Három perc múlva azonban jött a kegyelemdöfés.

Varga Zsuzsa

cselezte le magát az alapvonalig, majd visszapasszolt az érkező Szil Tündének, aki a tizenegyespontról a hálóba bombázott (1-3). Az elmúlt hetek sikertelensége után nagyon kellett már a sikerélmény a SZAK-nak! Éppen ezért ezen a mérkőzésen nem elsősorban a szép játékon, hanem a továbbjutáson volt a hangsúly. Ismerte egymást a két csapat, hiszen nem sokkal több mint egy évvel ezelőtt osztályozó mérkőzéseket játszottak egymással, amelyeken akkor nagy különbségű szegedi győzelmek születtek. A hazaiak mindent megtettek annak érdekében, hogy ez ne ismétlődhessen meg, és fegyelmezetten játszva, sokszor a durvaság határát is súrolva igyekeztek megakadályozni ellenfelüket a gólszerzésben. A támadószekciójuk azonban nem jeleskedett, így a Szegedi AK jutott a legjobb nyolc együttes közé, ahol az eredmények ismeretében a BLSZ bajnokságban játszó Monor és az NB II-es Bp. Honvéd kivételével már csak NB I-es csapattal találkozhatnak.

Női labdarúgó Magyar Kupa, 1. forduló:

ZTE FC Angels - Szegedi AK 1-3 (0-1)

Zalaegerszeg. Vezette: Vincze Gábor (Kustán Csaba, Nagy Richárd).

ZTE:

Fülöp - Kovács, Kerkai, Szalai D. (Harmath 52'), Lukács, Király, Szegedi, Lempeg, Gáspár, Bogdán, Soós (Gángó - a szünetben).

Vezetőedző:

Kostorják Zsolt.

SZAK:

Földesi - Lipták, Mesterházi, Lévai, Varga (Zsótér 75'), Harcel, Koncz (Guth - a szünetben), Szalai Á., Szil, Dudás (Nagy - a szünetben), Papp.

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

Gólszerzők:

Gáspár (57'), ill. Szil (28', 60'), Guth (47').

Sárga lap:

Papp (34'). Kostorják Zsolt:

"Ezt a találkozót mi veszítettük el, hiszen a mérkőzés elején megijedtünk a kínálkozó lehetőségektől, ami megbosszulta magát. Jobb helyzetkihasználással megérdemelten jutott tovább a Szeged, akiknek sok sikert a bajnokságban és a kupában egyaránt."

Cserenkó Szabolcs:

"Az első tíz percben majdnem sikerült elintézni saját magunkat, több katasztrofális megoldást alkalmaztunk hátul, szerencsénkre az ellenfél nem talált a kapuba. Irányítottan védekezőbb felfogásban játszottunk az első félidőben, a másodikban viszont egy támadóbb szellemű Szeged dominált a pályán. Örülünk ennek a sikernek! Ránk fért már, az egyszer biztos! Gratulálok és sok sikert kívánok kollégámnak és a ZTE csapatának."

Zsótér Georgina:

"Nagyon jól éreztem magam a pályán, a mérkőzés elején nem játszottunk igazán jól, de szerencsére a későbbiek során háromszor eredményesek voltunk, és ezzel továbbjutottunk."

Szil Tünde duplája továbbjutást ért a SZAK-nak a Magyar Kupában - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=572953

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 22.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.