Írjon nekünk
Nemzeti Konzultáció

Bulvár

Kultúrkörök és klubélet az IH Rendezvényközpontban

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

gitar

Az IH Rendezvényközpont az igen sokféle kulturális és rendezvénylebonyolító funkciója mellett egyre több figyelmet fordít a közösségi rendezvényformák kialakítására.

A nagyobb létszámú, immár hagyományos nagyrendezvények bizonyos összetartozó közösségeknek – művészeti iskolák, „öreg rockerek”, civil szervezetek, esélyegyenlőségi szervezetek stb. – biztosítanak találkozási lehetőséget. Ugyanakkor egyre kifejezettebb igény mutatkozik a kisebb létszámú, ugyanakkor nyitott klubprogramok iránt. Ezek alkalmasak lehetnek bizonyos helytörténeti, kulturális hagyományok gyűjtésére, de egyben hagyományteremtő szándékkal is szerveződnek.

Harmadik éve működik igen sikeresen, a kifejezetten sok generációs zenerajongó közösség, amely a Dr. Rock Klubja néven vonult be a köztudatba. A nagyjából kéthetente, szerdánként működő klub kapcsolatos a szegedi egyetem rocktörténeti kurzusával, de a tizenévesektől a hetvenes korosztályig bezárólag látogatják visszatérő és újabb vendégek is. Az immár baráti körként is szerveződő klubban, az ismeretterjesztő beszélgetéseken túl, alkalmanként művész vendégek, fiatal tehetségek is bemutatkozhatnak. A mostani évadnyitó összejövetelre szeptember 16-án várják a vendégeket az IH Café hangulatos, igényes zeneélvezetre alkalmas környezetében.

A színvonalas élő zene hasonló ízlésű és érdeklődési körű híveit várják az egyik kiérdemesült szegedi zenei formáció – a Blues Bell – által fémjelzett élő zenés sorozat rendezvényeire.

Blues-testvér-kör

# BB.Pribo.plaxAz ország egyik legszínesebb zenei világú blues formációja, a szegedi Blues Bell, több mint két évtizedes működése során állandó felállással dolgozik. Ezalatt a hazai és nemzetközi kiválóságok tekintélyes sorával szerepeltek már együtt. A most induló klubszerű sorozatban a házigazda zenekar őket hívja meg, alkalmanként a közönségnek is örömöt ajándékozó felszabadult zenélésre… Az első „hangszer-szkander” tiszteletbeli vendége a blues szájharmonika nemzetközileg is legelső notabilitásai közé tartozik.

BLUES BELL & Pribojszki Mátyás koncert
Közreműködik: Szász Ferenc (gitár)
szeptember 25. 19.30 – IH Café

Ez év májusában, egy alkalommal már igen kedvező volt a fogadtatása annak az ötletnek, hogy a szegedi zenei múltat társasági keretek között idézzék fel a „mindenkori ifjúság” házában…

Szegedi Zenészek Társasága

plesi_Stuff_2015_09_16

A Szeged könnyűzenei múltját, hagyományait és értékeit felidéző beszélgető estek sorozata októbertől folytatódik. Várják azokat, akik bármelyik időszakból emlékeiket, tárgyi rekvizitumokat, dokumentumokat, hangzó anyagokat, személyes relikviákat (autogram, fotó, hangfelvétel stb.) őriznek. A helyi kultúrtörténeti gyűjtőmunka alapja lehet rocktörténeti archívum kialakításának kiállítási anyagok összeállításának és további tudományos feldolgozásoknak. A programba a zenehallgatás és a többgenerációs közös élő zenélés is belefér…

Házigazda: Pleskonics András (Plesi) kulturális menedzser
október 8. 19-00 IH Café

Az elsősorban fiatal tehetségek bemutatkozásának, illetve a különböző művészeti területek művelőinek találkozásának lehetnek kiváló alkalmai, az IH tereit negyedévente betöltő látványos, vidám kultúrparádék.

Őszi művészeti össztűz

A művészet legkülönbözőbb területeinek művelői találkoznak egymással az IH különböző tereiben és természetesen bemutatkoznak a közönségnek is. A múzsák randiznak tehát a házban és felmutatják mai kedveltjeiket – kiállítás, koncert, felolvasás, performance, tánc, színjáték, happening stb. keretei között. A megmutatkozáson túl, az alig megrendezett, laza, játékos és kreatív közös alkotás élményeit kipróbálhatják a résztvevők. Az első alkalom kísérlet – a továbbiak tanulmányok lesznek arra, hogy a különböző művészetek művelőinek milyen fontos és tanulságos egymásra (oda)figyelniük. A nyilvánosságnak pedig rájuk… (Részletes fellépő lista az IH honlapján és a szórólapokon.)

október 22. 16.00–01.00 IH Café

Tovább olvasom

Bulvár

Megszületett Balogh Zsolt kislánya

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A MOL-Pick Szeged játékosa a Facebook-oldalán osztotta meg az örömhírt.

Tovább olvasom

Hírzóna

Vontatóba rongyolt az autó, a sofőr meghalt

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Vontatóval ütközött az autó ennyi maradt belőle. echo adrotate_group(27);

Tovább olvasom

Bulvár

Ötvenéves frontemberét ünnepli a Tankcsapda!

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

Ünnepi tankdübörgés!

Tovább olvasom

Aktuál