Női futball: nem tudta feltartóztatni a SZAK az MTK-t + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

szak_mtk009szzs

Nagy arányú, hétgólos vereséget szenvedett a Szegedi AK a vendég MTK-tól a női labdarúgó NB I 3. fordulójában.

A szegedi csapatnak nem lehettek vérmes reményei a mérkőzésen, csak a tisztes helytállás lehetett a cél, hiszen mindenki tudta, hogy az MTK más súlycsoportban van, mint a hazaiak.

Nem kezdett rosszul a SZAK. Bár az MTK irányította a játékot, azonban a hazaiak fegyelmezett játékkal igyekeztek pótolni a csapatok közti tudáskülönbséget. A 9. percben Szil Tünde végezhetett el szabadrúgást a vendégkapu előteréből, de lövés helyett Papp Dorinát hozta helyzetbe, akinek lövése lepattant a védőkről. A 16. percben kinyílt az MTK gólzsákja. Nagy Ágnes lőtte be a labdát középre, amely Nagy Lilla lába alá került, aki kihasználva a védő és a kapus pillanatnyi rövidzárlatát, három méterről a hálóba pöckölt (0-1). “Benne maradt az ütés” a SZAK-ban, mert a 18. és 19. percben Méry Rita duplájával háromgólosra növelte előnyét a vendégcsapat. Méry előbb Nagy Dzsenifer rövidre sikerült hazaadását fülelte le, majd egy szögletből jött beadást vett mellre és rúgott a hosszú sarokba (0-3).

A 31. percben újabb bosszantó gólt kapott a SZAK. Mesterházi Csilla kísért haza egy labdát, miközben testtel fedezni próbálta azt. Schildkraut Fruzsina azonban kapujában ragadt, így Tóth Alexandra a védő dereka mellett bele tudott pöckölni a pattogó játékszerbe, ami így a hosszú sarokba gurult (0-4). A 36. percben egy szögletből bejövő ívelésre senkitől sem zavartatva Nagy Lilla ugrott fel, és a kapufa segítségével a hosszú sarokba fejelt (0-5).

A második félidő is MTK támadással indult. Kaján Zsanett cselezte be magát balról a kapu előterébe, ahol kissé kiszorított szögből tüzelt, azonban a Schildkraut Fruzsina látványos vetődéssel kitolta a labdát a hosszú sarok elől. A 48. percben váratlanul megszerezte szépítő gólját a hazai együttes. Papp Dorinát vágták fel a bal szélen, a kaputól 35 méterre. Dudás Diána ívelte be a szabadrúgást, amit Szil Tünde fejelt tovább. Végh Emeséhez került a labda, aki továbbpasszolta azt Lévai Nikolettnek, aki egy lövőcselt követően 16 méterről okosan a hosszú felsőbe emelt (1-5).

Ezek után jó ideig mezőnyben folyt a játék, egészen a 73. percig, amikor Kaján Zsanett húzott el a bal szélen, majd bepasszolt labdája lábról lábra csorgott, egészen Pádár Anitáig, aki 12 méterről habozás nélkül a hálóba lőtt (1-6). A 81. percben Kaján Zsanett 22 méteres szabadrúgása talált utat a hálóba, majd Pádár Anita cselezte be magát a tizenhatoson belülre a 87. percben, ahol elhúzták a lábát. A megítélt büntetőt a sértett nagy erővel a bal felső sarokba vágta. A szegedi kapus hiába vetődött jó irányba, nem védhette a löketet (1-8).

Sajnos a szegedi együttes nem kényszerítette rá az ellenfelet arra, hogy igazán megfeszüljön. Inkább edzőmeccs jellege volt a mérkőzésnek, amelyen olyan gólok is születtek, amit ezen a szinten nem illene kapni. A nagy meleg miatt játékra alkalmatlan volt ez az időpont, amikor a lányok kénytelenek voltak pályára lépni, le a kalappal ezért előttük!

Női labdarúgó NB I, 3. forduló:

Szegedi AK – MTK Hungária FC 1-8 (0-5)
Szeged, Felső Tisza parti stadion. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt (Szöllősi Ferenc, Szeri Tamás).
SZAK: Schildkraut – Harcel, Mesterházi, Lévai, Nagy Dzs. (Végh 30′), Dékány, Papp, Szil, Guth (Koncz 75′), Lipták, Varga Zs. (Dudás – a szünetben). Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
MTK: Káli – Nagy A., Demeter, Tell, Pinczi, Nagy Á., Tóth (Kaján – a szünetben), Nagy L. (Csányi – a szünetben), Herczeg, Csorbai (Pádár – a szünetben), Méry. Vezetőedző: Medgyes Péter.
Gólszerzők: Lévai (48′), ill. Nagy L. (16′, 36′), Méry (18′, 19′), Nagy A. (30′), Pádár (73′, 87′), Kaján (81′).

Cserenkó Szabolcs (SZAK): “Az első félidőben egy kicsit jobban tiszteltük az ellenfelet a kelleténél. Volt is egy 6-8 perces rövidzárlatunk, amikor megszórtak minket. A második félidőben egy kicsit más szerkezetben léptünk pályára és volt tartása a csapatomnak. Gratulálok a lányoknak, mert ilyen hőségben embert próbáló feladat egy ilyen mérkőzést lejátszani.”

Medgyes Péter (MTK): “Az első félidőben maradéktalanul megcsináltuk, amit elterveztünk. A második félidőben – talán a nagy melegnek is köszönhetően – eléggé leültünk, azonban 20 perc elteltével újra elkaptuk a fonalat és nagy kedvvel futballoztunk. A második játékrészben a hármas cserénk kissé szétzilálta a játékunkat, de több jó teljesítményt is láttam, aminek nagyon örülök.”

Végh Emese (SZAK): “A gólok száma hűen tükrözte a két csapat közötti különbséget. Nem győzelemre készültünk, hanem arra, hogy lehetőség szerint minimalizáljuk a különbséget a gólok számában, azonban ez nem sikerült. Az első félidőben volt egy 20 perces periódusunk, amikor nem igazán találtuk a helyünket, akkor hirtelen kaptunk is három gólt, a második félidő azonban már valamivel jobban sikerült. Gratulálok az ellenfélnek.”

Demeter Réka (MTK): “Az volt a célunk, hogy gyakoroljuk az egyérintős játékot és a mélységi beindulásokat, szerintem ez nem is működött rosszul. A második félidőben egy kicsit leültünk, de az eredménnyel így is elégedett vagyok.”

no images were found

Előző sztori

Soltész: az élethelyzetek gyakorlását is segítik az iskolák

Következő sztori

Átvágta a GYODA-t Röszkénél a DK-s Kakuk György, előállították, majd kiengedték (FRISSÍTVE) + FOTÓK, VIDEÓ