Bulvár

Migránsokat kirabló szegedi embercsempészek kerültek előzetesbe

Migránsokat kirabló szegedi embercsempészek kerültek előzetesbe

2015. szeptember 7., hétfő
Migránsokat kirabló szegedi embercsempészek kerültek előzetesbe

Előzetes letartóztatásba került három szegedi férfi, aki kétezer eurót rabolt el négy szír utasától az M5-ös autópálya térségében - tájékoztatta a Pest Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Gyugyi Csilla

közölte: csütörtökön Röszke határában egy szegedi férfi felajánlotta négy szír állampolgárnak, hogy fejenként 250 euróért megszervezi Budapestre szállításukat. A migránsok elfogadták az ajánlatot, és előleget is fizettek. A szegedi férfi ezt követően értesítette a fiait, akik két járművel odamentek. A migránsokat a fiatalkorú fiú által vezetett gépkocsiba ültették, míg az idősebb fiú és egy társa a másik kocsival követte őket; az apa nem utazott tovább. Az autóval az M5-ös autópálya örkényi lehajtója után megálltak, azzal az indokkal, hogy az utasoknak át kell szállniuk a másik gépkocsiba, ekkor a "követő" autóban ülő - jelenleg ismeretlen személy - egy lőfegyverhez hasonló tárggyal megfenyegette a társai pénzét kezelő szír állampolgárt. A férfi kétezer eurót adott át férfinak, aki az átvétel után megrugdosta őt. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Terrorelhárítási Központ (TEK) közreműködésével rövid időn belül azonosította a gépkocsikat, majd egy kivételével elfogták és őrizetbe vették az elkövetőket. A Pest Megyei Főügyészség szerint tartani lehetett az embercsempészéssel, illetve csoportosan elkövetett rablással gyanúsított férfiak szökésétől, és attól, hogy ismeretlen társuk értesítésével veszélyeztetnék a nyomozás sikerét, ezért indítványozták az előzetes letartóztatásukat, amelyet a Budakörnyéki Járásbíróság vasárnap el is rendelt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.