Sport

Labdarúgás: Makai duplája kupatavaszt ért az FK-nak a Szentes ellen + FOTÓK

Labdarúgás: Makai duplája kupatavaszt ért az FK-nak a Szentes ellen + FOTÓK

2015. szeptember 2., szerda
Labdarúgás: Makai duplája kupatavaszt ért az FK-nak a Szentes ellen + FOTÓK
fk_szeged-szentes05kf

Makai Árpád két góljával legyőzte az FK 1899 Szeged a Szentesi Kinizsit, ezzel a diszkoszvetősök továbbjutottak SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé.

Nagy elánnal kezdték a mérkőzést a vendégek, az első negyed órában többször vezetéshez juthatott volna

Koncz Zsolt

legénysége, végül azonban -

Orovecz Sándor

révén - csak kapufáig jutottak a világos kék mezesek. A folytatásban fokozatosan áttevődött a játék a két tizenhatos közé, köszönhetően annak többek között, hogy az FK sikeresen stabilizálta hátsó alakzatát. A 35. percben aztán derült égből a villámként vezetéshez is jutott a szurkolók csapata.

Nagy Sándor

lódult meg a jobb szélen, laposan adott középre, ahol

Kotvics-Varga Dávid

kapus nem értette meg magát egyik védőjével, az eset folyományaként pedig a labda mindkettejükön túlcsorgott.

Füle Mátyás

csapott volna le rá, de a szentesi hálóőr - más megoldás híján - beszorította az őt átlépő a támadó lábait, aki ennek nyomán elesett, Bán Imre pedig egy sípszó kíséretében a mészpontra mutatott. A tizenegyest

Makai Árpád

magabiztosan értékesítette. (1-0) A játék képe érdemben fordulás után sem változott: a vendégek hajtottak az egyenlítésért, de igazán nyomasztó presszinget nem tudtak kifejteni a Szegedre. A 67. minutumban ugyanakkor Koncz így is könnyedén egalizálhatott volna

Molnár Zsolt

lekészítéséből, de a játékos-edző nem tudta kellően leszorítani a kapáslövést, így oda lett a lehetőség. Sőt, a kimaradt helyzet megbosszulta magát nem sokkal később, amikor egy gyors kontra végén a csereként beállt

Garamvölgyi Dániel

hozta kihagyhatatlan helyzetbe Makait. (2-0) Mint utóbb kiderült, ez bőven elég lett az FK 1899 Szegednek a győzelemhez, a diszkoszvetősök így bejutottak a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 3. fordulójába, amelyet majd már jövő tavasszal rendeznek meg.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 75 néző
2015. szeptember 2., 16.30
FK 1899 Szeged
Szentesi Kinizsi SZITE
Vége a mérkőzésnek.
játékvezető: Bán Imre • asszisztens: Barta Norbert István, Kiss Richárd
2
-
0

Labdarúgó SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa, 2. forduló:

FK 1899 Szeged - Szentesi Kinizsi SZITE 2-0 (1-0)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 75 néző. Vezette: Bán Imre (Barta Norbert István, Kiss Richárd).

FK 1899 Szeged:

Garamvölgyi Cs. - Szalai (Garamvölgyi D. 61'), Prontvai (Turján - a szünetben), Zsilák, Lajkó (Németh Sz. 83'), Makai, Csuka (Dedovics 69'), Szőcs, Füle (Király 61'), Lengyel, Nagy.

Vezetőedző:

Tóth János.

Szentes:

Kotvics-Varga - Németh A., Légrádi, Polyák (Tirpák - a szünetben), Szeles, Lőrincz, Koncz, Lekrinszki, Molnár, Kovács (Tóth 48'), Orovecz (Lázár 74').

Játékos-edző:

Koncz Zsolt.

Gólszerzők:

Makai (36' - tizenegyesből, 73').

Sárga lap:

Csuka (45+1'), ill. Kotvics-Varga (35'), Orovecz (74'). Tóth János:

"A Szentes kihagyta a helyzeteit, mi pedig értékesítettünk kettőt az adódó lehetőségeinkből. Összességében úgy gondolom, megérdemelten győztünk."

Koncz Zsolt:

"Több alázat kellett volna a csapattól. Úgy gondolom, szégyenletes teljesítményt nyújtottunk a mai mérkőzésen, ez nem méltó Szentes város képviseletéhez. Majd elbeszélgetünk és megkeressük, hogy mi volt ennek az oka."

Online közvetítésünk:

VÉGE
90+1'
Vége a mérkőzésnek! Makai duplájával győzött és továbbjutott az FK 1899 Szeged.
90'
Szeles még megpróbált egy távoli bombát, de nem sikerült kellően leszorítania.
84'
Molnár beadási kísérletébe Zsilák lépett bele eredményesen. Hajt a Szentes a szépítésért, de a világos kékek nem tudják feltörni a szegedi reteszt.
83'
Lajkó helyén Németh Szabolcsnak is jut pár perc a meccsből.
83'
Makai szögletét Király bólintotta kapu mellé.
79'
Lázárnak volt ideje átvenni a labdát a tizenhatos sarkánál, jobbról jobbal tüzelt is - nagyjából egy métert tévesztett a keresztléchez képest.
74'
Nem sokáig maradt a pályán büntetését követően Orovecz Sándor, Lázár váltotta a hajrára.
74'
Orovecz csúnyán felrúgta Lajkót, villant a lap a megmozdulásért.
73'
GÓÓÓL!!! Egy gyors kontra során Szőcs és Garamvölgyi Dániel játszott össze a jobb szélen, utóbbi passzolt be az ötös előterébe érve, a túloldalt érkező Makainak pedig már csak a hálóba kellett közvetlen közelről belsőznie. Mintaszerű akció! 2-0!
69'
Közben ismét egy ivószünet szakítja meg a játékot.
69'
Dedovics is beszállt az FK-ba, Csuka számára ért véget a meccs.
67'
Szép akció! Lekrinszki adott be balról, a hosszún Molnár vette át, majd egy lövőcselt követően Koncz elé készített le. A játékos-edző kapásból mintegy három méterrel bombázott a keresztléc fölé, így kimaradt egy komoly egyenlítési lehetőség.
64'
Szőcs löbbölt kiválóan a szentesi védelem mögé, Király mehetett volna egyedül kapura, de Németh az utolsó pillanatban elpöckölte előle a labdát.
61'
Kettős cserét hajtott végre Tóth János: Füle és Szalai hagyta el a pályát, Garamvölgyi DÁniel és Király Bence kapott helyettük lehetőséget a bizonyításra.
58'
Molnár is megkísérelt egy balos tekerést, de Garamvölgyinek ez sem okozott gondot.
57'
Garamvölgyi magabiztosan ölelte magához Tóth László 20 méteres átlövését. Továbbra sem tud ziccereket kidolgozni a Kinizsi, az első játékrész első tíz percében látott bizonytalankodás után magára talált a szegedi védelem.
54'
Makai megpróbált egy csalafinta szögletet, de tekerését Lőrincz kibólintotta a rövid kapufánál. Kotvics-Varga mondhat egy köszönetet védőjének.
48'
Szentesi oldalon Tóth László váltotta Kovács Norbertet a folytatásra.
48'
Ott a válasz! Lőrincz alapvonali lekészítését Lekrinszki püffentette kapásból a rövid felső fölé 7 méterről.
46'
Kis híján góllal kezd az FK! Nagy Sándor törhetett előre szabadon a jobb oldalon, majd 7-8 méterről lőtt - csak keresztbe a kapu előtt.
46'
A szünetben a FK-nál Turján állt be Prontvai helyett, a túloldalon pedig Tirpák Polyák helyett.
46'
Folytatódik az összecsapás.
SZÜNET
45+2'
Vége az első félidőnek, amely során ugyan a szentesiek kezdtek aktívabban és gólveszélyesebben, a vezetést egy büntetőből végül mégis a diszkoszvetősök szerezték meg.
45+1'
Csuka szabálytalan eszközökkel állított meg egy szentesi ellentámadást, sárga lap lett érte a jutalma.
44'
Majdnem ott a második! Füle cselezte be magát egy az egyben őrzőjével szemben a tizenhatoson belülre, kissé balról belsőzhetett, a hosszú alsót azonban nem találta el.
43'
Koncz 25-ről nézett megy egy átlövést, de nagyjából másfél métert tévesztett a jobb alsóhoz képest.
40'
Nagy erőket mozgósít a gyors egyenlítés reményében a Kinizsi, egyelőre azonban nem jutottak még el a vendégek nagy helyzetig, dacára a presszingnek.
36'
GÓÓÓL!!! Makai magabiztos végrehajtónak bizonyult! 1-0!
35'
A szentesiek hálóőre megúszta egy sárgával.
35'
Tizenegyes! Nagy Sándor adott be laposan jobbról, középen pedig Kotvics-Varga és védője nem értették egy egymást, elpattant tőlük a labda. A kapus végül beszorította az elé beugró Füle lábát, amire válaszul felharsant a játékvezetői síp.
33'
Némi kakaskodást követően Makai és Kovács szorult nyugtatásra Bán sporttárs részéről. Egy ártalmatlannak tűnő ütközés után hergelte fel egymást a két játékos.
30'
Orovecz beadását Lekrinszki átvette a tizenhatoson belül, lövésébe azonban Lengyel belevetődött. Kézgyanús eset volt, de közel sem egyértelmű. Bán Imre sípja néma is maradt.
29'
Mezőnyben pattog a labda, keresik a fogást egymáson a felek. A két mester közül egyelőre Koncz Zsolt a hangosabb, folyamatosan instruálja övéit a pályán belülről is.
23'
Bán Imre megkegyelmezett a játékosoknak: egy perc erejéig ivószünet címszóval áll a meccs.
22'
Eredményesen támadott le a Szentes, Zsiláktól kikényszerítettek egy rossz átadást saját tizenhatosánál, de Molnár lövése nagyon lepördült a büntetőterület sarkától, így nem emelte meg Garamvölgyi pulzusát..
18'
Magabiztosan járatja a labdát a vendégek csapata, a kezdeti roham után talán kissé kevésbé offenzív eredménnyel. Ugyanakkor az FK is labdatartásra törekszik, Tóth János alakulata sem áll be védekezni.
12'
Máris hallatják hangjukat a kék-fekete szurkolók, biztatva a kisebb sebességfokozatban kezdő hazaiakat. A túloldalon már a szentesiek drapériája is ott lobog a korláton, egyik együttes sem marad tehát magára a küzdelemben.
11'
Ez már annál inkább veszélyes volt! Egy villámgyors kontra végén Molnár bepasszát belsőzte a kapufára Orovecz, majd a hozzá visszapattanó labdát másodjára már Garamvölgyibe rúgta. Nagy helyzet volt!
10'
Makai 35-ről kínálta meg szabadrúgásból Kotvics-Vargát, habár a lövés nem jelentett igazán nagy veszélyt.
7'
Koncz remek passzal hozta volna helyzetbe a tizenhatoson belül Lekrinszkit, Prontvai azonban egy tanári becsúszással megállította az akciót. Eddig meglehetősen gólveszélyes játékkal rukkol elő a Kinizsi.
5'
Mi maradt ki?! Egy mélységi indításnál Lőrincz előzte meg a labdát elszámító Prontvait, a védő szerencséjére azonban 7-8 méterről ellőtte a labdát keresztbe.
4'
Orovecz! Egy felívelésnél harcosan belépett őrzője, Csuka elé a szentesi szélső, a birkózás közepette azonban már nem tudott lövéshez jutni.
4'
Lajkó nem variált sokat Molnár megállításával a félpályán, úgy is lehetne mondani, felrúgta hátulról. Egyelőre megúszta egy figyelmeztetéssel.
1'
A világos kékben játszó vendégek kezdtek, a diszkoszvetősök szokásos, kék-fekete csíkos szerelésükben állnak ki.
16.25: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok az imént fejezték be a bemelegítést. Nincsenek irigylésre méltó helyzetben a játékosok, hiszen az elképesztő hőségben a műfű feletti levegő közelít a pokol hőmérsékletéhez. Mindenesetre a főszereplők már felsorakoztak a játékvezetői hármas mögé, hamarosan kezdünk! A mérkőzés Bán Imre sípjelére 16.30-kor kezdődik!

A találkozó elé:

Izgalmas párosításokat, egyebek mellett öt megyeegyes meccset hozott a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupa 2. körének sorsolása. Az előző kiírásban elődöntős FK 1899 Szeged például a szintén hangos szurkolótáborral büszkélkedő Szentesi Kinizsit látja vendégül, és a várható emelkedett futballhangulat mellé a pályán is egy ízig-vérig megyei rangadónak számító összecsapást ígér a két együttes találkája. Habár a tavalyi bajnokságban a diszkoszvetősök oda-vissza legyőzték a Kurca-partiakat, ebből messzemenő következtetéseket mégsem érdemes levonni, miután mindkét alakulat alapos átalakuláson ment át a nyáron - mondhatni, tiszta lappal várják az újabb csörtét. Az esélylatolgatás során tehát pusztán egyetlen dolgot lehet százszázalékos biztonsággal kijelenteni: a lefújást követően egy megyei I. osztályú gárda mindenképpen elbúcsúzik a sorozattól. A meccsen hosszabbítás nem lesz, döntetlen esetén azonnal következnek a büntetők.

Pillanatokon belül kezdődik az FK 1899 Szeged és a Szentesi Kinizsi kupaderbije - ÉLŐben közvetítjük, tartsatok velünk! KLIKK: http://szegedma.hu/?p=564646

Posted by Szegedma Hírportál on 2015. szeptember 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.