Sport

Női futball: nem tudta feltartóztatni a SZAK az MTK-t + FOTÓK

Női futball: nem tudta feltartóztatni a SZAK az MTK-t + FOTÓK

2015. szeptember 1., kedd
Női futball: nem tudta feltartóztatni a SZAK az MTK-t + FOTÓK
szak_mtk009szzs

Nagy arányú, hétgólos vereséget szenvedett a Szegedi AK a vendég MTK-tól a női labdarúgó NB I 3. fordulójában.

A szegedi csapatnak nem lehettek vérmes reményei a mérkőzésen, csak a tisztes helytállás lehetett a cél, hiszen mindenki tudta, hogy az MTK más súlycsoportban van, mint a hazaiak. Nem kezdett rosszul a SZAK. Bár az MTK irányította a játékot, azonban a hazaiak fegyelmezett játékkal igyekeztek pótolni a csapatok közti tudáskülönbséget. A 9. percben

Szil Tünde

végezhetett el szabadrúgást a vendégkapu előteréből, de lövés helyett

Papp Dorinát

hozta helyzetbe, akinek lövése lepattant a védőkről. A 16. percben kinyílt az MTK gólzsákja.

Nagy Ágnes

lőtte be a labdát középre, amely

Nagy Lilla

lába alá került, aki kihasználva a védő és a kapus pillanatnyi rövidzárlatát, három méterről a hálóba pöckölt (0-1). "Benne maradt az ütés" a SZAK-ban, mert a 18. és 19. percben

Méry Rita

duplájával háromgólosra növelte előnyét a vendégcsapat. Méry előbb

Nagy Dzsenifer

rövidre sikerült hazaadását fülelte le, majd egy szögletből jött beadást vett mellre és rúgott a hosszú sarokba (0-3). A 31. percben újabb bosszantó gólt kapott a SZAK.

Mesterházi Csilla

kísért haza egy labdát, miközben testtel fedezni próbálta azt.

Schildkraut Fruzsina

azonban kapujában ragadt, így

Tóth Alexandra

a védő dereka mellett bele tudott pöckölni a pattogó játékszerbe, ami így a hosszú sarokba gurult (0-4). A 36. percben egy szögletből bejövő ívelésre senkitől sem zavartatva Nagy Lilla ugrott fel, és a kapufa segítségével a hosszú sarokba fejelt (0-5). A második félidő is MTK támadással indult.

Kaján Zsanett

cselezte be magát balról a kapu előterébe, ahol kissé kiszorított szögből tüzelt, azonban a Schildkraut Fruzsina látványos vetődéssel kitolta a labdát a hosszú sarok elől. A 48. percben váratlanul megszerezte szépítő gólját a hazai együttes. Papp Dorinát vágták fel a bal szélen, a kaputól 35 méterre.

Dudás Diána

ívelte be a szabadrúgást, amit Szil Tünde fejelt tovább.

Végh Emeséhez

került a labda, aki továbbpasszolta azt

Lévai Nikolettnek

, aki egy lövőcselt követően 16 méterről okosan a hosszú felsőbe emelt (1-5). Ezek után jó ideig mezőnyben folyt a játék, egészen a 73. percig, amikor Kaján Zsanett húzott el a bal szélen, majd bepasszolt labdája lábról lábra csorgott, egészen

Pádár Anitáig

, aki 12 méterről habozás nélkül a hálóba lőtt (1-6). A 81. percben Kaján Zsanett 22 méteres szabadrúgása talált utat a hálóba, majd Pádár Anita cselezte be magát a tizenhatoson belülre a 87. percben, ahol elhúzták a lábát. A megítélt büntetőt a sértett nagy erővel a bal felső sarokba vágta. A szegedi kapus hiába vetődött jó irányba, nem védhette a löketet (1-8). Sajnos a szegedi együttes nem kényszerítette rá az ellenfelet arra, hogy igazán megfeszüljön. Inkább edzőmeccs jellege volt a mérkőzésnek, amelyen olyan gólok is születtek, amit ezen a szinten nem illene kapni. A nagy meleg miatt játékra alkalmatlan volt ez az időpont, amikor a lányok kénytelenek voltak pályára lépni, le a kalappal ezért előttük!

Női labdarúgó NB I, 3. forduló:

Szegedi AK - MTK Hungária FC 1-8 (0-5)

Szeged, Felső Tisza parti stadion. Vezette: Kócsó Tibor Zsolt (Szöllősi Ferenc, Szeri Tamás).

SZAK:

Schildkraut - Harcel, Mesterházi, Lévai, Nagy Dzs. (Végh 30'), Dékány, Papp, Szil, Guth (Koncz 75'), Lipták, Varga Zs. (Dudás - a szünetben).

Vezetőedző:

Cserenkó Szabolcs.

MTK:

Káli - Nagy A., Demeter, Tell, Pinczi, Nagy Á., Tóth (Kaján - a szünetben), Nagy L. (Csányi - a szünetben), Herczeg, Csorbai (Pádár - a szünetben), Méry.

Vezetőedző:

Medgyes Péter.

Gólszerzők:

Lévai (48'), ill. Nagy L. (16', 36'), Méry (18', 19'), Nagy A. (30'), Pádár (73', 87'), Kaján (81'). Cserenkó Szabolcs (SZAK): "Az első félidőben egy kicsit jobban tiszteltük az ellenfelet a kelleténél. Volt is egy 6-8 perces rövidzárlatunk, amikor megszórtak minket. A második félidőben egy kicsit más szerkezetben léptünk pályára és volt tartása a csapatomnak. Gratulálok a lányoknak, mert ilyen hőségben embert próbáló feladat egy ilyen mérkőzést lejátszani." Medgyes Péter (MTK): "Az első félidőben maradéktalanul megcsináltuk, amit elterveztünk. A második félidőben - talán a nagy melegnek is köszönhetően - eléggé leültünk, azonban 20 perc elteltével újra elkaptuk a fonalat és nagy kedvvel futballoztunk. A második játékrészben a hármas cserénk kissé szétzilálta a játékunkat, de több jó teljesítményt is láttam, aminek nagyon örülök." Végh Emese (SZAK): "A gólok száma hűen tükrözte a két csapat közötti különbséget. Nem győzelemre készültünk, hanem arra, hogy lehetőség szerint minimalizáljuk a különbséget a gólok számában, azonban ez nem sikerült. Az első félidőben volt egy 20 perces periódusunk, amikor nem igazán találtuk a helyünket, akkor hirtelen kaptunk is három gólt, a második félidő azonban már valamivel jobban sikerült. Gratulálok az ellenfélnek." Demeter Réka (MTK): "Az volt a célunk, hogy gyakoroljuk az egyérintős játékot és a mélységi beindulásokat, szerintem ez nem is működött rosszul. A második félidőben egy kicsit leültünk, de az eredménnyel így is elégedett vagyok."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.