Kultúra

Megnyílt a Magyar Sajtófotó Kiállítás a REÖK-ben + FOTÓK

Megnyílt a Magyar Sajtófotó Kiállítás a REÖK-ben + FOTÓK

2015. szeptember 25., péntek
Megnyílt a Magyar Sajtófotó Kiállítás a REÖK-ben + FOTÓK
sajtofotokiallitas15kf

Az elmúlt év legemlékezetesebb pillanatait idézhetik fel látogatói a péntek délután a REÖK-ben nyílt 33. Magyar Sajtófotó Kiállításon. A tárlatot Szigeti Tamás kurátor, fotográfus nyitotta meg.

A Magyar Sajtófotó Kiállítás a magyar fotóriporteri szakma legnagyobb seregszemléje, amely mindig az adott évet megelőző esztendő legjobb sajtófotóit vonultatja fel. Azok az események, arcok, hangulatok köszönnek vissza a REÖK-ben látható képeken is, amelyek a 2014-es esztendőt emlékezetessé tették. Drámai és örömteli pillanatokat, küzdelmeket, hétköznapi élethelyzeteket és soha többé ugyanígy tetten nem érhető pillanatokat láthatnak azok, akik ellátogatnak a palotába. A sajtófotó lassan száz éve önálló műfaj a fotográfiában. A hétköznapok műfaja. Napról-napra szűkül a nyomófelület, így a képek egyre kevésbé jelenhetnek meg eredeti, nyomtatott formájukban. Szinte nem látunk a hangsúlyokat kiemelő, az értelmezést segítő, betördelt képriportokat. Mindezt, ha nem is pótolja, talán felidézi az idei kiállítás korábbiaktól eltérő formája. A szervezők megpróbálták megjeleníteni az újságok, magazinok hangulatát, formavilágát. A legfőbb cél az volt, hogy a kiállítás minél inkább a sajtófotókról és az azokat készítő fotóriporterekről szóljon. A kiállítás november 10-ig látogatható, hétfő kivételével minden nap 10 és 18 óra között.

Megnyílt a Magyar Sajtófotó Kiállítás, a magyar fotóriporteri szakma legnagyobb seregszemléje a REÖK-ben - KLIKK: http://szegedma.hu/?p=574428

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 25.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.